Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΡΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ:"ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ..... ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ"




πηγή εφημερίδα:
7/11/2014

20/05/12, ώρα 12:44: O Βαγγέλης (σημ: Μαρινάκης) συνομιλεί με τον Νίκο (σημ: Χατζηνικολάου). Ο Βαγγέλης του ζητάει να γράψει ένα άρθρο και να «στριμώξει» τη Ντόρα ώστε να αναγκαστεί να αναλογιστεί και εκείνη τις ευθύνες της και να αντιληφθεί επιτέλους ότι πρέπει να κάνει κάτι για τον τόπο. Διότι η Ντόρα, εκτός από το γεγονός ότι βρίσκεται εδώ και μια βδομάδα σε στάδιο διαβουλεύσεων με τον Αντώνη, ζητάει να της παραχωρηθούν και επιπλέον θέσεις στις οποίες σίγουρα θα εκλεγούν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όπου εκείνη θέλει να τοποθετήσει δικούς της ανθρώπους, τη στιγμή που ο Αντώνης της έχει ήδη δώσει τέσσερις ή πέντε θέσεις και γενικά έχει δείξει καλή πίστη.
Ο Νίκος συμφωνεί με την ιδέα του Βαγγέλη και σκοπεύει πρώτα να της τηλεφωνήσει για να τη προειδοποιήσει ότι αν δεν προσχωρήσει στη Ν.Δ θα τον βρει απέναντί της ελπίζοντας ότι έτσι θα την πιέσει. Πριν κλείσουν, ο Νίκος διατυπώνει την άποψη: «μαλακία κάνει και ο Καρατζαφέρης και θα βρεθούμε με τον Τσίπρα πρωθυπουργό, με τους μαλάκες»!


20/5/12 , ώρα 21:48: SMS του Ν. Χατζηνικολάου στον Β. Μαρινάκη: «Πρόεδρε της μίλησα. Όποτε θέλεις να σε ενημερώσω. Είμαι σπίτι».


20/5/12, ώρα 21:56: Ο Βαγγέλης συνομιλεί με τον Νίκο. Ο Νίκος μεταφέρει στον Βαγγέλη τη συζήτηση που έκανε με τη Ντόρα. Ο Νίκος της δήλωσε πως αν δεν υποχωρήσει, την επόμενη των εκλογών δε πρέπει να περιμένει τίποτα από τον ίδιο. Εκείνη δικαιολογήθηκε για την καθυστέρηση λέγοντας πως και ο Αντώνης δεν έχει μια σταθερή άποψη, άλλα της λέει το πρωί και άλλα το βράδυ. Ο Νίκος θεωρεί πως καθυστερεί διότι "προσπαθεί να βολέψει όσους περισσότερους δικούς της μπορεί". Ο Βαγγέλης θα της πρότεινε να κατέβει στη περιφέρεια της Ευρυτανίας να πάρει τη μονοεδρική και στη συνέχεια να απαιτήσει περισσότερες θέσεις για να βολέψει τους δικούς της.


21/05/12, ώρα 00:25: SMS Β. Μαρινάκη προς Χατζηνικολάου: «Τhe deal is done! (μτφρ: Η συμφωνία έκλεισε)».

21/5/12, ώρα 06:10: SMS του Ν. Χατζηνικολάου προς Β. Μαρινάκη: «Ωραία!».

***
Οι παραπάνω διάλογοι προκύπτουν από την καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών του εφοπλιστή και προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, στην οποία προχώρησε η ΕΥΠ στα πλαίσια της δικαστικής έρευνας για τα «στημένα» ποδοσφαιρικά ματς. Ο διάλογος των δυο ανδρών αναφέρεται στα «παζάρια» για την επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ, την περίοδο μεταξύ των πρώτων και των δεύτερων βουλευτικών εκλογών του 2012.


Η υπόθεση αυτή δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το πώς ακριβώς παίζεται το παιχνίδι μεταξύ των ιδιοκτητών ΜΜΕ, του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων. Πρόκειται για ένα «ενιαίο» σύστημα: κεφάλαιο, ΜΜΕ και πολιτικοί της άρχουσας τάξης είναι «δεμένοι με χίλια νήματα». Κάνουν την ίδια δουλειά, υπηρετούν τον ίδιο σκοπό, που δεν είναι άλλος από το να αυξάνονται τα κέρδη και η ισχύς του κεφαλαίου, το οποίο στη συνέχεια επιβραβεύει τους «συνεργάτες» του ή, αν προτιμάτε, τους «υπηρέτες» του. Σ’ αυτό το σύστημα, βέβαια, δεν είναι όλοι ίσοι – υπάρχει αφεντικό. Το αφεντικό είναι το μεγάλο κεφάλαιο από το οποίο εξαρτούνται και οι μεγαλοδημοσιογράφοι και οι πολιτικοί.

===================================================================================

Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου