Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΚΚΕ:ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



Του Χρήστου Σίμου

Σε συστράτευση με το ΚΚΕ προκειμένου να συγκροτηθεί μια ισχυρή, εργατική, λαϊκή αντιπολίτευση που θα ανοίξει το δρόμο, με λαϊκή συμμαχία, για να σπάσουμε επιτέλους τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων, για να ανοίξουμε έναν καινούργιο δρόμο με τον λαό πραγματικά στην εξουσία» κάλεσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το μήνυμα του επικεφαλής του ΚΚΕ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά, ενώ απομένουν ελάχιστες πλέον μέρες πριν τις εκλογικές αναμετρήσεις για την ευρωβουλή και την αυτοδιοίκηση, δεν άφησε, για μια ακόμα φορά περιθώρια. Την ίδια στιγμή, το πρώτο προεκλογικό σποτ, το οποίο ο Περισσός επέλεξε να το κυκλοφορήσει με την υπογραφή της ΚΝΕ, στοχοποιεί αποκλειστικά και μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η τοποθέτηση, λοιπόν, του Δ. Κουτσούμπα ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά πως το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται να αναλάβει την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας, σε μια συγκυρία που χαρακτηρίζεται από δύο βασικά δεδομένα: Το πρώτο έχει να κάνει ότι η χώρα κυβερνάται από μια κυβέρνηση που εφαρμόζει ένα πολιτικό πρόγραμμα που συντρίβει όλες τις εργατικές κατακτήσεις των προηγούμενων δεκαετιών, μετατρέποντας το πεδίο των εργασιακών σχέσεων σε "ζούγκλα", ξηλώνοντας κάθε έννοια κράτους πρόνοιας και ιδιωτικοποιώντας το σύνολο της δημόσιας περιουσίας. Το δεύτερο δεδομένο έχει να κάνει με το ότι, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, το ενδεχόμενο συγκρότησης μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, είναι πλέον πολύ κοντινό. Στην παρούσα συγκυρία, λοιπόν, το ΚΚΕ πάει "πάσο", παραχωρώντας αντικειμενικά, ζωτικό χώρο στην κυβέρνηση Σαμαρά, και προβάλλοντας ανυπόστατες αιτιάσεις για να αρνηθεί συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Το "χιουμοριστικό" σποτ της ΚΝΕ

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η επιλογή του ΚΚΕ να επικεντρώσει την κριτική του αποκλειστικά και μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, στο βίντεο που κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή, μόνο τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρηθεί. Στα 30 δευτερόλεπτα, ο θεατής παρακολουθεί ένα μωρό να γελάει ακούγοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, το βίντεο σιωπά. Στο πλαίσιο αυτό, η θερμότατη υποδοχή του βίντεο από τον Άδωνη Γεωργιάδη, από τα "Παραπολιτικά", τα οποία, κατά "σύμπτωση", μάλλον, αγόρασαν τη συχνότητα του 902, ή ακόμα και από την ιστοσελίδα του "Στόχου", δεν προκαλεί καμία εντύπωση.



πηγή:REDNotebook
====================================================================================


Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου