Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ:ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ κ ΤΑ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ

ΓΡΑΦΕΙ:Ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ 


Ο Σόιμπλε ήρθε, πήρε τις πληροφορίες που ήθελε, έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες στους υπηκόους του και απήλθε. Τα αποτελέσματα αυτής της επίσκεψης είναι ελαχιστότατα έως μηδαμινά.  
Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι η ισχυρότερη χώρα της Ευρωζώνης, η Γερμανία, έχει ενωθεί με έναν αξιοπερίεργο τρόπο με την πιο προβληματική χώρα, την Ελλάδα, σε μια πορεία προς το πλήρες αδιέξοδο.
Ενδεικτικό του αδιεξόδου και της οικονομικής αδυναμίας της Γερμανίας να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ολοένα και πιο προβληματικής Ελληνικής οικονομίας είναι η δέσμευση Σόιμπλε μόλις 100 εκατομμυρίων Ευρώ σε ένα υπό διαμόρφωση επενδυτικό ταμείο, με το οποίο υποτίθεται ότι θα καλυφθούν ανάγκες μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το 2014. Το ποσό είναι αστείο, για να μην πούμε γελοίο, (μόνο το δάνειο που πήρε το Mega ήταν 98 εκατομμύρια Ευρώ) σε σχέση με τις ανάγκες χρηματοδότησης του Ελληνικού ιδιωτικού τομέα και αναδεικνύει την αδυναμία της Γερμανικής πλευράς να αντιδράσει αποτελεσματικά στην Ελληνική κρίση. 
Το αδιέξοδο θα συνεχιστεί από την φορολογική ισοπέδωση της οικονομίας με φόρους και συνεχή νέα μέτρα που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε νέα αποσταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος, το οποίο λειτουργεί με ολοένα και περισσότερο δημόσιο χρήμα. Από στοιχεία που δίνουν οι ίδιες οι τράπεζες στα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2013 τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια, η εξυπηρέτηση των οποίων παρουσιάζει καθυστέρηση τουλάχιστον 3 μηνών, ξεπέρασαν τα 63 δις Ευρώ.
Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή οικονομική ανάλυση που να εκτιμά ότι το χρέος της χώρας είναι βιώσιμο. Όλες καταλήγουν στο ότι δεν είναι βιώσιμο. Η μόνη που το ξέρει μεν αλλά δεν το συζητά είναι η Γερμανία, γιατί γνωρίζει ότι αν αυτό κουρευτεί θα γίνει με δική της επιβάρυνση. Ο Σαμαράς δεν παρεμβαίνει, παρότι λόγοι εθνικού συμφέροντος επιβάλλουν να ζητήσει την διαγραφή όσο μεγαλύτερου μέρους του. Τώρα τι είδους διαπραγμάτευση είναι αυτή, όταν και το ΔΝΤ προτείνει διαγραφή χρέους και η κυβέρνηση κάνει την πάπια, είναι ένα ζήτημα.
Από την άλλη, εκτός από το αδιέξοδο, έκδηλος είναι ο γενικός φόβος για το άγνωστο της ζωής εκτός ευρωζώνης, που τροφοδοτείται από λογικές ανησυχίες αλλά και από υστερικές τερατολογίες και εξακολουθεί να έχει προβάδισμα. Χάνει όμως έδαφος ο φόβος για το άγνωστο, ερχόμενος σε αντιδιαστολή με το πασίγνωστο, δηλαδή με την απύθμενη πτώση του βιοτικού επιπέδου που συντελείται στο όνομα του δόγματος «Ευρώ και ξερό ψωμί» στην κυριολεξία.
Ακόμα και στην Γαλλία εδραιώνεται ολοένα και περισσότερο η άποψη και πληθαίνουν οι φωνές από όλο το πολιτικό φάσμα ότι το ευρώ έχει γίνει πια μια δαπανηρή πολυτέλεια και ένα όπλο εις βάρος της κυριαρχίας των λαών. Ισχυρίζονται δε ότι ή θα αλλάξει το καθεστώς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ή θα καταργηθεί το συγκεκριμένο Ευρώ, το Ευρώ-Μέρκελ, όπως το αποκαλούν.
Ειδικά για αυτή την δικομματική κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου το οικονομικό ζήτημα είναι εκρηκτικό για την ίδια την επιβίωσή της. Τα δύο κυβερνητικά κόμματα έχουν σχηματίσει το Ενιαίο Κόμμα των Αγορών (το ΠασοκοΝουδού) με βασική συνιστώσα την συντηρητική και άκρως νεοφιλελεύθερη πτέρυγα της Ν.Δ και απλώς βοηθητική την πρώην σοσιαλδημοκρατική και νυν δεξιά πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ.  Μόλις 11 μήνες μετά τις εκλογές και η κυβέρνηση εμφανίζεται σαν να βρίσκεται στο τέλος της τετραετίας. Τόσο η Ν.Δ όσο και το ΠΑΣΟΚ διατηρούν μεγάλη υπεροχή έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στους ψηφοφόρους άνω των 65 ετών. 
Θα κάνουν λοιπόν ότι είναι δυνατόν να κερδίσουν πολιτικό χρόνο σε ότι αφορά την δρομολογημένη μείωση των συντάξεων και εν ανάγκη, αν χρειαστεί, θα επισπεύσουν τις πολιτικές εκλογικές εξελίξεις προτού στείλουν τον λογαριασμό της επί πλέον μείωσης των συντάξεων στα «περήφανα γηρατειά».
  
ΥΓ.1-Νίκος Μπίστης (γνωστός γυρολόγος της πολιτικής μας ζωής, νυν στέλεχος της ΔΗΜΑΡ) : «Ο Βενιζέλος ήταν η φωνή της λογικής. Μπορούμε να διαφωνούμε μαζί του σε πολλά αλλά οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε ότι σε όλη τη διάρκεια της κρίσης δεν έπαιξε με την σταθερότητα της χώρας».
-Σήμερα, τώρα  8-10 το πρωί, τι κόμμα είπατε ότι είσαστε; 
ΥΓ.2-Γ.Καρατζαφέρης: «Η ΔΗΜΑΡ την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, η ΔΗΜΑΡ τελείωσε.»
-Μιλάτε εκ πείρας, ε ;
ΥΓ.3-Ντόρα Μπακογιάννη: «Τυχόν εκλογές θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο».
-Ενώ τώρα διασχίζουμε τις εύφορες κοιλάδες της ανάπτυξης.
ΥΓ.4-Ελληνίδα Μάνα
-Μάνα θα φτιάξεις καφέ;
-Χέρια δεν έχεις; Ποια θα σε πάρει που τα θέλεις όλα στο χέρι; Ποια θα σε ανεχτεί; Ποιά; Θα πεθάνω και δεν θα δω εγγόνι.
Τι καφέ θες

  ========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)
                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου