Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η "ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ"


πηγή:

Ο καταστροφικός «ρεαλισμός»


Ευρισκόμενη σε αδιέξοδο εξαιτίας αντικειμενικών συνθηκών, αλλά και δικών της επιλογών, η κυβέρνηση καταφεύγει σε απαράδεκτα παζάρια, στα οποία εμφανίζεται έτοιμη να ανταλλάξει το «προσφυγικό» με κάποιες διευκολύνσεις στην «αξιολόγηση», ή με κάποια πρόσθετη οικονομική ενίσχυση. Είναι ότι το χειρότερο για την ίδια, αλλά κυρίως για τη χώρα και τον ελληνικό λαό, που βρίσκεται στη μέγγενη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση από τη μια, ως δανειστής, απαιτεί την εφαρμογή του μνημονίου με ακόμα επαχθέστερους όρους. Από την άλλη, ως «σύμμαχος» και «εταίρος» μεθοδεύει τη μετατροπή της Ελλάδας σε απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. Μια τέτοια, εφιαλτική, προοπτική δεν μπορεί να παζαρεύεται για κάποια επιπλέον εκατομμύρια ευρώ.

Καλώς, ή κακώς, η κυβέρνηση βρίσκεται σήμερα απέναντι σε ένα γόρδιο δεσμό, για τη δημιουργία του οποίου έχει σοβαρές ευθύνες. Οι δικές της επιλογές οδήγησαν στο σημερινό σημείο όπου το τερατούργημα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου να μπαίνει στη ζυγαριά με την αποτρόπαιη αντιμετώπιση του «προσφυγικού» από την Ε.Ε., το ολοκληρωτικό ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς να συζητείται ως αντίδοτο στη φυσική εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων…

Όμως όλα αυτά (και τα χειρότερα που έρχονται) είναι αποτέλεσμα των «ρεαλιστικών» επιλογών τόσο της κυβέρνησης, όσο και των άλλων δυνάμεων που ομνύουν στην ίδια πολιτική. Ο ελληνικός λαός οφείλει να αναγνωρίσει ότι το σημερινό αδιέξοδο είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς επιλογών με έναν κοινό παρονομαστή: «Έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει μόνο ή απόλυτη καταστροφή»!

Αν συμφωνούμε λοιπόν ότι η «απόλυτη καταστροφή» επέρχεται, τότε πρέπει να δεχθούμε ότι η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση όχι μόνο δεν την αποτρέπει,  αντιθέτως, είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για την ολοκλήρωση της.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου