Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

DIE WELT: ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ΟΙ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


Πηγή:


Ο Σόιμπλε απειλεί με Grexit, οι «σκληροπυρηνικοί» του Βερολίνου εξαπολύουν το ένα τελεσίγραφο μετά το άλλο, όμως την ίδια κάποιοι στη Γερμανία θεωρούν ότι Αλέξης Τσίπρας και Γιάνης Βαρουφάκης είναι, αυτή τη στιγμή, το πιο επιτυχημένο πολιτικό δίδυμο στην Ευρώπη.

Το συμπέρασμα ανήκει στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, η οποία σε σημερινή ανάλυσή της προειδοποιεί ότι «το σχέδιο Τσίπρα θα μπορούσε να γίνει μπούμερανγκ» για το Βερολίνο και γράφει για τον έλληνα πρωθυπουργό: «Δεν προλάβαινε να φτάσει ο Έλληνας στις Βρυξέλλες ή στο Βερολίνο και αμέσως εξέφραζε τη διάθεσή του για συμβιβασμό. Με το που επέστρεφε στην Αθήνα, διαλαλούσε και πάλι τη γνωστή, σκληρή, ασυμβίβαστη γραμμή. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, γιατί δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε μαζί του. Οφείλεται σε αδυναμία να επιβάλει τον συμβιβασμό στο εσωτερικό της χώρας του; Οφείλεται σε ανικανότητα; Η μήπως ο Τσίπρας κάνει απλώς ελιγμούς τακτικής, ώστε να του δώσουν στο τέλος μία ευκαιρία για την πολιτική λύση που ο ίδιος επιθυμεί;»

Ο αρθρογράφος της Die Welt εκτιμά ότι μάλλον το δεύτερο συμβαίνει για να καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και ο οξυδερκής υπουργός του των Οικονομικών δεν είναι θερμοκέφαλοι. Είναι ψυχροί αναλυτές της γερμανικής ψυχοσύνθεσης. Παρατηρούν με νηφαλιότητα τον φόβο να διαβρώνει τη γερμανική ψυχή και βγάζουν τα συμπεράσματά τους. Είναι λάθος αυτό που συνεχώς διαβάζουμε τους τελευταίους μήνες, ότι δηλαδή οι Τσίπρας και Βαρουφάκης έχουν περιέλθει σε δύσκολη θέση. Επί του παρόντος είναι μάλλον οι πιο επιτυχημένοι πολιτικοί στην Ευρώπη».
===================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου