Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΑΓΓΛΙΑ 2-1, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΟ 1986-(ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ)-(VIDEO)




Το ιστορικό ματς της Αργεντινής με την Αγγλία στο μουντιάλ του 1986 με τα δυο γκολ του Μαραντόνα, το ένα με το χέρι (Το χέρι του θεού το αποκάλεσε ο ίδιος) και το άλλο (πολλοί το χαρακτήρισαν γκολ του αιώνα) με εκπληκτική ατομική ενέργεια που να 
κατατάσσεται ως ένα από τα καλύτερα γκολ σε μουντιάλ, όλων των εποχών.

Το χέρι του Θεού
 Στο 51' (6ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου) ύστερα από λανθασμένο γύρισμα του ποδοσφαιριστή της Αγγλίας Steve Hodge, ο Μαραντόνα έτρεξε προς την μπάλα, η οποία κατευθυνόταν ψηλοκρεμαστά προς την μικρή περιοχή. Ο τερματοφύλακας της Αγγλίας, Peter Shilton (Πίτερ Σίλτον), αντέδρασε εγκαίρως με έξοδο, τρέχοντας επίσης προς την μπάλα, με σκοπό να την αποκρούσει. Μάλιστα ήταν σε σαφώς πιο πλεονεκτική θέση για κάτι τέτοιο, καθώς ήταν 20 πόντους ψηλότερος από τον Μαραντόνα: 1,85 έναντι μόλις 1,65 μέτρα. Την καθοριστική στιγμή ωστόσο, ο Μαραντόνα σήκωσε το αριστερό του χέρι και πρόλαβε την μπάλα, χτυπώντας την δυνατά με αυτό και στέλνοντάς την στα δίχτυα. Ο διαιτητής (Τυνήσιος Ali Bin Nasser) μη βλέποντας την παράβαση, καταλόγισε το τέρμα ως έγκυρο.
Ο Μαραντόνα αργότερα είπε ότι: «Περίμενα τους συμπαίκτες μου να με αγκαλιάσουν, αλλά κανείς δεν ήρθε... Τους είπα: Ελάτε να με αγκαλιάσετε, αλλιώς ο διαιτητής δε θα το μετρήσει». Ο διαιτητής όμως δεν είχε διακρίνει καλά την φάση και νόμισε ότι ο Μαραντόνα είχε χτυπήσει την μπάλα με κεφαλιά.
Στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα ο Μαραντόνα δήλωσε ότι το γκολ επετεύχθη: «un poco con la cabeza de Maradona y otro poco con la mano de Dios» («λίγο με το κεφάλι του Μαραντόνα και λίγο με το χέρι του Θεού») αφήνοντας στην ιστορία το γκολ με αυτό το όνομα.

Το Γκολ του Αιώνα
Στο 54' όμως, μόλις τρία λεπτά μετά, ο Μαραντόνα σημείωσε το γνωστό ως «The Goal of the Century» («Το Γκολ του Αιώνα»).
Ο Héctor Enrique έδωσε την μπάλα στον Μαραντόνα, 10 μέτρα πίσω από την μεσαία γραμμή του γηπέδου, μέσα στο δικό τους μισό γήπεδο. Τότε ο Μαραντόνα ξεκίνησε μία ξέφρενη πορεία, στην οποία έτρεξε 60 μέτρα σε 10 δευτερόλεπτα, περνώντας 5 Άγγλους παίκτες: τους Hodge, Beardsley, Reid, Butcher (δύο φορές) και Fenwick. Φτάνοντας στην μικρή περιοχή, ο Μαραντόνα πλάσαρε και τον τερματοφύλακα της Αγγλίας, Peter Shilton, και έκανε το 2-0.

 ΤΟ VIDEO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


===================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου