Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ:ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΤΟΥΝΕΛ


ΓΡΑΦΕΙ:Ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΜΠΡΟΣ"-14/5/2013

Τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές ακούω ραδιόφωνο. Μόλις ανακοινώθηκε ότι η ανεργία των νέων έφτασε στο 64,2%. Οι έξι και πάμε για επτά από τους δέκα νέους δεν μπορούν να δουλέψουν. Τρελαίνεσαι. Ακούω διάφορους από το σημερινό κυβερνητικό τρίο (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) να μυξοκλαίνε και να το προσπερνούν σαν να πρόκειται για κάτι το φυσιολογικό. Ξαφνικά αλλάζουν τόνο φωνής και επιτίθενται ενάντια στην απεργία των καθηγητών. Όχι, για αυτούς δεν είναι η ανεργία που σκοτώνει τα όνειρα των παιδιών μας. Αυτό είναι λεπτομέρεια. Είναι η απεργία των καθηγητών.
 Γιατί δεν το λέτε καθαρά και οι τρείς σας; Γιατί ντρέπεστε; Γιατί προσβάλετε την νοημοσύνη μας; Πέστε το καθαρά: Θέλετε να καταργήσετε τις απεργίες. Τόσα και τόσα αυταρχικά καθεστώτα πέρασαν, εσείς θα είστε η εξαίρεση; Τραπεζική δικτατορία έχετε φτιάξει, ότι θέλετε κάνετε. Γιατί δεν αφήνετε να εξελιχθεί η κατάσταση; Αφού την ελέγχετε. Ποιος αμφιβάλει ότι αν φτάσει να κριθεί η απεργία στα δικαστήρια θα κερδίσετε; 

ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ

«αποφασίζομεν και διατάσσομεν»

Καταχρηστικές και παράνομες δεν τις βγάζουν όλες; Πέστε μας μία, μόνο μία, που να την έβγαλαν νόμιμη; Άλλο επιδιώκετε. Δεν θέλετε να «λεγόμαστε άνθρωποι». Γιατί σήμερα το «αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος», όπως το διατύπωσε ποιητικά ο μεγάλος Τάσος Λειβαδίτης, ο οποίος είχε το «κακό»  ελάττωμα να είναι αριστερός, έχει αλλάξει. Σήμερα για την τριμερή κυβέρνηση, αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, θα πρέπει να πληρώνεις τους φόρους σου, να καρφώνεις τον διπλανό σου, να κυνηγάς τον μετανάστη, να αποδέχεσαι την επίταξη και να χειροκροτείς την απόλυση. Και οι τρείς τους λειτουργούν πλέον ως αντιπροσωπείες των πιστωτών και δεν έχουν την παραμικρή ανάγκη για προτάσεις εξόδου από την κρίση. Κυνικά μας ενημερώνουν πως, όσο συνεχίζεται η ύφεση και το πρόγραμμα δεν βγαίνει, θα περικόπτονται μισθοί και συντάξεις και ας αυτοκτονούν όσοι θέλουν. Οι ίδιοι οι κυβερνώντες μας κάνουν μαθήματα με τα «αριστερά»  τους άλλοθι (λέγε με ΔΗΜ ΑΡ”), διατυμπανίζοντας ότι «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα» και ας είναι οι ίδιοι που αντιμετωπίζουν την δημοκρατία σαν αδιέξοδο.
Επίτηδες μας ωθούν να αναμείξουμε το «πάρτι» που υπόσχονται με την «πάρτη» του καθενός μας, μην τυχόν και λειτουργήσουμε συλλογικά και υποστηρίξει ο ένας τον άλλον. Κάνουν το παν να καταρρεύσει η κοινωνική συνοχή. Μεταμοντέρνοι πολιτικοί, φιλοχρήματοι δημοσιογράφοι, οικονομολόγοι κανίβαλοι, φανατικοί οπαδοί της σχολής του Σικάγου προσπαθούν να εξορκίσουν, να καταστείλουν, να ελέγξουν, να διασπάσουν τις κοινωνικές διαμαρτυρίες, βάζοντας τους ανέργους απέναντι στους ημιανέργους (επιδοτούμενοι από τα ΕΣΠΑ, στην πράξη κάτι σαν τα παλιά stage), τους φτωχούς απέναντι στους εξαθλιωμένους, τους εργαζόμενους απέναντι στους ανέργους και τους νέους απέναντι στους μεγάλους. Έχουν ρίξει μια ολόκληρη χώρα στην κατάθλιψη και ταυτόχρονα πουλούν  τον εθνικό της πλούτο σε φίλους και γνωστούς με εξευτελιστικά τιμήματα. Κάποιοι κερδίζουν από αυτή την κατάσταση. Τα ΜΜΕ τους σιγοντάρουν με «αναλύσεις» της πλάκας και απλοϊκές αφέλειες. Το σύστημα οδηγείται στα άκρα. Ο παραλογισμός έγινε κανόνας. Μη σας φανεί παράδοξο αν οι ιδιοκτήτες των καναλιών, που είναι οι περισσότεροι και ιδιοκτήτες εφημερίδων,  ανεβάζουν την εθνική κατάθλιψη το βράδυ στα κανάλια τους και το πρωί με τις εφημερίδες τους  μοιράζουν ηρεμιστικά σε προσφορές, όπως τα dvd.
Ρυπαίνουν τη ζωή μας και την αξιοπρέπειά μας τάζοντας μας γραμμάρια ελπίδας και παραδείσους που αχνοφαίνονται στην άκρη του τούνελ. Από το 1990 ούρλιαζαν οι  «Τρύπες»: «Υπάρχουν στον παράδεισο έξοδοι κίνδυνου;»
Η απάντηση βρίσκεται σε ένα editorial της Monde κάπου στα μισά του Μάρτη του 1968.
Έγραφε τότε η Monde:«Η Γαλλία βαριέται, η νεολαία βαριέται, ο στρατηγός Ντε Γκώλ βαριέται». Δύο μήνες αργότερα (για τον Μάη του 68 μιλάμε) το Παρίσι έζησε την εξέγερση.

ΥΓ.1- Γιάννης Στουρνάρας: «Είμαι καλά παίρνω μουρουνόλαδο».
-Δοκιμάστε ρετσινόλαδο. Πολλοί θα το χαρούν.
ΥΓ.2- Η κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) μετά τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους στο μετρό, τους εργαζόμενους των ΟΤΑ, επιστρατεύει και τους καθηγητές.»  
-Δουλειές με χούντες
ΥΓ.3- Φώτης Κουβέλης:«Θετική ως τώρα η κυβερνητική λειτουργία. Η παρουσία της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση απέτρεψε μέτρα που θα επιβάρυναν ακόμη περισσότερο τους πολίτες».
-Ευχαριστούμε πολύ που χάρη σε σας ακόμη ζούμε, αγαπητέ κύριε. Αν ζούμε και μέχρι τις επόμενες εκλογές, να είστε σίγουρος ότι θα το εκτιμήσουμε δεόντως.
ΥΓ.4- Οικονομικά από το Χάρβαρντ: Πάρης Κουκουλόπουλος:«Η οικονομία μας είναι σχετικά ρηχή, γι’ αυτό στρίβει εύκολα».
-Δώστε του το Νόμπελ οικονομίας. Του αξίζει.
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου