Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Ο Γ.ΡΟΥΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Παρατηρήσεις του Γιώργου Ρούση, σε άρθρο του Ριζοσπάστη που αποτελεί απάντηση σε άρθρο του Γ. Ρούση, με τίτλο ''Το ΚΚΕ και τα αστικοδημοκρατικά δικαιώματα'', το οποίο είχε δημοσιευθεί στην "Εφημερίδα των Συντακτών". Τα σχόλια είναι ενσωματωμένα με κατάλληλη επισήμανση, μέσα στο άρθρο του Ριζοσπάστη (22/11/12), υπό τον τίτλο: " Ο κύριος καθηγητής και η δημοκρατία".
Ολόκληρο το άρθρο του Ριζοσπάστη, υπό τον τίτλο:" Ο κύριος καθηγητής και η δημοκρατία" με ενσωματωμένες τις παρατηρήσεις του Γ. Ρούση με κατάλληλη επισήμανση έχει ως εξής:

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Ταυτόχρονα όμως με τη στάση αυτή τέθηκε και το θέμα της γενικότερης αντιμετώπισης εκ μέρους της ηγεσίας του ΚΚΕ του Συντάγματος και των αστικοδημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών... σε μια εποχή νομοτελειακής έντασης του αυταρχισμού και σοβαρών κινδύνων ευρύτερης αντιδημοκρατικής εκτροπής είναι τόσο δύσκολο να κατανοήσει η ηγεσία του ΚΚΕ την αναγκαιότητα υπεράσπισης και του παραμικρού ακόμη αστικοδημοκρατικού κεκτημένου»; Να που ο κύριος καθηγητής ξανακτύπησε από την «Εφημερίδα των συντακτών». Το ΚΚΕ ξανακτύπησε
(από πότε η όποια πολιτική κριτική αποτελεί χτύπημα; )
ο συγγραφέας των παραπάνω Γ. Ρούσης, διανθισμένα με τσιτάτα των κλασικών του Μαρξισμού,  αποσπασμένα όχι μόνο από την ιστορική εποχή που γράφτηκαν, αλλά και από τις συγκεκριμένες συνθήκες καθώς και ολόκληρα τα έργα των κλασικών που αναφέρονται τα τσιτάτα. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.
(Ένα και μόνον τσιτάτο του Μαρξ παραθέτω στο οποίο λέει ότι η αστική κυριαρχία προσφέρει στο προλεταριάτο εντελώς νέα όπλα για να πολεμήσει τους καπιταλιστές. Μήπως αυτό δεν ισχύει πια ; και είναι καλύτερα να επιστρέψουμε στη φεουδαρχία; )
Αλλωστε, ο κύριος καθηγητής είναι αυθεντία. Τόσο αυθεντία, που εγκαλεί το ΚΚΕ ότι δεν υπερασπίζεται το αστικό Σύνταγμα. Αντιπαράθεση από θέσεις αστών στο ΚΚΕ.
(Από πότε η αξιοποίηση  του αστικού συντάγματος με στόχο όπως  γράφω την επίτευξη των κομμουνιστικών οραμάτων, την υπέρβαση των αστικοδημοκρατικών δικαιωμάτων  και τη ρήξη με το υπάρχων σύστημα είναι θέση αστού; )
Και μάλιστα στο συγκεκριμένο άρθρο το συνδυάζει με κριτική του ΚΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ. Και με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κύριος καθηγητής;
(Αυτό προκύπτει όταν  κάποιος  όπως εγώ  χαρακτηρίζει στο άρθρο του τον  ΣΥΡΙΖΑ  ούτε καν δεξιά της Αριστεράς, αλλά Αριστερά του συστήματος; )
Ανάλογη κριτική έκανε και το «ΠΡΙΝ», εφημερίδα του ΝΑΡ, στο ΚΚΕ, ότι με την κριτική του διαστρεβλώνει τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας πατήματα στους αστούς. Με τον ΣΥΡΙΖΑ, κύριε καθηγητά, ή με την αστική σιγουριά της ακαδημαϊκής ζεστασιάς;
(Από πότε οι κομμουνιστές απαγορεύεται να είναι πανεπιστημιακοί καθηγητές και μάλιστα όταν  διδάσκουν το «κράτος κι’ επανάσταση» του Λένιν; )
Αλλά πάει πολύ να εγκαλεί το ΚΚΕ ότι δεν υπερασπίζεται της λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Οχι μόνο των αστικών θεσμών, στους οποίους αναφέρεται ο κύριος καθηγητής, αλλά πρώτ' απ' όλα στους τόπους δουλειάς όπου διαφεντεύει η δικτατορία των μεγαλοεπιχειρηματιών, για την οποία ο κύριος καθηγητής και το Σύνταγμά του κάνουν «μούγκα».
(Από πού σας προκύπτει ότι κάνω μούγκα; Μήπως να καταγγείλετε και τον σ. Φλωράκη ο οποίος θεώρησε ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχει διαβάσει το περί συμμετοχής των εργαζομένων βιβλίο μου;  Από πότε όποιος υπερασπίζεται τα δικαιώματα και εκτός  τόπου δουλειά είναι κατακριτέος;  Μήπως και τα άρθρα υπέρ  της ελευθερίας του τύπου ή κατά της λογοκρισίας του Μαρξ, είναι καταδικαστέα ;)
Γιατί το ΚΚΕ δεν είναι απλά στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης και διεύρυνσης των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων, αλλά ως μέτωπο πάλης
(με ποιον πέρα από τον εαυτόν του κάνει μέτωπο το ΚΚΕ;)
τα συνδέει με την πάλη για την ανατροπή της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής, καλώντας το λαό να παλέψει όχι μόνο ενάντια στην κρατική καταστολή, αλλά για δημοκρατία πρώτ' απ' όλα στους τόπους δουλειάς, καλώντας τους εργαζόμενους να τον επιβάλουν, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα το μέτωπο ενάντια στην κρατική καταστολή. Αλλά και στα λαϊκά δικαιώματα, το ΚΚΕ έχει καταθέσει νομοσχέδια για την κατάργηση των μνημονίων,
(για ψάξτε καλύτερα  μπας και δείτε και τη δική  μου υπογραφή ανάμεσα σε αυτές που συγκεντρώνει ο «Ριζοσπάστης» )
για την προστασία των ανέργων, κ.λπ. Τα ξέρει ο κύριος καθηγητής, αλλά φαίνεται πως για άλλα νοιάζεται...
(για ποια;)

Πάψτε  να εκθέτετε  το ΚΚΕ . Το φτάσατε κει που το φτάσατε μην το πάτε παρακάτω και μάλιστα φορώντας την κουκούλα της ανωνυμίας.

                           Γιώργος Ρούσης
                  Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου