Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ο ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ,Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ κ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Η ΕΓΓΑΣΤΡΙΜΥΘΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δύο συνεντεύξεις Τύπου χθες στην Αθήνα αποκαλύπτουν ποιος κυβερνά τον τόπο αυτόν και με την άδεια ποιων. Ο Χορστ Ράιχενμπαχ εμφανίστηκε ως ο ουσιαστικός πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας ή και επεξηγώντας τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το μνημονιακό κατεστημένο με τη δανειακή σύμβαση και τις αντικοινωνικές πολιτικές που την παρακολουθούν. Χωρίς περιστροφές, έδειξε τον δρόμο της ραγδαίας μείωσης των μισθών, συγκρίνοντας την Ελλάδα με τη Βουλγαρία και τη Λεττονία.
Την ίδια ώρα, ο Ευ. Βενιζέλος έδινε τη δική του συνέντευξη Τύπου για να εξηγήσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Κατά σύμπτωση, ο κ. Βενιζέλος έχει διαχειριστεί τη δανειακή σύμβαση και εξακολουθεί να είναι υπουργός Οικονομικών. Δεν τόλμησε όμως να σχολιάσει τα όσα δήλωσε ο Γερμανός επιτετραμμένος των πιστωτών. Αυτός, ο κατ' εξοχήν λαλίστατος πολιτικός, περιορίστηκε στο να αποδεχθεί σιωπηρά την πρωτοκαθεδρία του Γερμανού αξιωματούχου. Πρόκειται για λογική συνέπεια των δεσμεύσεων που έχει συνομολογήσει ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με τις οποίες προέχει η αποπληρωμή του χρέους. Εκεί θα πηγαίνουν οι φόροι και τα δάνεια. Και ό,τι περισσέψει θα εξυπηρετεί την κοινωνική πολιτική!
Η παρουσία Ράιχενμπαχ θα είναι διαρκής. Οι υπουργοί θα ντουμπλαριστούν, θα μετατραπούν σε εγγαστρίμυθους πολιτικούς, θα μιλούν με τη γλώσσα των ξένων ελεγκτών. Σ' αυτούς θα είναι υπόλογοι. Δεν πρόκειται για υπεξαίρεση της εξουσίας, αλλά για παράδοση! Στο όνομα της "σωτηρίας της πατρίδας" συμφωνήθηκε η υποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας και η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Απομένει ένα κέλυφος πατρίδας, προκειμένου να μη διαταραχθεί το σύστημα διεθνών υποχρεώσεων προς τους δανειστές.
Τι νόημα έχει η παράσταση του κ. Βενιζέλου; Άλλο ένα θεατρικό εύρημα φθηνής κομματικής σαπουνόπερας. Το κεντρικό σύνθημα "αρχίζουμε" καταντά συνώνυμο του "συνεχίζουμε"! Όσο προσπαθεί ο υπουργός Οικονομικών να εμφανιστεί ως κάτι το διαφορετικό απ' αυτό που είναι τόσο μεγαλώνει η ανυποληψία του. Δεν γνωρίζουμε τι θα αποδώσει η νέα επικοινωνιακή φούσκα του κ. Βενιζέλου. Φαίνεται όμως ότι έχει προεξοφληθεί η όποια μικρή ψευδαίσθηση ανάκαμψης του ΠΑΣΟΚ. Το επιβεβαιώνει και η χθεσινή δημοσκόπηση.
Ράιχενμπαχ, Βενιζέλος και Σαμαράς, ο καθένας με τον τρόπο του, επιχειρούν να μετατρέψουν τις επικείμενες εκλογές σε διεκπεραιωτική διαδικασία. Κοντά στο κέλυφος - πατρίδα, το κέλυφος - δημοκρατία. Η εγγαστρίμυθη δημοκρατία!
                                ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΥΓΗ" - 16/3/2012
========================================================
Κεραμιδόγατος
 ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου