Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ-ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

---------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Επίθεση με το αμάξι του σε διαδηλωτές.

Δείτε τι έγινε την Παρασκευή 17 Ιουνίου  έξω από την μαρίνα της Μυτιλήνης, όπου γινόταν το 1ο Ελληνοτουρκικό Φεστιβαλ.
                        ΤΟ VIDEO ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ


Μια μαρτυρία διαμαρτυρίας:

Επισκέπτρια του ελληνοτουρκικού φεστιβαλ σταματά (με το παιδάκι της στο καρότσι) τον κ. Σηφουνάκη . Ο διάλογος:
“Υπουργέ” είστε αλήτης, φέρτε μου πίσω το μέλλον του παιδιού μου, φέρτε μου πίσω τους κλεμμένους μου μισθούς. Φυσικά ο ίδιος τα έχασε, σε κλάσματα δευτερολέπτων έχασε το χαμόγελό του, και παρενέβη τότε ο “μπράβος”του για να “καθαρίσει”.

 

Μία ανακοίνωση και ένα ψήφισμα  με αρκετό ενδιαφέρον.

                                         

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ 

  NO PASARAN!

“-Πέρνα! Πέρνα!” ήταν η επιβλητική παρότρυνση του βουλευτή Λέσβου Ν. Σηφουνάκη προς τον οδηγό του αυτοκινήτου του, όταν αυτό εξερχόμενο από εκδήλωση στη μαρίνα Μυτιλήνης εχθές το βράδι βρέθηκε αντιμέτωπο με ομάδα συγκεντρωμένων πολιτών που βρίσκονταν εκεί για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης και να επιδώσουν ψήφισμα προς τον βουλευτή, με το οποίο η συνέλευση των “αγανακτισμένων” της πλατείας Σαπφούς τον καλούσε να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Αποτέλεσμα της προτροπής του βουλευτή ήταν ο -ελαφρύς ευτυχώς- τραυματισμός ενός διαδηλωτή και ο κίνδυνος για τη ζωή και άλλων.Η σκηνή αυτή δεν φανερώνει τίποτε άλλο παρά το πόσο αδίστακτη είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της τρόικας ώστε να περάσουν τα νέα μέτρα εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας· είναι αποφασισμένη να πατήσει επί πτωμάτων. Δεν ανέχεται καμιά διαμαρτυρία, καμιά διαφορετική άποψη, αδιαφορεί για τη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας.Καταγγέλλουμε τον μεσίτη της τρόικας, αυλικό της οικογένειας Παπανδρέου, συνδαιτυμόνα του Πάγκαλου και μεγάλο φοροφυγά Ν. Σηφουνάκη ως παλιάνθρωπο και αχρείο! Δεν εκπροσωπεί το λαό της Λέσβου αλλά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου που τον συντηρεί.Καταγγέλλουμε την προκλητική στάση της αστυνομίας στο επεισόδιο, η οποία θεώρησε καθήκον της αντί να προστατέψει την ασφάλεια των πεζών διαδηλωτών από την εγκληματική ενέργεια του υπουργού να τον αφήσει να φύγει χωρίς να παρέμβει, αποκαλύπτοντας έτσι πως ο νόμος δεν είναι ίδιος για τον λαό και για την πολιτική και οικονομική εξουσία.Απέναντι στο θράσος της δοσίλογης κυβέρνησης Παπανδρέου και στην πραξικοπηματική επιβολή των μέτρων της κοινωνικής λεηλασίας, ολόκληρη η χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία οφείλει να βροντοφωνάξει: Δεν θα περάσουν! No pasaran!


Ψήφισμα Αγανακτισμένων Μυτιλήνης

Στις 17 Ιουνίου ο αναπληρωτής
 Υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης παρευρέθηκε σε τοπική εκδήλωση στη Μυτιλήνη. Η πρωτοβουλία Αγανακτισμένων Μυτιλήνης, η οποία έχει στις Λαϊκές της Συνελεύσεις τοποθετηθεί ενάντια στο πολιτικό σύστημα που καταστρατηγεί κάθε έννοια δικαιωμάτων και συλλογικής διεκδίκησης για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας προνομιούχας ολιγαρχίας, βρέθηκε στο χώρο της εκδήλωσης για να διατρανώσει την αντίθεσή της στις μεθοδεύσεις μιας εξουσίας που έχει προ πολλού χάσει το λαϊκό της έρεισμα.
Στην προσπάθειά μας να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας και να επιδώσουμε στον κ. Σηφουνάκη προηγούμενο ψήφισμά μας, σύμφωνα με το οποίο θεωρούμε ότι οι βουλευτές που θα υπερψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν μπορούν να διατηρούν το δικαίωμα να εκπροσωπούν το λαό της Μυτιλήνης, καθώς αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντά του, υπήρξαμε αποδέκτες μιας συμπεριφοράς που συνάδει απόλυτα με τις πολιτικές επιλογές που έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωσή μας. Όταν σταθήκαμε μπροστά στο αυτοκίνητο του κ. Σηφουνάκη κατά την αποχώρησή του, ο οδηγός του με δική του παρότρυνση κινήθηκε απειλητικά με το αυτοκίνητο εναντίον μας μέχρι το σημείο να χτυπήσει διαδηλωτή και στη συνέχεια αποχώρησε επιδεικτικά. Η αστυνομία κατά τη διάρκεια του γεγονότος υπήρξε μάρτυρας της επίθεσης και δεν προέβη σε καμία κίνηση προκειμένου να προστατέψει τους διαδηλωτές, θεωρώντας προφανώς ότι καθήκον της δεν είναι να προστατεύει τη ζωή και την ακεραιότητα των πολιτών αλλά τους εκάστοτε πολιτικούς της εντολείς.
Ούτε η στάση του κ. Σηφουνάκη ούτε της αστυνομίας μας προκαλεί καμία έκπληξη. Έχουμε ήδη συνειδητοποιήσει απόλυτα, όντας αποδέκτες μια βίαιης καταπάτησης των δικαιωμάτων μας στη ζωή και την αξιοπρέπεια, ότι βρισκόμαστε σε διαφορετικά στρατόπεδα. Στην ίδια ακριβώς διαπίστωση έχουν καταλήξει και οι εκπρόσωποι αυτής της εξουσίας, αφού το τελευταίο διάστημα μόνο λάθρα αποχωρούν από κάθε δημόσια εκδήλωση. Καταδικάζουμε ακόμα ένα περιστατικό βίας εναντίον μας και καλούμε τον κ. Σηφουνάκη να απολογηθεί στο λεσβιακό λαό όχι μόνο για το συγκεκριμένο συμβάν αλλά και για τη συνολική πολιτική του στάση. Δηλώνουμε ανυποχώρητοι στον αγώνα μας ενάντια σε ό,τι και όποιον μας κλέβει τη ζωή και υποθηκεύει το μέλλον μας.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fYWIvN5e09M


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ


Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με βαρύτατες εκφράσεις εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Σηφουνάκης, με αφορμή τον προπηλακισμό που δέχθηκε στη Μυτιλήνη πριν από λίγες ημέρες.
Αναλυτικά, μιλώντας στην Ολομέλεια, ο κ. Σηφουνάκης είπε: «Την Παρασκευή βρέθηκα σε εκδήλωση στη Μυτιλήνη προσκεκλημένος ομιλητής, πάνω από 15 άτομα έστησαν καρτέρι και δεν περιορίστηκαν σε πολιτικά συνθήματα, αλλά ήταν ένα χυδαίο υβρεολόγιο... Δυστυχώς αυτοί έχουν ονοματεπώνυμο και καλύπτονται από την Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης του τραμπουκισμού».
Συμπλήρωσε μάλιστα, λέγοντας: «Χθες είπατε ότι το ΠΑΣΟΚ οργανώνει εκστρατεία κατασυκοφάντησης του κόμματός σας. Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι... Εμείς στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά δεν πτοούμαστε από τραμπουκισμούς, θα αντιμετωπίσουμε τραμπούκους συγκεκριμένου χώρου, όπως αντιμετωπίσαμε τραμπουκισμούς ακροδεξιών, της «ΚΑΡΦΙΤΣΑΣ» πριν 40 χρόνια... τις ίδιες μεθόδους χρησιμοποίησαν και οι άνθρωποι του Χίτλερ... θα σας απαντήσουμε, όπως απαντήσαμε το 1989.  Το ΠΑΣΟΚ δεν υπέκυψε σε απειλές και ύβρεις του γκρουπούσκουλου όπως καταντήσατε αυτόν το χώρο».
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗ:
«Επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς στον κ. Σηφουνάκη έναν προς έναν», απάντησε στους ίδιους υψηλούς τόνους ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ συνέχισε: «Πρώτη φορά ακούω να αναμειγνύεται ο Χίτλερ σε αντιπαράθεση πολιτικών δυνάμεων μέσα στη Βουλή. Κατανοώ τον πανικό της κυβέρνησης και τα αδιέξοδα της, αλλά δεν μπορώ να αντιληφθώ αυτή τη στάση του κ. Σηφουνάκη που μας μεταφέρει σε σκοτεινές εποχές που ανακαλούν μετεμφυλιακές μνήμες
-----------------------------------------------------------------------------------------

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ο κ. Σηφουνάκης, σήμερα ξεπέρασε ακόμα και τον Θ. Πάγκαλο. Το ακατάσχετο υβρεολόγιο του, κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των μελών και στελεχών του στη Μυτιλήνη, έρχεται σε συνέχεια, του αντίστοιχου υβρεολογίου, του κ. Πάγκαλου προχτές. Με αυτόν τον τρόπο και ο κ. Σηφουνάκης δικαιολογεί την παρουσία του στη νέα κυβέρνηση. Πρόκειται για μια επικίνδυνη  αντιδημοκρατική τακτική.
Ο κ. Σηφουνάκης, καλυμμένος πίσω από τη βουλευτική του ασυλία, θεωρεί δικαίωμά του να βρίζει και να συκοφαντεί. 
Εαν ο κ. Σηφουνάκης έχει το σθένος να συνεχίζει να υποστηρίζει τις ύβρεις και τις συκοφαντίες εναντίον μας, τότε πρέπει να αποποιηθεί της βουλευτικής του ασυλίας και ως απλός πολίτης, να αναλάβει τις ευθύνες, όλων όσων συνεπάγονται, τα ψεύδη και οι συκοφαντίες του!
Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Λέσβου

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΝ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΏ:
"ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ.

ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΚΡΟΥΠΟΥΣΚΟΥΛΟ."
 


Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου