Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ:Η ΕΡΤ,Ο ΟΜΠΑΜΑ κ Η ΠΑΠΙΑ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ


ΓΡΑΦΕΙ:Ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΜΠΡΟΣ"-24/5/2013

Ανεξάρτητα από την επιτυχία ή όχι του ταξιδιού του κ. Σαμαρά στην Κίνα, αυτό θα φανεί πολύ σύντομα, τα ΜΜΕ που υποστηρίζουν την τρικομματική κυβέρνηση, αλλά κυρίως η ΕΡΤ, που την πληρώνουμε όλοι μας, προσπάθησαν να μας περάσουν την εικόνα του επιτυχημένου ταξιδιού. Να θυμηθούμε λίγο το ανάλογο ταξίδι που έκανε ο Σαμαράς στο Κατάρ, με μια ανάλογη κουστωδία υπουργών και Ελλήνων επιχειρηματιών (πολλοί από αυτούς ήταν μεγαλοοφειλέτες του Ελληνικού Δημοσίου), πως παρουσιάστηκε από τα κρατικά κανάλια και ποιος είναι ο τελικός απολογισμός του. Έλεγε τότε η ΕΡΤ: «Ο πρωθυπουργός της χώρας συνοδευόταν από 51 ισχυρούς Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι με τη σειρά τους παρουσίασαν στους Καταρινούς αξιωματούχους 15 συνολικά έτοιμες προς υλοποίηση επενδυτικές προτάσεις.
Κατασκευές, ενέργεια και τουρισμός σχεδόν μονοπώλησαν το καταρινό ενδιαφέρον και η αλήθεια είναι πως η γκρίζα εικόνα της χώρας άρχισε σταδιακά να ξεδιαλύνει.».
 Σήμερα τελικά μπορούμε να πούμε χωρίς να θεωρηθούμε αντικυβερνητικοί ή μικρόψυχοι, ότι αυτό το ταξίδι δεν απέδωσε τίποτα.
Ταυτόχρονα με το ταξίδι του Σαμαρά στη Κίνα η ΕΡΤ και τα υπόλοιπα κυβερνητικά μέσα μας προετοίμαζαν για την υψηλή συνάντηση του Σαμαρά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ομπάμα, αναφέροντας τα ανάλογα κέρδη που θα είχε αυτή για τη χώρα μας. Μετά όμως την άρνηση του Ομπάμα να δει τον Σαμαρά- σε αντίθεση με την επιτυχημένη επίσκεψη και υποδοχή του Ερντογάν στις ΗΠΑ (αυτό και αν ήταν διπλωματική ήττα)- η κυβέρνηση αποσιώπησε το γεγονός, η δε ΕΡΤ έκανε τον Κινέζο. Όποιος διαβάζει ξένο τύπο και δεν περιμένει ενημέρωση από τον δικό μας εργολαβικό, κρατικοδίαιτο και διαπλεκόμενο,  καταλαβαίνει από το πλήθος των αναφορών του ότι όχι μόνο ακυρώθηκε η συνάντηση Ομπάμα –Σαμαρά αλλά το Εβραϊκό λόμπυ των ΗΠΑ θα ακύρωνε και την ομιλία του Σαμαρά που θα γινόταν κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ. Ο λόγος της ενόχλησής του – στις ΗΠΑ όσο αυτό και αν ακούγεται παράδοξο, πρώτο σε οικονομική και διπλωματική ισχύ είναι το Εβραϊκό λόμπυ και αμέσως μετά δεύτερο το Ελληνικό – ήταν η απόσυρση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση Σαμαρά. Με άλλα λόγια ο ξένος τύπος μιλάει για διπλωματικό καψώνι. Ακούσατε κάτι γι αυτό στην Δημόσια τηλεόραση, την ΕΡΤ; Όχι . Η ΕΡΤ στη προκειμένη περίπτωση δεν έκανε μόνο τον Κινέζο αλλά την πάπια του Πεκίνου. Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια δημόσια τηλεόραση που τις ειδήσεις τις αξιολογούν και τις συντάσσουν άνθρωποι που γονάτισαν μπροστά στην Άννα Βίσση και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι είναι πρόσωπα που συμμετείχαν στα πρωινά σόου της Ρούλας Κορομηλά; Άξιοι δημοσιογράφοι εκδιώχθηκαν ή βρίσκονται υπό διωγμό, ενώ προσλήφθηκαν όχι από το παράθυρο αλλά από τον φωταγωγό παπαγαλάκια και κόρες υπουργών με παχυλούς μισθούς. Οι διοικητικές θέσεις καταλείφθηκαν προς δόξαν του παλαιοκομματισμού με την αναλογία 4 ΝΔ, 2 ΠΑΣΟΚ, 1 ΔΗΜΑΡ από ανθρώπους υπηρέτες κομματικών συμφερόντων. Αυτοί θα αναδιοργανώσουν το Ελληνικό Δημόσιο; Οι κομματικοί εγκάθετοι;
Και αφού το έφερε ο λόγος και μιλάμε για ταξίδια και διακρίνοντας μια γοητεία του Μαξίμου στην κινεζοποίηση, μια απορία: μετά από το Κατάρ, την Κίνα και το Αζερμπαϊτζάν υπάρχει η σκέψη ο Αντώνης Σαμαράς να επισκεφτεί και κάποια χώρα που να γίνονται κανονικές εκλογές; Γιατί μπορεί εύκολα να κατηγορηθεί πως ο στόχος του είναι να συναντήσει όλα τα αντιδραστικά καθεστώτα του πλανήτη.

ΥΓ.1- «Επιτυχημένο το ταξίδι του Σαμαρά στη Κίνα»
-Έδωσε πέντε λιμάνια και τέσσερα αεροδρόμια και πήρε τρείς μεταξοσκώληκες.
ΥΓ.2-Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: «Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2014»    
-Αν έχεις διαβάσει το μνημόνιο επισταμένως, όπως ο παραπάνω κύριος, τότε οι προβλέψεις σου για το μέλλον αποτελούν εγγύηση.
ΥΓ.3- Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη –(Απόσπασμα από το βιβλίο της “My Greek Drama”):«Οι άνδρες είναι εύκολο να χειραγωγηθούν, επειδή είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στην κολακεία και στην τόνωση του εγώ τους».
- Μερικοί και στις λιποθυμίες.
ΥΓ.4- Οικονομικά από το Χάρβαρντ: «Συγχαρητήρια έδωσαν οι Κινέζοι στην Ελληνική Κυβέρνηση».
-Αυτοί κινεζοποίησαν τους μισθούς σε 37 χρόνια, ο  Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης σε 11 μήνες.

========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου