Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΠΑΘΕ... ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ-ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΠΡΙΝ 36 ΧΡΟΝΙΑ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Ο Τσακαλώτος έπαθε… Στουρνάρα


πηγή:
από το «https://www.in.gr/»

του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου



Αν θέλαμε να περιγράψουμε τον ιδιότυπο διχασμό του Ευκλείδη Τσακαλώτου, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ώρες-ώρες είναι σαν να βλέπουμε μια παραλλαγή του «Δρ. Τζέκιλ και  Μίστερ Χάιντ».

Μόνο που αυτή τη φορά μιλάμε για το έργο «Δρ Τσακαλώτος και Μίστερ Στουρνάρας».

Τον μισό καιρό ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ένας αριστερός πανεπιστημιακός με συμπάθεια στα τσαλακωμένα σακάκια, αντιπάθεια στο νεοφιλελεύθερισμό και προτίμηση για μια παραλλαγή βρετανικού χιούμορ που μόνος αυτός καταλαβαίνει.

Αυτός ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ηγείται των 53+, δηλαδή της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και είναι, υποτίθεται τουλάχιστον, στα αριστερά του Αλέξη Τσίπρα.

Η τάση καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι συμβιβάζεται και ότι δεν προχωρά στις αναγκαίες τομές.

Τον άλλο μισό καιρό ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ένας υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης, που σε συνεργασία με τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας του προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι τηρούνται τα συμπεφωνημένα ως προς τα μνημόνια, που κάνει ό,τι μπορεί ώστε να επιτευχθούν τα πρωτογενή (υπερ)πλεονάσματα, ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι «μεταρρυθμίσεις» που απαιτεί η Τρόικα και να είναι ικανοποιημένοι οι τεχνοκράτες των Βρυξελών.

Όταν ο «Δρ. Τσακαλώτος» μεταμορφώνεται σε «Μίστερ Στουρνάρα» είναι ιδιαίτερα πετυχημένος.

Δεν είναι τυχαίο ότι είναι ένας από τους μακροβιότερους υπουργούς Οικονομικών και ότι χαίρει πολύ μεγάλης εκτίμησης στην Ευρώπη και αντιπάθειαςαπό συναδέλφους του υπουργούς που όταν ζητάνε το κατιτίς τους από κονδύλια ακούν τη μόνιμη επωδό «να δούμε τι θα πουν και οι “θεσμοί”».

Στην κλασική ιστορία του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον ο Δρ. Τζέκιλ διαρκώς παλεύει να αποφύγει τη μεταμόρφωσή του στον άγριο και δολοφονικό Μίστερ Χάιντ και στο δραματικό τέλος αποφασίζει να αυτοκτονήσει μην αντέχοντας τα εγκλήματα που είχε διαπράξει ο άλλος του εαυτός.
Στην περίπτωση του υπευθύνου για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά και ευτυχώς λιγότερο τραγικά.

Εσχάτως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει βολευτεί να είναι όντως ο Γιάννης Στουρνάρας της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ασχολούμενος κυρίως με το πώς θα ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις.

Μάλιστα, σε αντίθεση με τη ρητορική άλλων υπουργών που προεξοφλούν θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πρόβλημα να αποδεχτεί το ενδεχόμενο να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία (έστω και εάν το χαρακτηρίζει «ατυχή περίπτωση») και δηλώνει ότι δεν είχε πρόβλημα να στήριζε την προσπάθειά της να μειωθούν τα υπέρμετρα πρωτογενή πλεονάσματα για τα έτη 2021 και 2022.

Το ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έπαθε…  Στουρνάρα δεν θα πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη.

Δεν είναι μόνο ότι κάθισαν σε διπλανά πανεπιστημιακά θρανία στην Αγγλία και συνδέονται με παλιά γνωριμία.

Αυτό που βγαίνει είναι η κοινή αντίληψη των τεχνοκρατών. Αυτών που αντιλαμβάνονται ότι εάν αποφασίσεις να μείνεις στην Ευρωζώνη με αυτούς τους κανόνες θα πας και ότι η πολιτική ξεκινά από αυτό το σημείο και μετά.

Και ο Δρ. Τσακαλώτος; Αυτός θα ξαναβγεί στο προσκήνιο, είτε σε καμία από τις αμίμητες παρεμβάσεις στη Βουλή είτε όταν θεωρήσει ότι η ελληνική οικονομία είναι «εκτός κινδύνου».

Ούτως ή άλλως ο Τσίπρας για επίσημο… ιδεολόγο τον Πολάκη έχει.

Στο γνωστό κτίριο στο κάτω μέρος της Πλατείας Συντάγματος τεχνοκράτη ήθελε.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταροδός-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου