Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Καρτερός Θανάσης:Η Αλέκα Παπαρήγα χορεύει υπέροχα

Αλέκα: Να μην ψάχνουμε να σας βάζουμε προσωπικούς χαρακτηρισμούς.
Άδωνις: Ευχαριστώ που δεν κάνετε προσωπικούς χαρακτηρισμούς.
Αλέκα: Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση τσακώνονται ποιος είναι dealer ποιανού.
Άδωνις: Η στάση σας είναι εξαιρετικά συνεπής με την ιδεολογία σας... η συζήτηση εξελίχθηκε στο αν θα προστατεύσουμε τις άλφα ή τις βήτα βιομηχανίες και το ΚΚΕ δεν είχε καμιά δουλειά να μπλέξει σε όλο αυτό.
Αλέκα: Ο τομέας της πρωτοβάθμιας υγείας δεν θέλει εξορθολογισμό, θέλει να στηθεί από την αρχή. Άδωνις: Δεν έχω κανένα λόγο να μη σας πω ότι έχετε απόλυτο δίκιο.
Αλέκα: Εμείς ευχαρίστως θα κάνουμε αντίλογο μαζί σας. 
Άδωνις: Πολύ ευχαρίστως θα κάνουμε διάλογο με το ΚΚΕ... Γι' αυτό εγώ πάντα σας σέβομαι ως ιδεολογικό αντίπαλο , εννοώ το ΚΚΕ... είναι ευπρόσδεκτος ο αντίλογος.
Αυτά τα εξόχως ρομαντικά διαδραματίστηκαν χθες στη Βουλή. Και θα αδικούσαμε τους δυο πρωταγωνιστές, αν απλώς παραδεχόμασταν αυτό που υπογραμμίζουν τα ΜΜΕ του άμουσου μνημονιακού καπιταλισμού, ότι έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση, ότι αποδείχτηκε πόσο πιο ώριμο από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΚΚΕ, και ότι τελικώς, όπως αποφαίνεται το πεζό "Βήμα", το ΚΚΕ άδειασε τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για κάτι πολύ παραπάνω από αυτό: Για μια σπάνια στιγμή ομορφιάς στο ελληνικό κοινοβούλιο, για ένα ανάλαφρο πολιτικό ταγκό. Ίσως όχι περιπαθές, αλλά έμπλεο ρυθμού, αρμονίας και σχεδόν μαγευτικού συντονισμού των δύο πρωταγωνιστών.
Αποδείχτηκε έτσι ότι είναι δυνατό η αρμονία του χορού να αγκαλιάσει ακόμα κι εκείνους που έχουν "βαθιές ιδεολογικές διαφορές", όπως παραδέχτηκε ο Άδωνις. Να ενώσει σε ένα διαταξικό στροβίλισμα αντιπάλους, αντίθετους, εχθρούς, που ξέρουν να εκτιμούν την αξία του ταγκό όχι μόνο στην αγωνία του έρωτα και στην πάλη της ζωής, αλλά και στην πάλη των τάξεων. Και να στείλει ένα μήνυμα στους ανθρώπους, ανάλογο με κείνο που έστειλε ο Μποστ πριν πολλές δεκαετίες: Μην είμαστε εριστικοί, δεν έχουμε οφέλη, ας είμαστε ελαστικοί, ως λάστιχα Pirelli.
Η ενθουσιώδης επιδοκιμασία υψηλού επιπέδου επισφράγισε την υψηλού επιπέδου επίδειξη. Τόσο η Αλέκα όσο και ο Άδωνις εισέπραξαν τις επευφημίες ενός αστερισμού πολιτικών, δημοσιογράφων, τηλεοπτικών αναλυτών και εν γένει ανθρώπων που ξέρουν να εκτιμούν το τάγκο αυτού του είδους.
Μήπως ήρθε η ώρα να προσλάβουν κάποιο καθηγητή χορού και στον ΣΥΡΙΖΑ;
Πηγή:Εφημερίδα "Αυγή"-29/11/2013
==================================================================




Γιώργος Κατερίνης - "Δρόμος της Αριστεράς"



Οι αβρότητες του Αδωνι 

και η συνέπεια του ΚΚΕ




«Σας σέβομαι ως ιδεολογικό αντίπαλο», «η στάση σας είναι εξαιρετικά συνεπής με την ιδεολογία σας», «το υπουργείο Υγείας είναι ανοιχτό να έρθει το ΚΚΕ και νά παρουσιάσει, επί του συγκεκριμένου, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε πιο σωστά».
Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν ήταν καθόλου φειδωλός σε αβρότητες προς την Αλέκα Παπαρήγα κατά τη συζήτηση ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Ο λόγος αυτής της εμφανούς εκδήλωσης συμπάθειας δεν ήταν άλλος από τη θέση που πήρε το ΚΚΕ στο θέμα των φαρμάκων, όπου ως γνωστό ψήφισε «παρών» στο επίμαχο άρθρο.

Θαυμάστε επίπεδο πολιτικού διαλόγου:

Αλέκα Παπαρήγα: «Ό,τι πω δεν έχει καμία σχέση με τη συζήτηση που έγινε τις τελευταίες ημέρες με αφορμή ή εξαιτίας του φαρμάκου, μια συζήτηση όπου η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση τσακώνονταν για το ποιος είναι dealer ποιανού, ποιος είναι πλασιέ της άλφα ή της βήτα εταιρίας».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Θεωρώ ότι η στάση σας ήταν εξαιρετικά συνεπής με την ιδεολογία σας, καθότι η σχετική συζήτηση εξελίχθηκε στο αν θα προστατεύσουμε τις άλφα ή τις βήτα βιομηχανίες και είμαι βέβαιος ότι το ΚΚΕ δεν είχε καμία δουλειά να μπλέξει σε όλο αυτό».

Κάπως έτσι κύλισε η συζήτηση με την Α. Παπαρήγα να διακηρύσσει ότι δεν προχωρά σε «προσωπικούς χαρακτηρισμούς» κατά του υπουργού και να κρατά ίσες αποστάσεις από την αντιπαράθεση «ποιος είναι dealer ποιανού» και τον Αδωνι Γεωργιάδη να την ευχαριστεί και να δηλώνει «ευθέως» ότι το ΚΚΕ έχει «απόλυτο δίκιο» στη θέση του για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Η επικοινωνιακή ευγένεια του -συνήθως- πολεμικού στους τόνους του Άδωνη είναι ευνόητη ως προς την σκοπιμότητα της.
Το ΚΚΕ με τη στάση του κατά την ψηφοφορία στη Βουλή για τα φάρμακα και την τοποθέτηση του υιοθέτησε την ουσία των κατηγοριών που εκτόξευσε ο υπουργός και όλο το κυβερνητικό επιτελείο κατά του ΣΥΡΙΖΑ για υπεράσπιση συγκεκριμένων συμφερόντων. Είναι δυνατόν, όμως, η πολιτική οξυδέρκεια της πρώην γενικής γραμματέως του ΚΚΕ να μη διακρίνει αυτή τη σκοπιμότητα; Πόσο «μπουκωμένοι» μπορεί να είναι οι πολιτικοί αισθητήρες των βουλευτών του ΚΚΕ, ώστε να μην αντιλαμβάνονται μια τόσο ανοικτή τακτική χειρισμού που τους επεφύλαξε ο υπουργός Υγείας, εκμαιεύοντας το «άδειασμα» του ΣΥΡΙΖΑ κι επιχειρώντας να αντλήσει πολιτικές «συμμαχίες»; 
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου