Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ

Η χθεσινή πρεμιέρα του συρρικνωμένου υποκατάστατου της ΕΡΤ της μνημονιακής Δημόσιας Τηλεόρασης (ΔΤ), επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις ότι η κυβέρνηση διέλυσε τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα για να δώσει ευρυχωρία στα ιδιωτικά κανάλια, που, σε περιόδους κρίσης, στριμώχνονται στη διεκδίκηση τηλεθέασης και (της συνεχώς ελαττούμενης) διαφημιστικής πίτας.
Κατά σύμπτωση, τις ίδιες ημέρες, τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια, χρεωκοπημένα οικονομικά και αναξιόπιστα, ανασυντάσσονται ενόψει της κρίσιμης μάχης των εκλογών. Και λαμβάνουν θέση. Παθιασμένα υπέρ του καταρρέοντος μνημονιακού πολιτικού συστήματος και λυσσασμένα κατά των κοινωνικών κινητοποιήσεων και του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για επιλογή που θα επιδεινώσει τη θέση τους, καθώς θα μεγαλώσει την απόστασή τους από την κοινωνία. 
Κι όσο κι αν φαίνεται περίεργο, θα ενισχύσει την πολιτική εμβέλεια του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, αν και εκπροσωπεί το ανερχόμενο πλειοψηφικό λαϊκό ρεύμα, αντιμετωπίζει την εχθρότητα του κυρίαρχου μιντιακού συστήματος.
Η εικονική πραγματικότητα δεν μπορεί να υπερνικήσει την κοινωνική πραγματικότητα. Έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή όπου η τηλεόραση νανούριζε ή και διέστρεφε συνειδήσεις με το απατηλό όνειρο της καταναλωτικής ευμάρειας. Τώρα η ανεργία, οι απολύσεις, η φτώχεια, η διάλυση των νοσοκομείων, η επίθεση στο δικαίωμα στη μόρφωση, ο θάνατος για ένα εισιτήριο στα τρόλεϊ συνιστούν το σίριαλ της ύφεσης. Σ' αυτό το σίριαλ υπάρχει πραγματικός πόνος και δεν υπάρχει happy end. Η μελωδία του success story δεν ακούγεται. Η θηριώδης δύναμη της τηλεόρασης υποχωρεί μπροστά στις διαψεύσεις της ζωής. Και η τηλεοπτική διαχείριση της κοινωνικής απόγνωσης καθίσταται ολοένα και περισσότερο αδύνατη. Η σκηνοθεσία του κοινωνικού πόνου αποβαίνει εις βάρος των σκηνοθετών. Όσο θα ανεβαίνουν η κοινωνική οργή και οι αγώνες, τόσο θα ευτελίζεται η αξιοπιστία των καναλιών και θα κατρακυλάει η τηλεθέαση.
Παρ' όλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τη δύναμη της πλύσης εγκεφάλου. Το μιντιακό σύστημα είναι αιμομικτικό μέρος του συστήματος εξουσίας. Λειτουργεί παράνομα και επιθετικά.
Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα εξετάσει από μηδενική βάση τις τηλεοπτικές άδειες. Δεν δεσμεύεται από αδιαφανείς πωλήσεις μέσω off shore ούτε από αγοραπωλησίες συχνοτήτων που κατέχονται παράνομα και παράνομα μεταβιβάζονται. Δεν δεσμεύεται από υπενοικιάσεις χρεωκοπημένων σταθμών με προφανή επιδίωξη τον επηρεασμό της κοινής γνώμης κατά την προεκλογική περίοδο. Η κυβέρνηση της Αριστεράς, ανάμεσα στις πρώτες προτεραιότητές της, θα έχει την αποκατάσταση της νομιμότητας στον ευαίσθητο ραδιοτηλεοπτικό χώρο. Θα επιβάλει ελέγχους με βάση τη νομοθεσία των Ανωνύμων Εταιρειών και θα ενισχύσει τη θέση των εργαζομένων, που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας. Όχι μόνο των μεγαλοκαναλαρχών, αλλά και αυτού του κράτους.
Η αποκατάσταση της νομιμότητας στον ραδιοτηλεοπτικό χώρο είναι κεντρικό θέμα δημοκρατίας. Ας το γνωρίζουν όσοι σπεύδουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα. Θα χάσουν!

 ΠΗΓΗ:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΥΓΗ"- 22/8/2013
========================================================

Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου