Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

                Νταρζάνου Α.- (17/2/2013)-"ΑΥΓΗ"
Αν εξαιρέσουμε τις απολύσεις 9 εργαζομένων από τον "Ριζοσπάστη", η διεύθυνση της εφημερίδας του ΚΚΕ έχει υποπέσει σε τέσσερα συνεχόμενα σφάλματα από τα Χριστούγεννα μέχρι σήμερα, στην προσπάθειά της να διαχειριστεί την οικονομική κρίση που σοβεί στην εφημερίδα. Αν και επιδιώκει να συγκρατήσει τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων μέσα στους τοίχους του Περισσού, έχει κατορθώσει ακριβώς το αντίθετο, όσο αποφεύγει να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους και προτιμάει να δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας και ανασφάλειας μέσα στην εφημερίδα.
* Το πρώτο, ότι έχει το προσωπικό απλήρωτο επί 6 μήνες. Λογικό, καθώς "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος". Εκτός τού ότι το διάστημα είναι μεγάλο για να καταφέρει κάποιος με ή χωρίς οικογένεια να συντηρηθεί, η "στάση πληρωμών" από την πλευρά της εργοδοσίας δεν ήταν αποτέλεσμα ούτε εσωτερικής διαβούλευσης, ούτε μιας συναινετικής διαδικασίας, στην οποία, ιδίως σε ένα κομματικό μέσο όπως ο "Ρ", κάποιοι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να συμφωνήσουν. Και να εργαστούν με χαμηλότερους μισθούς ενδεχομένως. Όμως τέτοια συμφωνία δεν έγινε, παρά τις εγκλήσεις 14 εργαζομένων για διάλογο.
* Το δεύτερο: Αντιθέτως, οι εργαζόμενοι πολλές φορές ζήτησαν ατύπως και στη συνέχεια επισήμως, με επιστολή από τον εκπρόσωπό τους, σύγκλιση συνέλευσης εργαζομένων, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα και να τους ενημερώσει η διεύθυνση για τα σχέδιά της. Δεν έχουν όλοι οι εργαζόμενοι τις ίδιες ανάγκες, κάποιοι μπορούν να "βάλουν πλάτη", κάποιοι άλλοι όχι. Ο εκπρόσωπος, αντί για συνέλευση, ενημέρωσε τη διεύθυνση του "Ρ", η οποία... απαγόρευσε τη συνέλευση (!). Λέει ο "Ρ": "δεν είναι όλοι οι εργαζόμενοι" που ζήτησαν συνέλευση. Σύμφωνοι. 14 είναι λίγοι; Σε ποια κομματική, αυτοδιαχειριστική, συνεταιριστική επιχείρηση απαγορεύονται οι συνελεύσεις εργαζομένων;
* Το τρίτο σφάλμα ήταν η προσπάθεια δυσφήμησης των εργαζομένων, που, ενώ "έτρωγαν πόρτα" από τη διεύθυνση και τον συνδικαλιστικό τους εκπρόσωπο επί δύο μήνες και από το λογιστήριο επί έξι μήνες, προσέφυγαν στο σωματείο τους για να προστατεύσουν τα νόμιμα εργασιακά τους δικαιώματα: Σε απάντηση, ο "Ρ" δημοσίευσε τα ονόματά τους, σε μια προσπάθεια διαπόμπευσης και στοχοποίησής τους, εντάσσοντάς τους: στα μάτια των αναγνωστών, στο σχέδιο του "αγώνα εναντίον του ΚΚΕ". Εφημερίδα να δυσφημεί τους δημοσιογράφους της δεν έχει υπάρξει.
* Το τέταρτο σφάλμα: Τους "προτείνει" να γυρίσουν την πλάτη στο σωματείο τους. Οι 14 με την επιστολή τους κινητοποίησαν την ΕΣΗΕΑ, η οποία όρισε συνέλευση δημοσιογράφων τη Δευτέρα. Σε απάντηση, η γραμματεία της ΚΟΒ Δημοσιογράφων του "Ρ" συστήνει στους δημοσιογράφους της εφημερίδας να μην παραστούν στη συνέλευση που έχει συγκαλέσει η ΕΣΗΕΑ. Με τον τρόπο αυτό το ΚΚΕ έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με το σωματείο των δημοσιογράφων από αντεργατικές θέσεις.
Το ΚΚΕ, ενώ δεν δίνει καμία διέξοδο στους εργαζόμενους, επιχειρεί ταυτόχρονα, ως εδραιωμένος "μηχανισμός", να τους αφαιρέσει κάθε δυνατότητα να διεκδικήσουν με νόμιμο τρόπο τα εργασιακά τους δικαιώματα. Να τους εξοντώσει.

========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου