Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ

                                              Γ.ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤΑΚΗΣ
Ξέρετε τι είναι το λαμόγιο; Περπατάτε στην Αιόλου και βλέπετε έναν παπατζή, εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι ο παπάς, και έναν κύριο που φωνάζει ενθουσιασμένος «κέρδισα πενήντα ευρώ, κέρδισα πενήντα ευρώ!». Γιατί αυτός και όχι κι εγώ, σκέφτεστε, ακουμπάτε το πενηντάρικο στον παπατζή και σε ένα λεπτό το έχετε αποχαιρετήσει σαν την Αλεξάνδρεια που έχασε ο καβαφικός Αντώνιος. Ε, λοιπόν, το λαμόγιο είναι αυτός που φώναζε ότι κέρδισε το πενηντάρικο, ο κύριος που έστρωσε το χαλί στον παπατζή, για να επιτελέσει το λειτούργημά του.
Το λειτούργημα του παπατζή βρίσκεται εδώ και χρόνια σε κρίση, με αποτέλεσμα πλήθος λαμογίων να έχει μετακομίσει στη δημοσιογραφία, ακόμη και σε εφημερίδες σοβαρές, που εσχάτως έχουν μεταβληθεί σε εύφορα θερμοκήπια ανθέων. Στα "Νέα", για παράδειγμα, ανθεί το επιφανές λαμόγιο που επί ΠΑΣΟΚ είχε εφτά αργομισθίες, μία για κάθε ψυχή του Κινήματος, και που προσφάτως αναπαρήγαγε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας WirtschaftsWoche, σύμφωνα με το οποίο η συμμετοχή του Τσίπρα στο πανεπιστήμιο Κολούμπια είχε χρηματοδοτηθεί από τον Τζωρτζ Σόρος. Πρόκειται για κλασική λαμογιά: Ρίχνουμε στην αγορά μια φήμη, δίχως να ψάξουμε το θέμα, δίχως να ρωτήσουμε καν εκείνους τους οποίους αφορά, και περιμένουμε να έρθει ο παπατζής να αποτελειώσει τη δουλειά.
Ο παπατζής, ο οποίος τυγχάνει και αρχηγός κόμματος, τρομάρα του, πήρε την πάσα από το λαμόγιο με τις εφτά αργομισθίες και κατηγόρησε από το βήμα της Βουλής τον Τσίπρα ότι διαπλέκεται με τον Σόρος, δίχως βέβαια να προσκομίσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Και τι στοιχείο να προσκομίσει ο δυστυχής, αφού βγήκε επισήμως το ίδρυμα του Σόρος και δήλωσε ότι είχε χρηματοδοτήσει τη συμμετοχή ενός δικού του στελέχους στο συνέδριο του Κολούμπια και όχι το ίδιο το συνέδριο και ότι φυσικά ουδεμία σχέση έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα. Έχουν περάσει δύο μέρες από την επίσημη διάψευση και το λαμόγιο με τον παπατζή σιωπούν αιδημόνως. Γιατί να μιλήσουν άλλωστε; Το τσίμπησαν το πενηντάρικο, δεν το τσίμπησαν;
Αυτή είναι η δουλειά των λαμόγιων και των παπατζήδων, να στήνουν απάτες και να μαζεύουν πενηντάρικα. Φωνάζει το λαμόγιο ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες και επίορκοι, τσουπ κάνει 25.000 απολύσεις ο παπατζής. Φωνάζει το λαμόγιο ότι σε αυτήν τη χώρα δεν γίνονται επενδύσεις, επειδή είμαστε σοβιετική δημοκρατία, τσουπ πουλάει παραλίες, νησιά και δάση ο παπατζής. Φωνάζει το λαμόγιο ότι έχουμε γεμίσει ανάπηρους μαϊμούδες, τσουπ πετσοκόβει επιδόματα τυφλών και νεφροπαθών ο παπατζής. Φωνάζει το λαμόγιο ότι αφελληνίζονται οι τράπεζες, τσουπ δίνει 98 μύρια στο Μega ο παπατζής.
Ηθικόν δίδαγμα: Πίσω από κάθε καλοντυμένο δημοσιογραφικό λαμόγιο κρύβεται ένας επιτήδειος παπατζής που θέλει να σας αρπάξει το πενηντάρικο.

========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου