Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

ΤΣΙΠΡΑ, ΝΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΜΕΤΡΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

πηγή:
 Σφυροδρέπανος

Ξέρεις τι είναι ασύμμετρο φαινόμενο;


Ασύμμετρο φαινόμενο είναι να βλέπεις τον ίδιο κρατικό μηχανισμό που είναι τραγικά ανεπαρκής στο κομμάτι της πυροπροστασίας, να γίνεται άκρως αποτελεσματικός σε τομείς που τον ενδιαφέρουν να έχει αποτέλεσμα, όπως πχ στην καταστολή των διαδηλώσεων και τη φορολογία των εργαζόμενων με κάθε πιθανό τρόπο.

Ασύμμετρο είναι να πηγαίνει το 2% του κρατικού προϋπολογισμού στους εξοπλισμούς και το ΝΑΤΟ, ενώ ο στόλος των πυροσβεστικών αεροπλάνων και ο εξοπλισμός τους είναι απαρχαιωμένος και δεν ανανεώνεται-εκσυγχρονίζεται.

Ασύμμετρο φαινόμενο είναι πχ ο στρατός των μετακλητών, την ίδια ώρα που εκκρεμεί το ζήτημα της μονιμοποίησης όσων στελεχώνουν το πυροσβεστικό σώμα και της ενίσχυσης του τελευταίου με έμψυχο δυναμικό -και όχι μόνο.

Ασύμμετρο και βασικά χωρίς καμία αίσθηση μέτρου είναι να βλέπεις κάποιους να πανηγυρίζουν στο διαδίκτυο για το αυτονόητο και τη διάσωση κάποιων κατοίκων, για να διασκεδάσουν κάπως τις εντυπώσεις από την καταστροφή και τα απανθρακωμένα πτώματα, τις δασικές εκτάσεις και τα σπίτια που κάηκαν ολοσχερώς.

Ασύμμετρο φαινόμενο είναι να ρίχνεις την ευθύνη στον κακό (μας τον) καιρό για να σκεπάσεις τι δικές σου ευθύνες και την παντελή έλλειψη στοιχειώδους πρόληψης.

Ασύμμετρο είναι να υπονοείς πως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο και επίθεση κατά της κυβέρνησης, από εμπρηστές και συμφέροντα, αλλά να μην έχεις ως κυβέρνηση κανένα σχέδιο εναντίον τους, για να τους κόψεις το βήχα και το δρόμο για να υλοποιήσουν το δικό τους σχέδιο. Να επικαλείσαι “ασύμμετρη απειλή”, ενώ το 2007 ως αντιπολίτευση διαφωνούσες πολιτικά με αυτό το άθλιο αφήγημα.

Ασύμμετρο φαινόμενο είναι να πουλάς τη δική σου εκδοχή “σαξές στόρι” ενώ παραδίδεις τη ζωή του λαού που ζει σε αυτόν τον τόπο κυριολεκτικά στη στάχτη.

ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΚΙΤΣΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΑ
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταροδός-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου