Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Γ.ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤΑΚΗΣ:ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΕΙ Ο ΦΑΗΛΟΣ(ΚΡΑΝIΔΙΩΤΗΣ)


Τα μάθατε τα νέα; Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην Ελλάδα του Σαμαρά, του Βενιζέλου και του Κουβέλη υπάρχουν 2,5 εκατομμύρια πολίτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο κι αν βάλεις και τα κόκκινα δάνεια, ο μισός πληθυσμός κοιμάται και ξυπνάει με τον βραχνά του χρέους. Με το άγχος της κατάσχεσης του μισθού, της σύνταξης, του ακινήτου, με τον τρόμο του εκβιασμού και της διαπόμπευσης. Κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνο, ανοίγουμε ενστικτωδώς τον φούρνο και βάζουμε το κεφάλι μας μέσα. Μετά βέβαια το ξαναβγάζουμε, για να μπινελικώσουμε την τράπεζα.
Τουλάχιστον μέχρι τώρα είχαμε μόνο τις τράπεζες. Εφεξής θα καταριόμαστε τον Γκράχαμ Μπελ και χάριν του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο θα τηλεφωνήσει λέει σε 2,5 εκατ. οφειλέτες για να τους υπενθυμίσει το χρέος τους. Πώς θα τηλεφωνήσετε, ρε τσακάλια, σε 2,5 εκατομμύρια νοματαίους; Ποιους έχετε προσλάβει, τη Λερναία Ύδρα, τη θεά Κάλι και τον Φλας Γκόρντον; Αυτό δεν είναι τηλεφωνικό κέντρο, είναι ταινία του Εντ Γουντ. Κι αν δεν βρίσκουνε εμάς, θα τηλεφωνούν στους συγγενείς μας, θα μας ξεμπροστιάζουνε δηλαδή στεγνά σε μπατζανάκηδες και κουμπάρους. Τι είναι τούτοι, ορέ! Μπροστά τους ο συχωρεμένος ο Αρτέμης Μάτσας ήταν φάρος εχεμύθειας.
Το πρώτο τηλεφώνημα θα είναι της ευγενείας: «Καλημέρα σας, κύριε Μπουσδούκο μας, τι κάνετε, πώς είστε, τα δέοντα στη μαμά σας. Πήρα να σας θυμίσω ότι χρωστάτε χίλια ευρώ στην εφορία, συγγνώμη δηλαδής για την ενόχληση, αλλά μάλλον θα το ξεχάσατε. Και πώς να μην ξεχάσει το ψωροχιλιάρικο ένας πολυάσχολος και χρήσιμος πολίτης σαν εσάς, είμαι σίγουρος ότι ψηφίζετε Βορίδη, α, Ψαριανό ψηφίσατε, δεν πειράζει, κοντά έπεσα. Περάστε αν θέλετε εντός της εβδομάδος να τακτοποιήσουμε το θεματάκι σας».
Το δεύτερο τηλεφώνημα θα είναι του τσαμπουκά: «Τι θα γίνει επιτέλους με την περίπτωσή σου, ρε Μπουσδούκο; Κάθομαι μια βδομάδα στο γραφείο και περιμένω σαν αυτοπαλαμίως ψευδοσυνουσιαζόμενος και εσύ μην τον είδατε τον Παναή. Θα έρθεις, ρε, να το δώσεις αυτό το ρημάδι το χιλιάρικο; Γιατί αν δεν το δώσεις, δεν θα έχει, ρε, ο Παναγιωτόπουλος να αγοράσει υποβρύχια, οπότε θα μπουκάρουν οι Τούρκοι και θα μας πάρουνε τη Λάρισα. Αυτό θες, ρε προδότη Μπουσδούκο; Να μας πάρουνε, ρε, οι Τουρκαλάδες τη Λάρισα;».
Ο τρίτος γύρος θα είναι ο τελικός: «Μπουσδούκο, έχω δίπλα μου ένα τσουβάλι τσιμέντο ταχείας πήξεως και κάθε φορά που το βλέπω, με τσιγκλήζουν πειρασμοί χειρότεροι κι από εκείνους που τσιγκλήζανε τον Άγιο Αντώνιο. Φέρε τη χήνα, γιατί θα σε φάει ο Φαήλος. Γκέγκε;»
Γκέγκε, μόνο που έχω μια απορία: Το στομάχι του κ. Φαήλου χωράει 2,5 εκατομμύρια οφειλέτες;

========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου