Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Γ.ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤΑΚΗΣ:ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΤΙΜΑΣ(ΠΑΣΟΚ,ΝΔ)

Όσα διαδραματίστηκαν στο τριήμερο που συζητήθηκε η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσαν εκείνο που ήδη γνωρίζαμε: Αυτοί που μας κυβερνούν είναι ό,τι χειρότερο έχει αναδείξει η πολιτική σκηνή από τη χούντα και εντεύθεν, με άλλα λόγια, μας κυβερνάει ο κατιμάς. Κατιμάς περιωπής, που μπροστά του τα περισσεύματα της κρεαταγοράς ομοιάζουν με φιλέ μινιόν έτοιμα να σιγοψηθούν σε βουβαλίσιο βούτυρο και να σβηστούν με οίνο Βουργουνδίας.
Ειδικά οι νεοδημοκράτες -όχι όλοι οι νεοδημοκράτες, αυτοί που βρίσκονται κοντά στον Σαμαρά- είναι σαν να κατέβηκαν προσωρινά από τα δέντρα για να αγοράσουν κοστούμια και μετά ξανανέβηκαν μάνι-μάνι, για να μην τους πιάσουν τις θέσεις τα οπόσουμ. Λέγανε όλοι τα ίδια, σαν να τους τα είχε γράψει κάποιος πάνω στην παλάμη, σαν να τους τα φώναζε από κάτω ο υποβολέας, που καλύτερα να είχε γίνει ο δυστυχής θηριοδαμαστής στο Μεντράνο. Διαβάζανε όλοι το ίδιο ποίημα, σαν τα παιδάκια στις σχολικές γιορτές, που απήγγειλαν με στόμφο «η Δέσπω κάνει πόλεμο με νύφες και μ' αγγόνια» και μετά περνάγανε ένα - ένα από τη δασκάλα να πάρουν ρεγάλο μια καραμέλα ή μια φάπα, αναλόγως με την ποιότητα της απαγγελίας.
Δεν φτάνει που λέγανε βλακείες, καγχάζανε κιόλας και χοροπηδούσανε σαν αγέλη πιθήκων που καθρεφτίζεται στα νερά της λίμνης. Κι όταν ο αρχηγοπίθηκος Αντώνης ανέβηκε στο πιο ψηλό κλαδί και έχωσε στα ρουθούνια του δυο κόκκαλα στρουθοκαμήλου, η αγέλη φρούμαξε από τη χαρά της, άρχισε να πηδάει πάνω κάτω και να κάνει ανάποδες τούμπες, με πρωτοχορευτή τον Άδωνι τη μαϊμουδίτσα, που από τον ενθουσιασμό του έφαγε σαράντα πέντε ψείρες μαζωμένες. Ο Αντώνης, που μισεί τις συνιστώσες, είναι ο ίδιος η συνισταμένη δεκάδων τριχωτών τρολ.
Σε αντίθεση με τους νεοδημοκράτες, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι καλύτεροι από τον αρχηγό τους. ΄Οσο και να την κατεβείς τη σκάλα της εξέλιξης, σαν το Βενιζέλο δεν μπορείς να γίνεις, το λέει άλλωστε και ο Δαρβίνος στο θρυλικό πόνημά του "O Vagelis ston Pato". Τον κοίταζα τον Βαγγέλη την ώρα που μιλούσε και ήταν σα να βλέπω τον Τόνι Σοπράνο στο ομότιτλο σήριαλ. «Πρόσεξε πως μιλάς, γιατί έχω ένα φίλο, που έχει ένα φίλο, που ξέρει απόξω κι ανακατωτά όλες τις προβλήτες του Φαλήρου και έχει έναν φίλο που έχει τρία τσουβάλια τσιμέντο ταχείας πήξεως και μπορεί να μπει στον πειρασμό να τα χρησιμοποιήσει. Κι αν δεν κατάλαβες, θα σου εξηγήσουν ο Μισοριξιάς με τον Μπουγιαμπέσα και, που 'σαι, να περπατάς σκυφτός τα απογεύματα, γιατί ο Τανάλιας βγάζει βόλτα τις σφαίρες του να πάρουν αέρα».
Όταν ο Ιστορικός του Μέλλοντος θα φτάσει στην εποχή μας, θα παρατήσει το μολύβι, θα γυρίσει προς το μέρος μας και θα μας μουντζώσει. Και με τα δύο χέρια.
Πηγή:Εφημερίδα "Αυγή"
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου