Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ή Ο ΑΔΩΝΙΣ ΡΕΖΙΛΕΨΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ.


του Γιώργου Ανανδρανιστάκη 

Το δημοσίευμα στο "Βήμα της Κυριακής" είναι σπαρταριστό. Με το που έμαθε ο Γεωργιάδης ότι δεν θα είναι υπουργός, έστειλε SMS στον Σαμαρά, με το οποίο τον ευχαριστούσε ειρωνικά για τη συνεργασία τους, αλλά και στον Βενιζέλο, προειδοποιώντας τον ότι «θα 'ρθει και η σειρά σου». Ο Βενιζέλος τού τηλεφώνησε αμέσως, διαβεβαιώνοντάς τον ότι ο ίδιος δεν έθεσε ζήτημα παραμονής του στην κυβέρνηση. Ο ατρόμητος Βαγγέλης, που τα βάζει με θεούς και δαίμονες, έσκυψε το κεφάλι στον τηλεβιβλιοπώλη.

Τρόμαξε ο αντιπρόεδρος, τρόμαξε και ο πρόεδρος, ο Αντώνης ο Σαμαράς. Μην μου κάνει κανένα αντάρτικο ο Άδωνις από τα τηλεπαράθυρα, μην αρχίσει να με μπινελικώνει ανάμεσα σε τηλεπωλήσεις αρχαίων ματζουνιών και ναζιστικών πονημάτων του Πλεύρη, γιατί δεν με σώζει ούτε η Μήτηρ του Κυρίου, με την οποία συνομιλώ τρις ημερησίως. Διότι και την Παναγιά την έχει με το μέρος του ο Άδωνις, «Σώπασε κυρα-Δέσποινα και μην πολυδακρύζεις, πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα 'ναι», της απαγγέλλει από την τηλοψία και τη φέρνει αυθωρεί με τα νερά του.

Τον κάλεσε που λέτε ο Αντώνης τον Άδωνι στο Μαξίμου και ακολούθησε ο εξής διάλογος: «Με ρεζίλεψες», του είπε ο Γεωργιάδης. «Μου έλεγες να δώσω τη μάχη και δεν με ενημέρωσες να προετοιμάσω τουλάχιστον την καρατόμησή μου». «Εσύ με ρεζίλεψες», του απάντησε ο Σαμαράς. «Διέρρευσες στον Τύπο ότι σου πρότεινα να γίνεις κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και αρνήθηκες». «Έτσι όπως έγινε, ή εγώ θα γινόμουν ρεζίλι ή η κυβέρνηση. Έπρεπε πια να φροντίσω μόνος μου τον εαυτό μου» ανταπάντησε ο πρώην υπουργός.

Κατόπιν τούτων, θα περίμενε κανείς ότι ο Σαμαράς με τ' όνομα, ο τσαμπουκάς της Πύλου, το κουτσαβάκι της Κηφισιάς, θα τον έδιωχνε τον Άδωνι με τις κλωτσιές από το Μέγαρο. Όχι μόνο δεν τον έδιωξε, τον παρακάλεσε κιόλας. Έπεσε στα γόνατα, του ζήτησε επιτακτικά να δεχθεί τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, αποδεχόμενος ασμένως όλους τους όρους που του έβαλε ο τηλεμαϊντανός. Και μετά βγήκε μαζί του στον κήπο και του έπλεξε δημοσίως το εγκώμιο. Ένα ανθρωπάκι προσκύνησε από φόβο ένα άλλο ανθρωπάκι.

Μας κυβερνούν ανθρωπάκια που φοβούνται το ένα το άλλο, που εκβιάζουν το ένα το άλλο, που κάνουν εκδουλεύσεις το ένα στο άλλο. Μας κυβερνάει ένα ανθρωπάκι που πουλάει τσαμπουκά στις καθαρίστριες, στους σχολικούς φύλακες, τους ταπεινούς και τους καταφρονεμένους και σκύβει το κεφάλι μπροστά στον κάθε υστερικό φασιστάκο που απειλεί να διαταράξει τη γαλήνη της εξουσίας του.

Αυτός είναι, κυρίες μου και κύριοι, ο Αντώνης ο Σαμαράς, ο ηγέτης που σε λίγους μήνες θα διαπραγματευτεί με τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε, τον Ντράγκι και τη Λαγκάρντ το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, το μέλλον δηλαδή των επόμενων γενεών. Διαβάστε ξανά τους διαλόγους με τον Γεωργιάδη και θα δείτε ότι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης είναι προδιαγεγραμμένο.

Πηγή:Εφημερίδα "Αυγή"-17/6/2014


====================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου