Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Θ.ΚΑΡΤΕΡΟΣ:Ο ΕΠΙΚΗΡΥΓΜΕΝΟΣ ΣΥΡΙΖΑ


Και προσωπική εμπάθεια, και πολιτική εχθρότητα, και ταξικό μίσος, και αριστοκρατική περιφρόνηση για τα δεκαπενταμελή των ξεβράκωτων βρίσκει κανείς στον πόλεμο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, που σε ορισμένες περιπτώσεις τον τελευταίο καιρό θυμίζει την "Εστία" μετά την απελευθέρωση. Και αν το δεις λίγο πιο προσεκτικά το πράγμα, θα διαπιστώσεις πως όσα εμφυλιοπολεμικά λέει για την Αριστερά η Χρυσή Αυγή με τη χοντροκοπιά και τη χυδαιότητα που τη χαρακτηρίζουν δεν διαφέρουν και πολύ από όσα λένε οι άλλοι -οι αγριεμένοι ευπατρίδες της εξουσίας.
Ποιο είναι το χαρακτηριστικό αυτού του πολέμου; Η συμμετοχή με μια δυο εξαιρέσεις όλων των μεγάλων ΜΜΕ, εφημερίδων, τηλεοράσεων, ραδιοφώνων, διαδικτυακών τόπων, στο κύμα των καθημερινών επιθέσεων. Μιλάμε για πρωτοφανή πράγματα -το Mega αγκαλιά με την Truth Team, η "Καθημερινή" με τα "Παραπολιτικά", το "Πρώτο Θέμα" με τον Antenna, ο Σκάι με τα "Νέα" και το Star με τη Ζούγκλα. Και στο επίπεδο της πολιτικής ο Κουβέλης παρέα με τον Κεδίκογλου, ο Βενιζέλος με τον Βορίδη, ο Άδωνις με τη Χριστοφιλοπούλου, ο Σαμαράς με τον Μαργαρίτη -ο γραμματέας μαζί με τον αλήτη κι η παρθένα με τον Σατανά.
Μιλάμε για κανονική καταδίωξη, ουρλιάζουν και σφυρίζουν φορτηγά, πολιτικά ραντάρ, ιδεολογικοί αποχυμωτές, μηχανές όλα-τα-σφάζω-όλα-τα-μαχαιρώνω. Ζητούνται λέξεις, εικόνες, βίντεο, σκίτσα, σιωπές, γκριμάτσες, δημοσιογραφικές κατασκευές -ό,τι μπορεί να τραυματίσει το ΣΥΡΙΖΑ είναι καλοδεχούμενο. Από τα αγγλικά του Τσίπρα και τα δεν μασάμε μέχρι τον εντοπισμό του Σόρος στην Κουμουνδούρου. Από μια λίγο πειραγμένη κουβέντα ενός βουλευτή, που αποδεικνύει ότι έχουμε να κάνουμε με κόμμα της κουκούλας, μέχρι μια λίγο πειραγμένη κουβέντα άλλου βουλευτή που αποδεικνύει ότι έχουμε να κάνουμε με κόμμα στο κουκούλι -της εξουσίας φυσικά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επικοινωνιακά επικηρυγμένος. Ζούμε ένα είδος επικοινωνιακής παρανομίας, που όμοιό του έχει γνωρίσει η χώρα μόνο σε πολύ σκοτεινές εποχές. Και τούτου δοθέντος δύο κίνδυνοι κρέμονται πάνω από το κεφάλι του. Ο πρώτος είναι να ζαρώσει, να λειανθεί, να λιπανθεί, να ευπρεπιστεί πολιτικά, να φορέσει νοικοκυρίστικη γραβάτα, για να κερδίσει κάποιο είδος νομιμότητας και αποδοχής -από ποιον είναι άλλη ιστορία. Ο δεύτερος είναι να τον καβαλήσει μανία καταδίωξης και να αρχίσει να ρίχνει πολιτικές και επικοινωνιακές σφαλιάρες και κλωτσιές για να αποδείξει την ενοχή των κατηγόρων του, παράγοντας έτσι αστάθεια, νευρικότητα, μικρά και μεγάλα λάθη, που θα τροφοδοτούν τις επιθέσεις εναντίον του. Και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς πρέπει να πούμε ότι ο ανελέητος βομβαρδισμός δεν παράγει μόνο κινδύνους, αλλά και κάποια αποτελέσματα - και ο νοών νοήτω.
Επιδίωξη του πολέμου είναι να στριμώξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, να τον διαβάλουν, να δημιουργήσουν ρήγματα «ρεαλιστών» και «εξτρεμιστών» στις γραμμές του, να προκαλέσουν αμφισβητήσεις της στρατηγικής του, της ταυτότητάς του, της αριστερής του εντιμότητας, να τον οδηγήσουν σε λάθη. Άλλους να τρομάξουν με την κουκούλα του εξτρεμισμού και τις παιδικές ασθένειες, άλλους να απογοητεύσουν με τον μανδύα του καθωσπρεπισμού, εγκαθιστώντας μια υγειονομική ζώνη μεταξύ της Κουμουνδούρου και των εκατομμυρίων ανθρώπων που υφίστανται την εξαθλίωση των Μνημονίων.
Κάνει λάθος όποιος πιστεύει ότι αυτό το κακό κάποια στιγμή θα σταματήσει. Θα κλιμακώνεται όσο ο ΣΥΡΙΖΑ τους τρομάζει -είναι αποτέλεσμα του φόβου τους όλες οι αθλιότητες. Τρέμουν στην ιδέα ότι η Αριστερά είναι πολύ πιθανό με την πολιτική τους και την πολιτική της να αναδειχτεί πλειοψηφική δύναμη. Να γίνει κυβέρνηση. Ο Τσίπρας πρωθυπουργός -να ένας εφιάλτης που κρατάει άγρυπνα, και όχι μόνο στην Αθήνα, πολλά και ισχυρά κέντρα. Τα οποία προφανώς δεν έχουν σκοπό να παίξουν τις κουμπάρες με την εξουσία, τα κέρδη, τα προνόμια, την ταξική τους υπεροχή. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να παίζουν τις κουμπάρες όταν μιλούν, όταν δρουν, όταν αντιδρούν, όταν χαράζουν και εφαρμόζουν πολιτικές και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι της Αριστεράς. Η ψυχραιμία, η σταθερότητα και η σοβαρότητα σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές είναι κορυφαίες πολιτικές αρετές -επαναστατικές μπορούμε να πούμε...

========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου