Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΚΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙ:Ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ



Όσοι μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι η πολιτική αντιπαράθεση σε αυτόν τον τόπο θα γινόταν με πολιτικά επιχειρήματα και μέσα στα πλαίσια ενός παραδεκτού πολιτικού πολιτισμού, διαψευστήκαμε. Επί δύο εβδομάδες η πολιτική ζωή της χώρας ταλανιζόταν από ένα ερώτημα. Είναι, η όχι, ο Αλέξης Τσίπρας άθεος; Το γελοίο του πράγματος είναι ότι το ζήτημα αυτό έγινε σημαία από τους κυβερνητικούς θεομπαίχτες, από αυτούς που στη κυριολεξία δεν έχουν τον θεό τους, από αυτούς που δεν έχουν ούτε όσιο ούτε ιερό. Από αυτούς που δεν έχουν αφήσει κανένα ηθικό νόμο απάτητο και έχουν καταπατήσει και τις 10 τις εντολές του Μωυσή.
Αν δεν κάνω λάθος- και δεν κάνω- η Ελληνική πολιτεία πριν λίγα χρόνια εφαρμόζοντας το Ευρωπαϊκό δίκαιο κατήργησε την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες θεωρώντας το προσωπικό δεδομένο. 
Αν η σημερινή Δεξιά του Κυρίου το θεωρεί λάθος, δεν έχει παρά να το πει, να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας, να το αναδείξει ως θέμα στην κα Μέρκελ, να δηλώσει ότι δεν συμφωνεί με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, να αλλάξει το όνομα του Υπουργείου σε «Παιδείας και Θρησκεύματος» και να πάψει να κάνει τα χατίρια των αλλόθρησκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η υποκρισία έχει κάποια όρια, που έχουν ξεπεραστεί. Ακόμη και αυτός ο όρκος που δίνουν οι πολιτικοί που παίρνουν κυβερνητικές θέσεις βάζοντας το χέρι τους στο ευαγγέλιο πρέπει να καταργηθεί και μάλιστα με πρωτοβουλία της ίδιας της εκκλησίας. Έχει καταντήσει καθαρή καθύβριση θρησκεύματος. Όλοι οι διεφθαρμένοι υπόδικοι και κλέφτες του δημοσίου, τύπου Άκη, Λιάπη κλπ  έχουν ορκισθεί στο όνομα της Αγίας Τριάδας - μερικοί από αυτούς αρκετές φορές- ότι θα τηρούν το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους βάζοντας το χέρι τους στο ευαγγέλιο. Αν δεν είναι αυτό καθύβριση θρησκεύματος, τότε τι είναι; Για να μη μιλήσουμε για ψευδορκία.  
Αλλά και η σύγχρονη πολιτική μας ιστορία έχει πολλά να μας πει.
Τι να πρωτοθυμηθούμε από τους πολιτικούς μας ηγέτες;
Τον μεγάλο μας εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, που όταν άρχιζε τα μπινελίκια βρίζοντας σαν Κεφαλλονίτης καραγωγέας, κοκκίνιζαν και οι πέτρες; Τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον επονομαζόμενο και Γέρο της Δημοκρατίας, κατά άλλους Γεώργιο Παπατζή, που δεν του είχε γλυτώσει ούτε θηλυκή κουρούνα; Τον Ανδρέα Παπανδρέου με τα εξώγαμα στη Σουηδία και τις περιπέτειές του με την Εθνική μας αεροσυνοδό; Φανατικοί μεν θαυμαστές των δυνατοτήτων του κρίνου,  απατούσαν ασύστολα δε τις γυναίκες τους.
Να πάμε στους θρησκευτικούς μας ηγέτες;
Τι να θυμηθούμε, την ανάδειξη του Δαμασκηνού ως αντιβασιλέα; Τον εναγκαλισμό τους με δωσίλογους και μαυραγορίτες; Τον Ιερώνυμο με τις παλατιανές λοβιτούρες του; Τον Σεραφείμ με τους χουντικούς εναγκαλισμούς του; Τον Χριστόδουλο, που η σοφία του από το πολύ διάβασμα δεν τον επέτρεψε να «δει» σε τι καθεστώς ζούσε; Τα αλισβερίσια των Βατοπεδινών με τους Ρουσόπουλους της τότε κυβέρνησης για ιερές business και offshore εταιρίες; Τον Άνθιμο με τους Μακεδονομάχους του;  
Ο Εντουάρντο Γκαλεάνο στο βιβλίο του «Οι μέρες αφηγούνται» και στο κεφάλαιο – Η
αγνότητα της Πίστης- γράφει: «Ο Ιβάν ο Τρομερός γεννήθηκε το 1530. Για να κάνει τους υπηκόους του ευσεβείς χριστιανούς, έχτισε στη Μόσχα τη μεγαλοπρεπή εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, που εξακολουθεί να είναι το όμορφο σύμβολο της πόλης, και για να διαιωνίσει την χριστιανική εξουσία του, έστειλε στην Κόλαση μερικούς αμαρτωλούς, τους αντιπάλους του και τους συγγενείς του. Έριξε στα σκυλιά τον πρίγκιπα Αντρέι και τον αρχιεπίσκοπο Λεονίντ, έψησε ζωντανό τον πρίγκιπα Πιοτρ, διαμέλισε με τσεκούρι τους πρίγκιπες Αλεξάντερ, Ρέπνιν, Σνούγιον, Νικολάι, Ντιμίτρι, Τελέπνεβ, και Τιούτιν, έπνιξε στο ποτάμι τον ξάδελφό του Βλαντιμίρ, την κουνιάδα του Αλεξάνδρα και την θεία του Ευδοξία, δηλητηρίασε τις πέντε από τις εφτά συζύγους του, και με ένα χτύπημα του μπαστουνιού σκότωσε τον γιό του, τον αγαπημένο του, εκείνον που έφερε το όνομά του, γιατί του έμοιαζε υπερβολικά.»
Αυτά για να μην νομίζουμε ότι η θρησκευτική υποκρισία είναι μόνο Ελληνική πατέντα και δεν ταλαιπώρησε και άλλους λαούς.
«Επείνασα γαρ και εδώκατέ μοι φαγείν, εδίψησα και εποτίσατέ με, ξένος ήμην και συνηγάγετέ με, γυμνός και περιεβάλετέ με, ησθένησα και επεσκέψασθέ με, εν φυλακή ήμην και ήλθετε πρός με» λένε οι γραφές και οι δικοί μας σημερινοί κυβερνητικοί θεομπαίχτες στερούν το φαΐ στους πεινασμένους, πουλάνε το νερό των διψασμένων, γδύνουν τους φτωχούς, στέλνουν τους ξένους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στερούν την ίαση από τους ασθενείς και την αξιοπρέπεια από τους φυλακισμένους. Μέχρι και τα σπίτια των φτωχών έχουν βάλει στο μάτι. Ουαί  υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί. Δεν είστε με τον Κύριό σας, είστε απέναντί του, είστε εχθροί του Κυρίου σας.

ΥΓ.1- Θεόδωρος Πάγκαλος: «Θα πάω στο Παρίσι, αν βγει ο Σύριζα»
-  Βρέ τον Πάγκαλο, από μικρός καταπιεσμένος. Ακούγεται ότι όταν τον βαφτίζανε είχαν μαζευτεί  έξω από την εκκλησία ένα σωρό πιτσιρίκια και φωνάζανε «Free Willy”.

ΥΓ.2- Αντώνης Σαμαράς: «Δεν θα είμαστε δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές.»
-  Λέτε να πέσετε στην τρίτη θέση;

ΥΓ.3- Γιάννης Στουρνάρας-(Υπουργός Οικονομικών): «Αναλαμβάνουμε την προεδρία ως χώρα σε ανάκαμψη».
-  Για ποια χώρα μιλάτε ακριβώς; 

ΥΓ.4. Οικονομικά από το Χάρβαρντ: «Καλά, αυτοί οι υπουργοί του Εθνικής Αμύνης και οι αρχηγοί του επιτελείου στρατού άλλη δουλειά δεν κάνανε, μόνο κλέβανε και λαδώνονταν;»
=============================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου