Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ ΡΙΓΜΕΝΟ ΣTO EUROGROUP

του Γώργου Ανανδρανιστάκη
Έχω πέσει από τα σύννεφα, αλλά ευτυχώς από τα χαμηλά, από εκείνα που γλύφουν τις κορυφογραμμές του Λυκαβηττού και του Στρέφη. Είναι δυνατόν να έλαβε το Eurogroup τέτοια απόφαση για την Κύπρο, ενώ ήτανε μπροστά ο Ιωάννης Στουρνάρας; Ο Γιάννης ο Στουρνάρας, ο Μπρους Λι των διαπραγματευτών, ο Λοξός Τίγρης της Οξφόρδης, ο άνθρωπος που κοίταξε την τρόικα στα μάτια, και στα έξι ταυτοχρόνως! Και καλά, ο Γιάννης τόσος ήτανε, τόσα μπόρεσε. Ο Αντώνης ο Σαμαράς, ο άνθρωπος που έσωσε τη Μακεδονίας μας, πώς άφηκε τους Φράγκους να πατήσουν στα τραπεζικά άδυτα της μεγαλονήσου; Γιατί αυτός ο λάτρης των ποιητών, ποιητής κι ο ίδιος κατά βάθος, δεν πέταξε στα κεφάλια των ομολόγων του ένα χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγο, να τις αποτελειώσει τις κουφάλες;
Δεν χρειάζονται πολλές εισαγωγές. Διαβάστε το μήνυμα του Σαμαρά προς τον κυπριακό λαό και θα καταλάβετε τι ρόλο έπαιξε η ελληνική κυβέρνηση: «Η Ελλάδα συμπαραστάθηκε και συμπαραστέκεται στη δοκιμασία της Κύπρου. Άλλωστε, περνάει και η Ελλάδα σκληρή δοκιμασία εδώ και τρία χρόνια. Η ευημερία και η ανάπτυξη θα επιστρέψουν σύντομα! Η ικανότητα του ελληνισμού να αντέχει στα δύσκολα και να προοδεύει έχει αποδειχθεί πολλές φορές και θα αποδειχθεί και πάλι. Αρκεί να μην χάσουμε την πίστη στον εαυτό μας και να παραμείνουμε όρθιοι».
Τόσο ξετσίπωτο μήνυμα δεν θα έστελνε ούτε ο Σόιμπλε! Ο Σαμαράς, ο εκπρόσωπος υποτίθεται της μητέρας πατρίδας, μιλάει στους Κύπριους σαν σμπίρος της Μέρκελ και ζητώ συγγνώμη από την ευγενή τάξη των σμπίρων για την προσβολή. Πίσω από τις μεγαλοστομίες και τις αφόρητες ποιητικούρες κρύβεται εντολή σαφέστατη: «Κύπριοι αδελφοί, σκάστε και σκάφτε, βουλώστε το και δεχθείτε τη μοίρα σας, δεν είναι εποχή για ηρωισμούς, σώπασε κυρά-Δέσποινα και μην πολυδακρύζεις, πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα 'ναι τα ριάλια».
Η στάση του Σαμαρά στο θέμα της Κύπρου είναι εξαιρετικά αφιερωμένη στα πανομοιότυπα δημοσιεύματα της Κυριακής, τι διάολο, ο ίδιος άνθρωπος τα γράφει, που λέγανε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα σκληρύνει τη στάση του απέναντι στην τρόικα. Ποια στάση να σκληρύνει, βρε συνάδελφοι, ο μετανοήσας επί του υποποδίου της Άνγκελας, ο ηγέτης που βλέπει να συντελείται έγκλημα κατά της κυπριακής οικονομίας και βγάζει διαγγέλματα επιπέδου εφημερίου του Λουμπαρδιάρη; Κάθε φορά που ο Σαμαράς θα ζητάει κάτι, η τρόικα θα βγάζει το γλοιώδες μήνυμα που έστειλε στους Κύπριους και θα του το δίνει να το φάει, συνοδεία ζιβανίας και χαλουμιού.
Μια παράκληση μόνο, κ. Μορς μας: Πριν δώσετε στον Αντώνη να φάει το μήνυμα, μειώστε παρακαλώ τον ΦΠΑ στην εστίαση, μην το πληρώσει ο άνθρωπος το σοροπιαστό για χρυσάφι…

========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου