Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΤΑΣΕΙΣ MRB: ΤΑ ΜΕΡΚΕΛΑΚΙΑ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝΕ

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη


Τάσεις MRB: Τα μερκελάκια θα φύγουνε

 κι η νύχτα θα είναι μαύρη

Φεύγουν, ένα φύσημα θέλουν, ένα σπρωξιματάκι, ένα άει σιχτίρ. Κι όσο μένουν με νύχια και με δόντια, με τα αλυχτίσματα των ΝΕΩΝ και τους εκβιασμούς του ΜΕΓΚΑ, τόσο το χειρότερο γι' αυτούς. Η ήττα τους θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη, τόσο μεγάλη που δεν θα μπορούν να τη διαχειριστούν. Οι εξαμηνιαίες τάσεις της MRB είναι απολύτως ξεκάθαρες. Δεν είναι τόσο η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και στις εθνικές εκλογές, 29,1% έναντι 27,9% της ΝΔ, και στις ευρωεκλογές, 22% έναντι 20,8%. Είναι κυρίως το πλήθος των ποιοτικών στοιχείων που δείχνουν ότι οι κατάσταση για τους κυβερνώντες τείνει να γίνει μη αναστρέψιμη.

Για πρώτη φορά η πλειοψηφία του κόσμου, το 55,6%, δεν θέλει να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία, σε αντίθεση με το 43% που θέλει. Ο Πρετεντέρης λέει ότι όσο το 60% επιθυμεί την εξάντληση της τετραετίας, δεν πρέπει να φοβόμαστε, γιατί υπάρχει μια λογική πλειοψηφία που θα αποτρέψει τα χειρότερα. Τώρα που το 60% έγινε 43% με τάσεις καθοδικές, μάλλον κάποιοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται.

Ό, τι και να γίνει, μας έλεγαν, η ΝΔ έχει το βαρύ χαρτί του Σαμαρά, που στην καταλληλότητα προηγείται του Τσίπρα με είκοσι μονάδες. Κι όντως πριν από έξι μήνες, στις προηγούμενες τάσεις της MRB, ο Σαμαράς είχε 41,3% και ο Τσίπρας 27,4%, δηλαδή διαφορά 14%. Έξι μήνες μετά, ο Σαμαράς έπεσε στο 36,2%, μείον πέντε μονάδες, ο Τσίπρας ανέβηκε στο 32,4%, συν πέντε μονάδες και η διαφορά έπεσε από το14% στο 3,8%. Πρόκειται για εντελώς δευτερεύοντα δείκτη, η τάση ωστόσο είναι ενδεικτική του κλίματος

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 39,6% έναντι 34,7% στην παράσταση νίκης, δηλαδή ο κόσμος πιστεύει ότι, αν γίνονταν σήμερα εκλογές, θα τις κέρδιζε η αξιωματική αντιπολίτευση. Η παράσταση νίκης είναι ένας δείκτης εξαιρετικά σημαντικός, καθώς ενδέχεται, υπό προϋποθέσεις, να δημιουργήσει ρεύμα υπέρ του νικητή.


Το 84,4% των ερωτηθέντων ζητάει από την κυβέρνηση να μην υπαναχωρήσει στις απαιτήσεις της τρόικας κι επειδή η κυβέρνηση είναι έτοιμη να υπαναχωρήσει, έχει υπαναχωρήσει ήδη, τις επόμενες ημέρες το κλίμα θα γίνει ακόμη χειρότερο, Επιπροσθέτως, το 63% περιμένει νέο μνημόνιο και νέα μέτρα και τα μνημόνια φέρνουν πάντοτε απέχθεια και αποστροφή.

Ο χειρότερος δείκτης για την κυβέρνηση είναι της δημοτικότητας, όπου οι αρνητικές γνώμες αγγίζουν το 80% και οι θετικές περιορίζονται στο 19,2%. Με 19,2% θετικές γνώμες μακριά δεν θα πάτε, αδέλφια. Το πολύ να φτάσετε μέχρι τον Μάιο.
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου