Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Θ.ΜΑΡΟΥΛΙΑΔΗΣ:ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΝΑ ΕΝΑ ΞΕΣΚΟΝΙΣΤΗΡΙ

Αλέκα να ένα σουΐφερ.
Το ΚΚΕ γιόρτασε χθες, Κυριακή 25 Νοεμβρίου, τα 94α γενέθλια του και εγώ σκεφτόμουν τους καημένους που ξεκίνησαν κυριακάτικα για το ΣΕΦ για να ακούσουν την Αλέκα να παίζει, για ακόμα μία φορά, το χαλασμένο δίσκο της. Σκέφτηκα ακόμα, μιας και η κόρη μου πήγε χθες στα γενέθλια ενός συμμαθητή της, για πόσο καιρό κάποιος μπορεί να γιορτάζει τα γενέθλια του. Εντάξει, με τα κόμματα – ή με τις πόλεις – το πράγμα δεν πάει όπως με τους ανθρώπους και για κάποιον λόγο είναι σημαντικά τα 90 χρόνια ενός κόμματος ή τα 100 χρόνια από την προσάρτηση της Θεσσαλονίκης στο ελληνικό κράτος. Όμως γιατί το ΚΚΕ να γιορτάζει τα 94α  γενέθλιά του; Ρωτώ, γιατί απ’ ότι θυμάμαι δεν γιόρτασε τα 93α γενέθλιά του. Μου φαίνεται πως κάποιο άγχος τους διατρέχει, μήπως και δεν υπάρξουν 95α...
Τες πα, ας κάνουν ότι τους φωτίσει η καθοδήγηση, γιατί το θέμα δεν είναι τα γενέθλια του ΚΚΕ, αλλά ότι η πολιτική γραμμή του Κόμματος είναι για τα πανηγύρια και πιο συγκεκριμένα για τα καρναβάλια και μη μου παρεξηγηθείς, θα σου εξηγήσω. Τις προάλλες η Αλέκα, σε μία ομιλία της – νομίζω – στην αχτίδα χρηματοπιστωτικού, είπε πως: «αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και 90% να πάρει δεν θα μπορέσει να τα εφαρμόσει γιατί η οικονομία θα βρίσκεται στα χέρια των μονοπωλίων». Σε αυτές τις λίγες λέξεις βρίσκεται όλος ο καρναβαλισμός της πολιτικής γραμμής του Περισσού.
Ας το πάμε στο αργό. «Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ» άρα ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι λέει, που πάει να πει πως το «τι Σαμαράς, τι Τσίπρας» δεν στέκεται. Μάλιστα η Αλέκα είπε «αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ» και όχι «αυτά που λέει το λόμπι της δραχμής, το οποίο πολιτικά εξυπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ». Παρακάτω «και 90% να πάρει δεν θα μπορέσει να τα εφαρμόσει» και εδώ καρντάση συναντάμε ένα μείγμα σταλινισμού με πολιτική εμμηνόπαυση γιατί η Αλέκα αφενός θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ λέει κάτι καλό για το λαό, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το «καλό» δεν θα μπορέσει να το εφαρμόσει ακόμα κι αν ο λαός του δώσει 90%. Αν κολλήσουμε και την τελευταία ατάκα «γιατί η οικονομία θα βρίσκεται στα χέρια των μονοπωλίων» μπορούμε, νομίζω πολύ εύκολα, να καταλάβουμε πως αυτό που πραγματικά ήθελε να πει η Αλέκα ήταν «αυτά που λέει το ΚΚΕ, ακόμα κι αν το 90% του λαού είναι αντίθετο, θα μπορούσε να τα εφαρμόσει γιατί η οικονομία θα ήταν στα χέρια του Κόμματος/ κράτους».
Απλό έτσι; Το πρόβλημα, λοιπόν, του ΚΚΕ δεν είναι το αν μπορεί ή δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο πυρήνας μίας καλής διακυβέρνησης, όπου ο λαός θα κυβερνάει και η κυβέρνηση θα υπακούει, αλλά ότι η αριστερή διακυβέρνηση για την οποία μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ ρημάζει την αυταπάτη του ΚΚΕ για τη δευτέρα παρουσία του υπαρκτού «σοσιαλισμού» στην Ελλάδα, όπου το Κόμμα θα κυβερνούσε με την υποστήριξη του 10% και φυσικά με τα τανκς. Και αν είναι να παρεξηγηθείς καρντάση να σου θυμίσω πως ακόμα το Κόμμα υποστηρίζει πως τα σοβιετικά τανκς τον Αύγουστο του 1968 πήγαν στην Πράγα για να αλλάξουν λάδια.
Πάμε πιο κάτω; Μιλώντας στους τραπεζοϋπάλληλους του κόμματος η Αλέκα είπε ακόμα πως: «Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ταυτόχρονα και δημιουργία ρωγμών στο σύστημα, και χτύπημα των εφεδρειών του, ενώ τις ρωγμές αυτές επιχειρούν να τις καλύψουν ΣΥΡΙΖΑ, "Ανεξάρτητοι Έλληνες" και "Χρυσή Αυγή" χωρίς να ταυτίζονται μεταξύ τους, ωστόσο θα επιτεθούν για να βγει το ΚΚΕ εκτός Βουλής». Η Αλέκα με αυτά τα λόγια απάντησε στις επίμονες ερωτήσεις για το που οφείλεται η εκλογική καθίζηση του κόμματος αλλά και – αυτό μπορούμε να το συμπεράνουμε από την απάντηση – στο αν υπάρχει κίνδυνος στην επόμενη Βουλή το ΚΚΕ να μείνει απέξω. Η Αλέκα υποστηρίζει, εμμέσως πλην σαφώς, πως από την πλευρά της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ το Κόμμα τα έχει καλυμμένα τα νώτα του και πως κινδυνεύει από την επίθεση του «αντιμνημονιακού μπλοκ» το οποίο προφανώς το τσουβαλιάζει – χωρίς να το ταυτίζει – αλλά καλό είναι να ξέρει ο Λαφαζάνης ότι το Κόμμα τον βάζει στην ίδια πλευρά με τον Κασιδιάρη.
Φυσικά η Αλέκα ούτε καν συζητά το ενδεχόμενο το Κόμμα να μείνει εκτός Βουλής εξαιτίας της – καρναβαλίστικης – πολιτικής του γραμμής, που με πολύ προφανή τρόπο ακυρώνει το πρώτο σκέλος του τι σημαίνει «ισχυρό ΚΚΕ». Και αυτό γιατί νομίζω πως είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το ΚΚΕ δεν δημιουργεί ρωγμές στο σύστημα. Δεν ξέρω, ούτε και με ενδιαφέρει, αν θέλει, πάντως σίγουρα δεν μπορεί. Πιθανά να φταίνε γι’ αυτό οι σκόνες που κάθονται πάνω του. Γι’ αυτό και το δικό μου δώρο για τα γενέθλια είναι ένα σουΐφερ.
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου