Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ:ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΡΦΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ

ΓΡΑΦΕΙ:Ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ 





Ελιά ήταν και ξεράθηκε
Μετά την αποχώρηση του Φ.Κουβέλη από την κυβέρνηση αλλά και την συμμαχία Σαμαρά-Βενιζέλου υπάρχει πια ένα πολεμικό κλίμα μεταξύ της ΔΗΜΑΡ και του Πασόκ. Οι ελπίδες που είχαν δημιουργηθεί επί τρικομματικής συγκυβέρνησης για δημιουργία και συγκρότηση της Ελληνικής κεντροαριστεράς τύπου «Ελιάς» κατά τα πρότυπα της Ιταλικής εξανεμίστηκαν και τώρα το ένα κόμμα στρέφεται εναντίον του άλλου. Ο Φ.Κουβέλης κατηγορεί πλέον το Πασόκ για «κεντροδεξιά επιλογή» εξοβελίζοντας το από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, το δε Πασόκ κατηγορεί την ΔΗΜΑΡ ότι πάσχει από κυβερνητική απραξία φορτώνοντας σε αυτήν την αποτυχία της τρικομματικής συγκυβέρνησης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα δύο κόμματα όχι μόνο θα πορευθούν πλέον χωριστά αλλά θα έχουμε και αρκετά επεισόδια στο σήριαλ «Πασόκ εναντίον ΔΗΜΑΡ» και το ανάποδο. «Ελιά» ήταν και ξεράθηκε.
Από την Λέσχη Μπιλντερμπεργκ στην Eurobank
Ο Γιώργος Δαυίδ είναι πρόεδρος της Εταιρίας Nutriat (δηλαδή της «Κατσέλης», που πρόσφατα μπήκε στο άρθρο 99 για πτώχευση) και χρωστά στις τράπεζες 120 εκατομμύρια Euro, εκ των οποίων τα 5,7 εκατομμύρια στην Eurobank. Αυτόν λοιπόν τον άνθρωπο διόρισε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ) ως πρόεδρο της Eurobank. Με άλλα λόγια έβαλε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα, αφού ο κ.Δαυίδ έχει πλέον δύο ιδιότητες. Αυτήν του δανειολήπτη-πελάτη της Eurobank και αυτήν του προέδρου της τράπεζας. Θα μας έκανε μεγάλη χάρη ο κ. Δαυίδ αν μας ενημέρωνε που έχει κατατάξει τα δάνεια που έχει πάρει από την τράπεζα στην οποία είναι και πρόεδρος. α) στα εξυπηρετούμενα – ενήμερα; Σημειωτέον η εταιρία του έχει κλείσει. β)  Στα μη εξυπηρετούμενα-υπερήμερα προς διαγραφήΑν είναι έτσι θα τα πληρώσουν οι φορολογούμενοι ως  φέσι στην Τράπεζα μέσω της ανακεφαλοποίησής της ή γ) στα προς δικαστικές απαιτήσεις (κατασχέσεις κλπ); Αν είναι στην τρίτη κατηγορία πρέπει να μας πει αν τα δάνεια έχουν καλύψεις – ενέχυρα ή ανήκουν στα «θαλασσοδάνεια» και θα τα φορτωθούν πάλι οι Έλληνες φορολογούμενοι μέσω «κουρέματος» και μάλιστα με την συμβολή του κ.Δαυίδ. Αν λάβουμε υπόψη ότι ο κ.Δαυίδ είναι ο Έλληνας επιχειρηματίας με τις περισσότερες συμμετοχές στις ετήσιες συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, τότε μόνο τα μυστήρια της λέσχης αυτής και όσων συνδέονται με αυτήν στην Ελλάδα θα μπορούσαν να μας εξηγήσουν την τοποθέτησή του ως προέδρου της Eurobank.
Ο Captain Wei και το παράσημο του Βενιζέλου
Η Cosco είναι μια ζημιογόνος επί τρία συνεχόμενα χρόνια Κινέζικη εταιρεία, που μέχρι πρότινος είχε πρόεδρο τον Captain Wei (έτσι τον προσφώνησε και ο Σαμαράς). Ο εν λόγω κύριος καθαιρέθηκε από την προεδρία της Cosco ως αποτυχημένος λόγω ζημιών δύο μόνο ημέρες μετά την παρασημοφόρησή του από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Πασοκονουδού  Βενιζέλο.  Η  πανίσχυρη κρατική κομματική μηχανή της Κίνας διαπιστώνοντας ότι η Cosco κινδυνεύει να διαγραφεί από το χρηματιστήριο της Σαγκάης τον έκρινε ακατάλληλο και έτσι μπήκε ένα τέλος στο μύθο του πανίσχυρου Κινέζικου παράγοντα, που υποτίθεται ότι έχει ξετρελαθεί με την χώρα μας και θα έκανε ότι μπορούσε σε επενδυτικό επίπεδο για να μας βγάλει από την ύφεση. Μιλάμε για το Ασιατικό μοντέλο τύπου Κίνας, όπου οι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαιώματα, ο σχεδιασμός της οικονομίας γίνεται από γραφειοκράτες και ο πλούτος ανήκει σε μια κομματική ελίτ. Τελικά η κυβέρνηση μας το μόνο που κατάφερε είναι να εξάγει το «Success Story» της μέχρι την Κίνα. Όσο για τον Captain Wei Jiafu, του έμεινε το παράσημο του Βενιζέλου.
Και ένα μπράβο.
Με τον Γιάννη Παυλή δεν έχουμε τις ίδιες πολιτικές απόψεις. Έχουμε διαφωνήσει ανοιχτά και μέσα από την εφημερίδα για το τι δημόσιο θέλουμε. Μπορεί στο μέλλον να ξαναδιαφωνήσουμε. Παρ όλα αυτά δεν μπορώ να μην του πω ένα μπράβο για το άρθρο του «Σαπουνόφουσκα» («Εμπρός» - 2/7/2013). Είμαι της άποψης ότι στον δημόσιο διάλογο τα πράγματα πρέπει να λέγονται έτσι όπως είναι χωρίς στρογγυλέματα ναι συμψηφισμούς. Το ίδιο ισχύει και για τους υπεύθυνους που και όνομα έχουν και επίθετο. Αυτό έκανε ο Γ.Παυλής με το εν λόγω άρθρο του και δεν το κρύβω, όταν το διάβασα μου βγήκε ένα αυθόρμητο «Μπράβο Γιάννη».
Η απάντηση του κ.Αστυρακάκη στον Γ.Παυλή όχι μόνο δεν έπεισε για την ικανότητά τους αλλά επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι και στα πολιτιστικά οι σημερινοί διοικούντες το νησί είναι εκτός τόπου και χρόνου.   
ΥΓ.1- Νίκος Ανδρουλάκης (Γραμματέας Πασόκ):«Η νίκη του Ανδρέα Παπανδρέου έβαλε στο χρονοντούλαπο ακροδεξιούς σαν τον Βορίδη».
- Και τους έβγαλε το Πασόκ του Βενιζέλου.
ΥΓ.2- Όλι Ρεν : «Η επόμενη δόση του δανείου θα μπορούσε να καταβληθεί σε πολλά τμήματα».
- Τα μέτρα όμως τα θέλετε όλα τώρα, ε;
ΥΓ.3-Οικονομικά από το Χάρβαρντ: Χρ. Μαρκογιαννάκης- «Με το πόρισμα του ΣΔΟΕ δεν μπορώ να κοιμηθώ».
- Πάντως οι μεγαλοκαταθέτες της λίστας Λαγκάρντ κοιμούνται και ονειρεύονται.  
ΥΓ.4- Ελληνίδα μάνα: Ρε μάνα ……έπεσε το Internet.
-Να πάρεις μια σκούπα και να το μαζέψεις. Με έχετε κάνει υπηρέτρια εδώ μέσα.
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου