Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ Η ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣΑνάρτηση στο Facebook
Γιώργος Τυρίκος-Εργάς

Στη Μόρια, στο κολαστήριο, σε παραπήγματα - αυτοσχέδιοι τρόποι θέρμανσης, αυτοσχέδιες παροχές ρεύματος με ενώσεις και καλώδια εδώ και εκεί, με κάτι φωτιές να καίνε ο,τι μπορεί να καεί πιο πολύ για παρηγοριά. Αυτά τα απέλπιδα δε θα είναι ικανά να αντιπαλέψουν τη λάσπη και τα νερά και το κρύο που έρχεται. 

Μου λένε που μένουν οι Αφρικανοί. Χαλίκι κάτω και απλά μια φλέτσα αφρολέξ για να βάλεις απάνω το σλιπινγκ-μπαγκ. Μέσα στη τέντα η ανάσα αχνίζει, τι μέσα τι έξω. Τέντες στάζουν νερά...Πάνω από δέκα χρόνια στο προσφυγικό. Πήχτρα. Τα ίδια. Με όλους. 

Μου λένε να συμμορφωθώ, να παραδεχτώ πως τώρα κάτι γίνεται, πως τουλάχιστον κάποιες οικογένειες είναι καλύτερα. Σε μια συνέντευξη προχθές κάποιος με αποκάλεσε "ονειροπόλο", ελέγχουμε λέει το ίντερνετ και δεν είμαστε ρεαλιστές. Μας ζητούν ρεαλισμό. 

Παράξενο νου πρέπει να έχουμε εδώ που δεν βολεύεται με την πληροφορία των ορισμένων που είναι καλύτερα αλλά πάει και σφηνώνει πάντα κοντά στους εκατοντάδες που πάλι, ξανά, απαράλλαχτα θα υπόκεινται βασανιστήρια -γιατί περί αυτού πρόκειται-.

Πρέπει δηλαδή να το βουλώσεις και να πεις, εαυτούλη μου Ευρώπη, κ. Μουζάλα, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, κόσμε, ακαδημαϊκοί, ΜΚΟ, πλανήτη, καλά τα πάμε. Μπράβο. "Αυτός ο κόσμος είναι ο καλύτερος δυνατός".

Συγνώμη παιδιά. Δε παίζει αυτός ο ρεαλισμός σας. Για έναν λόγο κυρίως. Γιατί αν εσείς ήσταν εκεί τις μέρες που έρχονται δε θα σας έφτανε που κάποιοι δίπλα σας έχουν κάτι ενώ εσείς και άλλοι τόσοι θα κοιμηθούν πάλι στον ψόφο. 
Δε θα σας έφτανε καμιά δικαιολογία καθώς θα βλέπατε εκατομμύρια ευρώ να χορεύουν τριγύρω και όλα να πηγαίνουν παντού εκτός από το παγωμένο σαρκίο σας. 
Δε θα σας έφτανε κανένα επιχείρημα γιατί κανένα επιχείρημα δεν καλύπτει τη γυμνότερη αλήθεια : πως έχουν αποφασίσει να υποφέρεις και αυτό δεν αλλάζει γιατί γίνεται μετά λόγου γνώσης. 

Ποιοί είναι όμως "αυτοί που αποφάσισαν" Α, δε θα τους βρεις ποτέ. Όλοι έχουν καλές προθέσεις και κάνουν "ο,τι καλύτερο μπορούν". Να περνούν οι μήνες και να μην σου έχουν πάρει καν την πρώτη συνέντευξη. Να τρως τα ίδια φαγητά μέχρι να αρνείται ο λάρυγγάς σου να καταπιεί...Να σε πιέζει η οικογένειά σου πίσω, να ξέρεις πως το παιδί και η γυναίκα σου περιμένουν μόνοι κάπου και να σου λένε, "πέρνα αύριο". Και να ψοφάς στο κρύο, να έχεις αδυνατίσει, τα νεύρα σου να είναι σπασμένα...Και δαίμονας αν γίνεις, και αν φλιπάρεις και τα σπάσεις όλα και αυτό υπολογισμένο είναι.
Η Δύση φτιάχνει με ακρίβεια ακόμα και τους δαίμονές της. 

Ρε σεις, εφόσον σαν κοινωνία δεχόμαστε αυτό που συμβαίνει στη Μόρια δίχως κουβέντα, έχουμε ξοφλήσει. Νεκροί είμαστε και απλά μας κρατάνε ζωντανούς με ψέματα, λίπη, φάρμακα και κονσέρβες για να ψηφίζουμε και να καταναλώνουμε. Δεν έχει κάτι άλλο.
Α ναι...καλή χρονιά.
*****************************************************************
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου