Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ:ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΑΚΙ ΤΟΥ ΖΗΤΙΑΝΟΥ

ΓΡΑΦΕΙ:Ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ Ο ΜΑΝΤΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΣ


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΜΠΡΟΣ"-30/8/2012
Ο πρωθυπουργός μας όχι μόνο αποκήρυξε το αντιμνημονιακό του παρελθόν ενώπιον της κ. Μέρκελ που του ζήτησε «η κυβέρνηση να υλοποιήσει όσα έχει υποσχεθεί» αλλά «ξέχασε» να αναφερθεί και στην επιμήκυνση, που την είχε κάνει σημαία του κατά την προεκλογική περίοδο όχι μόνο αυτός αλλά και οι άλλοι δύο της συγκυβέρνησής του. Όσοι διατηρούσαν ελπίδες ότι κάτι μπορεί να κάνει ο Σαμαράς στο εξωτερικό, εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, καλά θα κάνουν να το ξεχάσουν. 
Εμφανίστηκε ως επαίτης, όπως ακριβώς έκανε και ο προκάτοχος του Γ.Παπανδρέου. Όσοι πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός της χώρας πρέπει να γυρνάει στην Ευρώπη με το ένα χέρι απλωμένο και με το άλλο κρατώντας το κυπελάκι του ζητιάνου και με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να κερδίσουμε κάτι, ας εξακολουθήσουν να τον στηρίζουν. Δυστυχώς η  κωμωδία «Επαναδιαπραγμάτευση με ολίγη επιμήκυνση» κατέβηκε γρήγορα. Οι θεατές δεν είχαν όρεξη να γελάσουν με τέτοια αστεία, οι πρωταγωνιστές κατάλαβαν ότι θα αποδοκιμαστούν και, το κυριότερο, ο χορηγός θεώρησε πως το έργο δεν μπορεί να πάει ως έχει περιοδεία ανά τας  Ευρώπας. Αν εξαιρέσει κανείς τις κομματικές κορώνες του Σαμαρά, είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ έκανε τρεις επιλογές: α) απέσυρε όλα τα αιτήματα προς τους δανειστές, β) ομνύει στην εφαρμογή του μνημονίου και γ) όρισε το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου ως το μοναδικό περιεχόμενο της κυβερνητικής της πολιτικής. Τα μέτρα των 11,5 δις που υποσχέθηκε, που τελικά θα γίνουν 15 δις, είναι μέτρα επιπλέον λιτότητας που θα μειώσουν ακόμα περισσότερο την συνολική ζήτηση. Η κυβέρνηση της τρόικας εσωτερικού ομολογεί ότι η ύφεση θα φτάσει ως το τέλος της θητείας της. Δηλαδή μας προετοιμάζει ότι πρέπει να υποστούμε υφεσιακό πρόγραμμα τετραετίας. 
Το μόνο που σίγουρα θα πετύχει είναι να αφαιρέσει κάθε ικμάδα διαθεσίμου εισοδήματος στερώντας το από την ζήτηση. Αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις Κουβέλη. Όταν ακούσεις τις δηλώσεις του, τα χάνεις. Αγνοεί τα τρέχοντα που διαλύουν τα πάντα και «βλέπει» πάντα μακριά.  Λεει τι πρέπει ή τι δεν πρέπει να γίνει αλλά αυτό που γίνεται είναι σαν να μην τον αφορά. Έχει ρίξει όλο το βάρος στον τέταρτο χρόνο της θητείας της παρούσης κυβέρνησης. Τότε δηλαδή που δεν θα υπάρχει αυτή η κυβέρνηση και πιθανόν ούτε η ίδια η Ευρωζώνη. Στην σημερινή συγκυβέρνηση ο Σαμαράς με τον Στουρνάρα αποφασίζουν, ο Βενιζέλος «γκρινιάζει» και ο «ελεήμων» Κουβέλης έχει αναλάβει να πληροφορεί το κοινό (δηλαδή εμάς) ότι δεν θα υπάρξουν μέτρα τα οποία θα επιβαρύνουν την κοινωνία. Αλλά; 
 Όλοι οι οικονομολόγοι ανεξαρτήτως σχολής και ιδεολογίας γνωρίζουν ότι μετά από τέτοια μέτρα ακολουθεί μια τεράστια απομόχλευση στην οικονομία, που οδηγεί στην φτωχοποίηση ακόμα περισσότερων εργαζομένων. Η ύφεση θα βαθύνει ακόμα περισσότερο ακολουθούμενη από μία μεγαλύτερη απομόχλευση κλείνοντας τον φαύλο κύκλο της και ανοίγοντας ταυτόχρονα ακόμα έναν. Γιατί λοιπόν συνεχίζουν οι τρεις της συγκυβέρνησης την αποτυχημένη πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων; Ακόμα και την περιβόητη χρονική επιμήκυνση να πετύχουν, πράγμα που προϋποθέτει επί πλέον δάνεια, απλώς θα καθυστερήσουν την πτώχευσή μας, καθώς θα χρησιμοποιούν δανεικά για να αποπληρώσουν τις δόσεις των προηγούμενων δανείων, εξασφαλίζοντας όμως ότι, όταν έρθει η ώρα της πτώχευσης, το «μπαμ» θα είναι μεγαλύτερο. Όταν το χρέος σου είναι μεγαλύτερο από τα έσοδά σου και μάλιστα από τα δυνητικά σου έσοδα (τωρινά και μελλοντικά), έχεις πτωχεύσει. Τελεία και δυστυχώς παύλα. Αυτό είναι αδιανόητο να μην το γνωρίζουν. Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 23 δις Ευρώ μέσα σε τρεις μήνες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στις 30/6/2012 «πήδηξε» στα 303 δις έναντι 280 δις στις 30/3/2012 αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά ότι είναι πλέον μη διαχειρίσιμο. 
Η Ελληνική οικονομία βυθίζεται σε μια μη αναστρέψιμη ύφεση με ορίζοντα δεκαετίας και με δεδομένο ότι και η Ευρωζώνη εισέρχεται σε κατάσταση ύφεσης, το δημόσιο χρέος είναι πια θηλιά στο λαιμό της Ελληνικής οικονομίας. Η κατάσταση είναι σοβαρή και δεν μπορείς ως πρωθυπουργός να στέλνεις μήνυμα «όλοι ενωμένοι, με την βοήθεια της Παναγίας, θα ανέβουμε τον δύσβατο δρόμο». Η Παναγία και στα τείχη της Κωνσταντινούπολης ήταν αλλά η πόλη έπεσε. Το μόνο που δεν έκανε ο Σαμαράς, ήταν να μας καλέσει να πάμε όλοι γονατιστοί στην Παναγιά της Τήνου και να κάνουμε τάμα για να προχωρήσει η παράλυτη συγκυβέρνησή του. Έλεος.  
========================================================
Κεραμιδόγατος
 ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου