Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Θ.ΚΑΡΤΕΡΟΣ:ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ;

Ο Σόιμπλε δεν μάσησε τα λόγια του στο Στερν. «Ένα κράτος με προβλήματα, που ζητάει τη βοήθεια των εταίρων του, θα πρέπει σε αντάλλαγμα να εκχωρήσει ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας του στην Ε.Ε." είπε. Για να μην αφήσει καμιά αμφιβολία πώς καταλαβαίνουν ο ίδιος και πολλοί ομοεθνείς και ομοϊδεάτες του τη βοήθεια των εταίρων, τις σχέσεις μεταξύ κρατών στην κατά Παπανδρέου «ευρωπαϊκή οικογένεια», αλλά και τον ρόλο της Γερμανίας στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Και για να αποδειχτεί άλλη μια φορά ότι από χαζό κι από Γερμανό μαθαίνεις την αλήθεια.
ΕΙΠΕ όσα είπε φυσικά ο Γερμανός υπουργός για να υπερασπιστεί τη θέση του ότι δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να εκδιωχτεί χώρα με προβλήματα, όπως η Ελλάδα, από το ευρώ. Τα είπε επίσης απευθυνόμενος στους Γερμανούς εξηνταβελόνηδες ψηφοφόρους που διαμαρτύρονται γιατί, όπως τους παίρνει τα αφτιά η Bild, τα ωραία τους λεφτά πηγαίνουν στους τεμπέληδες του Νότου. Αγνοώντας φυσικά ότι τα ωραία τους λεφτά τα έβγαλαν από αυτούς ακριβώς τους τεμπέληδες, αλλά και ότι θα τα πάρουν πίσω πολλαπλάσια με τα επιτόκια και τις εγγυήσεις που τους φορτώνουν.
ΑΛΛΑ ότι το είπε ο Σόιμπλε, το είπε. Δεν αρκέστηκε σε οικονομικά επιχειρήματα, στη διαβεβαίωση ότι τελικά ο Γερμανός πολίτης δεν θα χάσει, ότι η Ευρώπη γλιτώνει τα χειρότερα κ.λπ. Το πήγε πιο μακριά το πράγμα, εμφανίζοντας ως αντάλλαγμα για τη βοήθεια «ένα μέρος» της εθνικής κυριαρχίας μιας εθνικά κυρίαρχης χώρας. Την έκανε βασιλόπιτα την εθνική κυριαρχία μας -ένα κομμάτι για τη μαμά Γερμανία, ένα κομμάτι για τη γιαγιά Γαλλία, ένα κομμάτι για τον παππού Τρισέ και πάει λέγοντας. Και ένα κομμάτι, το πρώτο φυσικά, για τον Θεό των αγορών, τον οποίο όλοι λατρεύουν.
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ έγινε σαφές με την έκφραση «σε αντάλλαγμα». Αγοραίο παζάρι γι' αυτό που δεν παζαρεύεται ομολογεί και διακηρύσσει ο διακεκριμένος υπουργός της πιο πλούσιας ευρωπαϊκής χώρας. Μιας χώρας μάλιστα που -καλό είναι να το θυμόμαστε κι αυτό- υπήρξε διαχρονικά η πρωταθλήτρια στο κυνήγι της αλεπούς-εθνικής κυριαρχίας όλων περίπου των ευρωπαϊκών κρατών. Και η οποία και μια και δυο φορές οραματίστηκε και επεδίωξε με ολέθρια αποτελέσματα την ακύρωση της εθνικής κυριαρχίας άλλων και την εμπέδωση της δικής της κυριαρχίας στην Ευρώπη.
ΠΟΥ το πάει λοιπόν τώρα ο Σόιμπλε; Ελάτε, τώρα, την αλήθεια λέει ως άνθρωπος και ως Γερμανός. Και απόδειξη ότι ούτε ένας δικός μας, ούτε ο περιφερόμενος σύγχρονος Τζιμ Λόντος του πατριωτισμού πρωθυπουργός, ούτε κανένα από τα παιδιά του Ανδρέα και της Ελλάδας που ανήκει στους Έλληνες δεν έβγαλε τσιμουδιά. Δεν βρέθηκε Έλληνας επίσημος να απαντήσει στον Σόιμπλε: Δεν πουλάμε, ρε. Δεν ανταλλάσσεται η εθνική κυριαρχία. Γιατί δεν είναι δική μας να την κόψουμε σε φέτες και να σου δώσουμε και σένα μια. Και δεν έχετε καμιά δουλειά εσύ και κανένας σαν κι εσένα να βάζετε την εθνική κυριαρχία από τη μια και τα δις του νέου δανείου από την άλλη.
ΑΛΛΑ ΠΟΥ! Κι εδώ που τα λέμε, ποιος θα μιλήσει; Ο Παπανδρέου πρώτος -το θυμάστε;- είπε φωναχτά αυτό που προφανώς οι Γερμανοί του είπαν τότε στ' αφτί ότι θα χάσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας. Ποιος θα απαντήσει τώρα στον Γερμανό που προελαύνει ακάθεκτος στο δρόμο που του άνοιξε ο δικός μας; Η μειωμένη εθνική κυριαρχία, λέει στην ίδια συνέντευξη, είναι «σαφώς καλύτερη από το να εκδιωχθούν τα χρεωμένα κράτη από την Ευρωζώνη». Σαφώς καλύτερη για ποιον δεν διευκρινίζει βέβαια. Όπως δεν διευκρινίζει τι θα γινόταν αν κάποιους και μάλιστα ξένος μιλούσε στους Γερμανούς, ή στους Γάλλους, ή στους Ολλανδούς, ή στους Φινλανδούς, για μειωμένη κυριαρχία ως αντάλλαγμα για οτιδήποτε.
ΑΛΛΑ εδώ σε μας όλα πια θεωρούνται ρεαλιστικά, εν ονόματι μάλιστα της σωτηρίας της πατρίδας. Θα δώσουμε ένα μέρος της για να σώσουμε το υπόλοιπο! Και μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μην τεμαχίζεται όπως είπε κάποτε ο Ανδρέας τους, αλλά επί των επιγόνων του κοτζάμ εθνική κυριαρχία τεμαχίζεται. Άλλος για ένα κομμάτι;;;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ  (ΑΥΓΗ 31/7/2011)

Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου