Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ:ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

 ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΗΜΑ;

πηγή:
Κλέαρχος Τσαουσίδης

Μας έπρηξαν τόσον καιρό τα μέλη της κυβερνητικής φαμίλιας για το «αντισυνταγματικόν» της πίεσης του ΣΥΡΙΖΑ να πάει η χώρα σε εκλογές αντί για τον επόμενο μνημονιακό γκρεμό.

Με βενιζελικού τύπου μπουρδολογίες, οι ίδιοι που μεταχειρίστηκαν την ίδια συνταγματική προνομία επιχειρούσαν να εμφανίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κινείται εκτός συνταγματικών πλαισίων.

Μάλιστα. Και αίφνης οι ίδιοι προχρονολογούν την προεδρική εκλογή με έωλες και γελοίες αιτιολογίες. Χωρίς καν να δώσουν εντολή στον θλιβερό ένοικο του Προεδρικού Μεγάρου να παραιτηθεί.

Όλα αυτά, όμως, λίγη σημασία έχουν, όταν οι συνομιλητές των χρυσαυγιτών προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να πείσουν όλο αυτό το σαλεμένο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας ότι «το κωλόπαιδο των βορείων προαστίων με τους πλούσιους γονείς» είναι ο σύγχρονος Νετσάγιεφ, που, έτσι και πάει στη σχολή του, με βραχιολάκι, με συνοδεία του δασκάλου του ή -αν δεν τον εμπιστεύονται- με ασφαλίτες ή ΜΑΤατζήδες ή ζητάδες, δελτάδες και όλο το κακό συναπάντημα, μπορεί να πάρει -όπως είπε κι ο εμφανώς πια παραληρών Μπουτάρης- το καλάσνικοφ και να αρχίσει να τρώει τον άνεργο οικοδόμο, τον πτωχευμένο έμπορο ή τον απολυμένο δημοτικό υπάλληλο...

Το σκηνικό που στήνουν για τις προεδρικές εκλογές είναι εμφυλιοπολεμικό. Ελπίζοντας να προσελκύσουν τους 25 που τους λείπουν υπέρ του «δραστήριου» επιτρόπου, του «ικανού» υπουργού, του αυτοδημιούργητου Σταύρου Δήμα, ενός μετριοπαθούς πολιτικού ικανού «να επαναφέρει την ομοψυχία του ελληνικού λαού».

Ποιους θα ενώσει;
Θα ενώσει τον φοροφυγά που συμμετέχει πιο δραστήρια στο μεγάλο πάρτι, τον μιζαδόρο ή τον καταχραστή που απελευθερώνει από τη φυλακή, τον αρχινονό που τον καταδικάζει σε κάθειρξη και του δίνει αναστολή, τον Παπούλια που μια χαρίζει τη χορηγία του, μια την αποζημίωση στον ελληνικό λαό, με τον απολυμένο υπάλληλο που έχει απολυμένη γυναίκα, δυο παιδιά στο πανεπιστήμιο και πεθαμένους γονείς, άρα χωρίς τη σύνταξή τους.

Και επειδή αναφέρθηκα στον δανειστή του Αντρέα για να... ολοκληρώσει τη ροζ βίλα, πρώτη φορά βλέπω άνθρωπο να τον φτύνουν έτσι, να τον αγνοούν και να αποφασίζουν για το... μέλλον του και να μην παραιτείται.

Ούτε να δεχτεί την πρόταση του πρώην υπουργού Αντώνη Ρουπακιώτη και να παρέμβει θετικά για να σωθεί η ζωή του Νίκου Ρωμανού τόλμησε. Τηλεφώνησε, λέει. Αυτά γίνονται όταν παραβιάζονται το Σύνταγμα και οι νόμοι, όχι τελευταία στιγμή.

Τουλάχιστον ο προτεινόμενος για διάδοχός του, ο Σταύρος Δήμας, είχε την ευθιξία να παραιτηθεί από υπουργός όταν σε μια επίσκεψη του Μητσοτάκη στη Μόσχα το 1991 δέχτηκε τη (γνωστή στους δημοσιογράφους που συνόδευαν την αποστολή) συμπεριφορά της Μαρίκας Μητσοτάκη. Φυσικά ώς εκεί. Ποτέ δεν είπε γιατί παραιτήθηκε (θαρρείς και θα τον άφηνε στο υπουργείο ο άλλος), συμπεριφερόμενος όπως ακριβώς οι πλείστοι των μεταπολιτευτικών Προέδρων Δημοκρατίας. Εξαιρώ τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, παρά το ξέφτισμα των αρμοδιοτήτων του από το ΠΑΣΟΚ, λόγω του κύρους που ο ίδιος έδινε στον θεσμό, και τον Κωστή Στεφανόπουλο, που τουλάχιστον δεν ζούσε στην Ηρώδου Αττικού όπως οι άλλοι, αλλά στο σπίτι του.

Η φοβερή επιλογή Δήμα είναι μια βαρετή επανάληψη του ίδιου παλαιοκομματικού έργου: ανιψιός του Κ. Παπακωνσταντίνου, κληρονόμησε την έδρα του στην Κορινθία και όταν αποστρατεύτηκε από την ελληνική Βουλή κληροδότησε αυτήν την ίδια έδρα στον γιο του!

Αυτός θα μας ενώσει; Θα τολμήσει να πει ένα «όχι» στη φαμίλια που κυβερνά; Χα!

Εντάξει, ρητορικό το ερώτημα. Ετσι κι αλλιώς, ο διάδοχος του Κ. Παπούλια θα εκλεγεί μετά από τις εκλογές του Φεβρουαρίου 2015.


Ο άντρας Νίκος Ρωμανός
Και κάποιες σκέψεις για τον Νίκο Ρωμανό: δεν είναι πια παιδί, είναι άντρας. Ενας άντρας που σέβεται τον εαυτό του και τις ιδέες του, ένας άντρας που δείχνει στον Κικίλια και τις μαζορέτες του τι σημαίνει ντομπροσύνη, τι σημαίνει να κάνεις ό,τι κάνεις με το κεφάλι ψηλά και όχι γρονθοκοπώντας (φασκιωμένος και χωρίς διακριτικά) δεμένους με χειροπέδες πολίτες, κορίτσια που φτάνουν ώς τη μέση τους, κυρτωμένους γέρους ή πυροβολώντας άοπλους 15χρονους.

Αυτή είναι και η διαφορά με τους δεξιούς. Διότι ο Νίκος Ρωμανός είναι ιδεολογικός μας αντίπαλος, αλλά δεν κρίνουμε τις ιδέες του όταν μιλούμε για την απόπειρα ληστείας. Οι δεξιοί αρχίζουν από τις ιδέες του (δείτε το παραλήρημα του Σπύρου Γεωργιάδη ή Άδωνι, που μιλά για πυροβολισμούς με καλάσνικοφ στην Τράπεζα του Βελβεντού) και αποσιωπούν ότι 15 χρόνια για απόπειρα ληστείας δεν έχουν επιβληθεί σχεδόν ποτέ ούτε για ληστείες.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου