Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Θ.ΚΑΡΤΕΡΟΣ:ΒΡΟΥΤΣΙΕΣ ή ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ


Ρώτησε χτες το πρωί η δημοσιογράφος του Σκάι τον Γιάννη Βρούτση, υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας παρακαλώ, αν θα γίνουν περικοπές και στις συντάξεις κάτω από τα 1400 ευρώ. Και τι απάντησε ο ανεκδιήγητος; Ότι δεν νοείται ο νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας να μισθοδοτείται με 583 ευρώ και ο συνταξιούχος να λαμβάνει 1.400 ευρώ ως κατώτατη σύνταξη. Για να εξηγήσει εν συνεχεία πόσο πιο μεγάλες ανάγκες από τον συνταξιούχο έχει ο νέος άνθρωπος και άλλα παρόμοια, που όλοι μας βέβαια τον Βρούτση περιμέναμε για να τα μάθουμε.

Και γιατί, θα πείτε, να ασχοληθούμε με μια τέτοια μπούρδα; Μα, πρώτον, γιατί δεν είναι μια τυχαία μπούρδα -είναι μια υπουργική μπούρδα. Δεύτερον, γιατί ο τύπος που την ξεστόμισε είναι ελέω Σαμαρά, Κουβέλη και Βενιζέλου ο θεσμικός προστάτης των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Και τρίτον και πιο σοβαρό, γιατί ακριβώς αυτή η μπούρδα εκφράζει την αντίληψη κοινωνικής δικαιοσύνης των πεφωτισμένων του Μνημονίου. Οι οποίοι επικαλούνται πάντα εκείνες τις κατηγορίες θυμάτων της πολιτικής τους που έχουν πληγεί περισσότερο για να δικαιολογήσουν τα πλήγματα εναντίον άλλων.

Ο φλύαρος πρόεδρος του ΣΕΒ, για παράδειγμα, την έχει δει υπερασπιστής των ανέργων -αντί να μιλάμε για κατώτερο μισθό, λέει συνεχώς, πρέπει να μιλάμε για όσους δεν έχουν καθόλου μισθό. Πλήθος άλλοι την έχουν δει υπερασπιστές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι είναι σε χειρότερη θέση από τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα. Και ο Βρούτσης, πολιτικό γιαβρί του Μαξίμου, ανοίγει κι αυτός τα φτερά του στο δάσος της σκόπιμης μπούρδας, για να μας πει ότι δεν τρέχει και τίποτε να κόψει τις συντάξεις ηλικιωμένων και ανήμπορων ανθρώπων, γιατί αυτές είναι μεγαλύτερες από τον βασικό μισθό -έτσι που τον κατάντησαν μάλιστα οι Βρούτσηδες.

Και δε μας λες, κύριε Βρούτση, αν δηλαδή κόψεις τις συντάξεις των 1.400 ευρώ, θα τσοντάρεις έστω κι ένα ευρώ στον βασικό μισθό; Και γιατί, αλήθεια, δεν συγκρίνεις τη σύνταξη των 1.400 ευρώ με το δικό σου εισόδημα -πιστεύεις ότι είσαι τόσο χρήσιμος και παραγωγικός ώστε να βγάζεις πέντε και δέκα φορές περισσότερα από ένα συνταξιούχο με σαράντα χρόνια ένσημα; Κι άμα τελικώς στις Βρουτσιές σου αντιτάξουν οι συνταξιούχοι μια μεγαλοπρεπή μούντζα θα φταίνε αυτοί;

========================================================
Κεραμιδόγατος
 ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου