Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ ΚΑΜΑΤΕΡΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ (ΤΣΙΠΡΑΣ,ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ κλπ.) ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ



πηγή:
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ

ΠΕΝΗΝΤΑ χρόνια πίσω. Οκτώβριος του 1965. Πρώτη προβολή της ελληνικής ταινίας «Οι αδίστακτοι», σε σκηνοθεσία Ντίνου Κατσουρίδη και σενάριο Νίκου Φώσκολου. Πρωταγωνιστής ο Νίκος Κούρκουλος. Σαν αρχηγός σπείρας απατεώνων, που μεταξύ των άλλων πουλάνε σε αφελείς φάρμακο για τον καρκίνο.

Δέκα χρόνια μετά. Φεβρουάριος του 1976. Η εφημερίδα «τα Νέα», με διευθυντή τον Γιάννη Καψή, τον μετέπειτα υπουργό στις κυβερνήσεις του Αντρέα, υιοθετεί με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα το περίφημο «νερό» του Καματερού: «Ο καρκίνος νικήθηκε», «και υπουργοί προμηθεύτηκαν το νερό», «το νερό σταματά την ανάπτυξη του καρκίνου».

Παροξυσμός και πανζουρλισμός σε όλη την Ελλάδα. «Τα Νέα» εκτοξεύουν την κυκλοφορία τους στις 500.000 φύλλα. Ο 36χρονος δικηγόρος, Γιώργος Καματερός, δηλώνει ότι το «νερό» θεραπεύει και τυφλούς, τονίζοντας παράλληλα ότι θα ταξιδέψει στο εξωτερικό για να γνωρίσει το «νερό» σε όλον τον κόσμο.

Το «νερό», που υποτίθεται ότι προερχόταν από μυστική (!) ραδιενεργή πηγή της Κω, μοιράζεται με βυτιοφόρα στις γειτονιές. «Τα Νέα» πραγματοποιούν, με δική τους πρωτοβουλία, τεστ σε καρκινοπαθή συνταξιούχο!

Γονείς 18 παιδιών που νοσηλεύονταν με λευχαιμία σταματούν τη θεραπεία και δίνουν το «νερό» του Καματερού! Ένα από τα παιδιά πεθαίνει. Ο παραλογισμός κράτησε πενήντα μέρες. Στις 30 Μαρτίου η κατανάλωση του νερού απαγορεύεται και ο Καματερός την κοπανάει στην Ιταλία. Τον Οκτώβριο του 1976 καταδικάζεται σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή, για αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος.

Σήμερα, μισό αιώνα μετά, ούτε ο Νίκος Φώσκολος, που σκέφτηκε πρώτος την πατέντα, ζει ούτε ο Νίκος Κούρκουλος ούτε οι περισσότεροι από τους ηθοποιούς της ταινίας: Δέσπω Διαμαντίδου, Σπύρος Καλογήρου, Γιώργος Μούτσιος. Ο δε Γιώργος Καματερός αυτοκτόνησε το 1998 σε ηλικία 58 ετών.

Ζουν η Μαίρη Χρονοπούλου συμπρωταγωνίστρια στην ταινία και ο Γιάννης Καψής. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι σταμάτησαν να βγαίνουν «πονηροί» και αφελείς. Το ένα είδος, άλλωστε, δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο.

Και για του λόγου το αληθές, η παρακάτω είδηση: Δύο «επιτήδειοι», 43 και 83 ετών αντίστοιχα, που δραστηριοποιούνταν σε Λάρισα και Καρδίτσα, προμήθευαν έναντι αδράς αμοιβής «ιαματικά» υποτίθεται σκευάσματα σε καρκινοπαθείς. Στη σχετική έρευνα που έγινε μετά τη σύλληψή τους, διαπιστώθηκε ότι οι σύριγγες που διοχέτευαν οι επιτήδειοι στους αφελείς περιείχαν χασισέλαιο!

Πάμε τώρα στο διά ταύτα: Όπως πεθαίνουν οι καρκινοπαθείς, έτσι ακριβώς πεθαίνει η Ελλάδα: Αργός, βασανιστικός, σίγουρος θάνατος. Χωρίς καμιά ελπίδα. Όπως λιώνει το κορμί του καρκινοπαθούς, έτσι λιώνει η Ελλάδα. Ανεργία, φτώχεια, χωρίς καμία προοπτική ανάπτυξης και ανάκαμψης. Τίποτα. Ένα ντουβάρι είναι μπροστά. Ένας τοίχος που δεν πέφτει με τίποτα. Το μόνο σίγουρο είναι η φορολογία και οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Κι όμως. Υπάρχουν «επιτήδειοι» που τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Που υποστηρίζουν ότι έχουν το φάρμακο για να σωθεί η Ελλάδα. Και το διαθέτουν έναντι αδράς αμοιβής. Και δεν είναι ένα και δυο τα κορόιδα που τσιμπάνε. Είναι εκατομμύρια. Αυτοί που ψηφίζουν για να παριστάνουν οι «επιτήδειοι», έναντι αδράς αμοιβής, τους πρωθυπουργούς και τους υπουργούς.

Δεν είναι ένας ο Καματερός που πουλάει το θαυματουργό νερό, όπως τη δεκαετία του '70. Οι Καματεροί του 21ου αιώνα, που υποστηρίζουν και επιμένουν ότι θα σώσουν την ελληνική οικονομία από τον θάνατο και τους Έλληνες από τη φτώχεια, είναι πολλοί.

Ήταν ο Γιωργάκης, γνωστός και ως «λεφτά υπάρχουν». Ήταν ο Σαμαράς. Είναι οι υπουργοί και οι βουλευτές. Οι αρχηγοί των κομμάτων, που υπόσχονται ότι έχουν το φάρμακο. Όλοι αυτοί που εν γνώσει τους και συνειδητά λένε ψέματα. Είναι ο κορυφαίος όλων, ο πάντα χαμογελαστός, Αλέξιος Τσίπρας.

Πραγματικός θαυματοποιός και με αποδείξεις. Ο άνθρωπος που έκανε το «όχι» του δημοψηφίσματος, «ναι». Είναι ο Κατρούγκαλος, που υποστηρίζει ότι έχει τη λύση για το Ασφαλιστικό. Είναι ο Τσακαλώτος, που έχει το φάρμακο για την Οικονομία. Είναι τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων, που τρέχουν στις κάλπες για να αγοράσουν την ελπίδα που τους πουλάνε οι «επιτήδειοι». Αυτά.

ΝΑ τα λέμε όλα όμως. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Υπάρχουν και κάποιοι από το πολιτικό προσωπικό που έχουν αρχές. Που δεν είναι σήμερα έτσι κι αύριο γιουβέτσι. Οπως η Φώφη Γεννηματά. Ερωτηθείσα σχετικά με τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία και τον νέο αρχηγό, η απάντηση που έδωσε ήταν αντάξια μιας μεγάλης αρχηγού: «Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μάς χωρίζει άβυσσος».
Κι έτσι είναι. Τι δουλειά έχει το ηρωικό, το επαναστατικό, το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ με τους ανάλγητους νεοφιλελεύθερους και την επάρατη δεξιά; Ας βάλουμε όμως στην άκρη τα μεγάλα λόγια, να δούμε την ουσία. Την πραγματικότητα: Πέρυσι, τέτοια εποχή, η Φώφη και ο Κυριάκος, τέκνα μεγάλων πολιτικών, ήταν στην ίδια κυβέρνηση. Υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά, που έπεσε στις 25 Ιανουαρίου 2015. Η Φώφη ήταν υφυπουργός Εθνικής Άμυνας από τον Ιούνιο του 2013.
Και δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάθεται στο στρογγυλό τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου με τον Κυριάκο. Κι όχι μόνο με τον Κυριάκο. Και με τον Αδωνι και με τον Βορίδη και με τον Κικίλια και με τη Σοφία τη Βούλτεψη. Δεν έχουν περάσει δέκα ή είκοσι χρόνια από τότε. Να πεις ότι έχει ξεχαστεί. Ούτε δώδεκα μήνες. Πώς γίνεται, λοιπόν, ενώ ήτανε με τον Κυριάκο για ενάμιση χρόνο υπουργοί στην ίδια κυβέρνηση, να έχει προκύψει σήμερα άβυσσος;
****************************
Πρωτάθλημα Σούπερλιγκ. Επτά ματς το Σαββατοκύριακο, και τι ήταν ο κάβουρας, τι ήταν το ζουμί του. Ένας ο Ανέστης στα Γιάννενα κι ένας ο Διούδης στη Λεωφόρο. Αυτοί ήταν οι ήρωες της ημέρας. Ο ένας που έπιασε το πέναλτι κι ο άλλος που έπιασε τις κάλτσες του.

Κι επειδή η θέση του γκολκίπερ είναι λίαν σοβαρή, ο Τούντορ έκανε γνωστό ότι ζήτησε από τον Στρατηγό Αρνεσεν να του πάρει γκολκίπερ. Κι επειδή την πρώτη φορά που ο Δανός πήρε γκολκίπερ, ψώνισε με τον Ολσεν από σβέρκο, τη δεύτερη θα ξηγηθούν παπούτσι από τον τόπο τους. Και πιο καλός είναι ο Βελλίδης  και πιο φτηνός. Τα εξίμισι κατοστάρικα χιλιάδες που πληρώσανε για τον Σουηδό πήγανε υπέρ πίστεως και πατρίδος. 

Ξεφύγαμε όμως. Λέγαμε γι' αυτό το ψευτοπρωτάθλημα, της μετριότητας και της μιζέριας. Στην τηλεόραση βλέπεις τα ματς αραχτός στον καναπέ, με τα σέα σου και τα μέα σου, και πονάνε τα μυαλά σου. Σκέψου αυτούς που πάνε στο γήπεδο. Γι' αυτό ίσως σκέφτηκε την κάρτα φιλάθλου ο σιορ Κοντονής. Για να το κάνει ακόμα πιο δύσκολο και να απαλλάξει τον κοσμάκη απ' αυτήν την ταλαιπωρία. Πώς, λοιπόν, να βγουν πρωταγωνιστές από ένα πρωτάθλημα της πλάκας;

Παρά ταύτα, το ένδοξο σώμα των αθλητικών συντακτών δεν έχει κανένα πρόβλημα να αποθεώνει. Να αποθεώνει τον Στραματσόνι, χαρακτηρίζοντας τον Παναθηναϊκό (απέναντι στον ανύπαρκτο Πανιώνιο) εξαιρετικό. Να αποθεώνει τον Πογιέτ, που ξέρει να παίρνει αποτελέσματα. Σ' ένα ψευτοπρωτάθλημα, που το επίπεδό του έχει φτάσει ίσα με το χώμα. Πιο χαμηλά δεν γίνεται. Να αποθεώνεται ο Εσιέν, επειδή κατάφερε το αδιανόητο. Να σουτάρει δύο φορές και να είναι εύστοχος και στις δύο. Αν, μάλιστα, κάποια στιγμή καταφέρει να σκοράρει, θα γίνει εισήγηση στον Καμίνη να φωταγωγήσει την Αθήνα.
********************************************************
Ο Τριανταφυλλίδης, που θέλει να μπούνε δίδακτρα από 60 μέχρι 120 ευρώ στα δημόσια σχολεία, ήταν από αυτούς που φωνάζανε για το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία;
*****************************************************
Η πατρίδα μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Μετά τη Γεροβασίλη, ανέβηκε στην πίστα και χόρεψε τσιφτετέλι
ο Πανούσης. -Οbserver
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου