Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΤΟ ΚΕΛΙΚαι τώρα στο κελί -

 Οι συνέπειες της 

εξόδου από τη Βουλή 

για τη Χρυσή Αυγή


πηγή:
ΜΙΧAΛΗΣ ΛΑΓAΝΗΣ


Η εκλογική συντριβή της Χρυσής Αυγής στις βουλευτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου.

Η θεωρητικά «αταλάντευτη» εκλογική βάση του 7% - 8%, την οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης ως επιχείρημα, φυλλορρόησε προς τη Νέα Δημοκρατία και την ακροδεξιά – πλην όμως περισσότερο «πολιτικά ορθή» (political correct) – επιλογή της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του τελικού εκλογικού αποτελέσματος από τη Singular Logic, μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων, η καθίζηση της Χ.Α. στο διάστημα μεταξύ των ευρωεκλογών του Μαΐου και της διαδικασίας στις 7 Ιουλίου υπήρξε σημαντική.

Συγκεκριμένα μέσα σε ενάμιση μήνα το νεοναζιστικό μόρφωμα απώλεσε 110.000 ψήφους, που το οδήγησαν στο 2,93% και την έξοδό του από τη Βουλή. Στις ευρωεκλογές η Χ.Α. είχε συγκεντρώσει 275.734 ψήφους, ενώ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου έλαβε μόλις 165.689 ψήφους.

Υπενθυμίζεται ότι στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 η οργάνωση είχε πάρει ποσοστό 6,99%, το οποίο «μεταφράζεται» σε 379.722 ψήφους. Δηλαδή μεταξύ των προηγούμενων και των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών 214.013 ψηφοφόροι, σχεδόν τα δύο τρίτα της εκλογικής τους δύναμης, «γύρισαν την πλάτη» στους νεοναζί.

Επιπλέον μπορεί στο ολιγόλεπτο μήνυμα προς τους οπαδούς της οργάνωσης ο Μιχαλολιάκος να απηύθυνε προσκλητήριο επιστροφής στην εγκληματική δράση της συμμορίας («γυρίζουμε εκεί όπου ανήκουμε, στον δρόμο»), αλλά είναι γεγονός ότι η Χ.Α. έχει χάσει μεγάλο μέρος της επιρροής της.

Οι «πυρηνάρχες» δυσκολεύονται να προσελκύσουν νέα μέλη και η αποκαλυφθείσα εγκληματική της δράση έχει κάνει πολλούς ακροδεξιούς ψηφοφόρους να αναζητούν πιο «λάιτ» επιλογές ή να επιστρέφουν στο «καμουφλάζ» του λαϊκού δεξιού και την «ανωνυμία» που προσφέρουν η Ν.Δ. και το κόμμα του Βελόπουλου.

Χωρίς βουλευτική ασυλία
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα JailGoldenDawn, όπου καταγράφονται οι εξελίξεις στη δίκη των μελών της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης, η εκλογική ήττα της Χρυσής Αυγής σημαίνει ότι αρκετοί κατηγορούμενοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης δεν θα απολογηθούν με την ιδιότητα του βουλευτή.

«Δικονομικά η θέση τους ως κατηγορουμένων δεν αλλάζει. Όμως χάνουν πλέον ένα ισχυρό υπερασπιστικό τους χαρτί. Το τεκμήριο της ‘‘νομιμότητας’’ ως κοινοβουλευτικό κόμμα. Δεν μπορούν πλέον να παρουσιάζουν εαυτούς ως θύματα πολιτικών διώξεων και σκευωρίας. Ένα επιχείρημα που χρησιμοποίησε κατά κόρον η υπεράσπιση κατά τη διάρκεια της δίκης» σημειώνει μιλώντας στο «Ποντίκι» η δικηγόρος Ελευθερία Τοπατζόγλου, μέλος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α.

Ένας άλλος κίνδυνος ο οποίος υπήρχε σε περίπτωση επανεκλογής των χρυσαυγιτών στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές ήταν το αμετάκλητο της απόφασης του δικαστηρίου.

Όπως επισημαίνει η Ελευθερία Τομπατζόγλου: «Ακόμα και στην περίπτωση που πρωτοδίκως το δικαστήριο καταδίκαζε όλους τους κατηγορουμένους οι οποίοι ανήκουν στον κλειστό πυρήνα της οργάνωσης, η απόφαση δεν θα είχε αμετάκλητο χαρακτήρα. Και μέσα στην τρέχουσα θητεία τους ως βουλευτών δεν επρόκειτο να έχει ολοκληρωθεί η εκδίκαση των ποινών σε δεύτερο βαθμό.

Συνεπώς, με άλλοθι τη βουλευτική τους ιδιότητα, που δεν χάνεται στην περίπτωση μη τελεσίδικης καταδίκης, θα μπορούσαν να αιτούνται και εξασφαλίζουν αναστολή των ποινών εγείροντας διάφορες προφάσεις».

Βέβαια μετά την εκλογική ήττα της Χρυσής Αυγής αρκετοί κατηγορούμενοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης δεν θα απολογηθούν με την ιδιότητα του βουλευτή. Πρόκειται για τον πικρό καρπό της στρατηγικής κωλυσιεργίας που ακολούθησε η υπεράσπιση τον τελευταίο χρόνο.

Εντυπωσιακή είναι ακόμα η εξέλιξη ότι ο μόνος που θα προσέλθει στο δικαστήριο να απολογηθεί διατηρώντας τη βουλευτική ιδιότητα είναι ο κατηγορούμενος Ιωάννης Λαγός, ο οποίος έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής.


Η απώλεια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης θα σημάνει νέες δυσκολίες στη χρηματοδότηση της οργάνωσης, καθώς θα παύσουν οι μηνιαίες βουλευτικές αποζημιώσεις, θα διακοπούν οι συμβάσεις των επιστημονικών συνεργατών και θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους οι δεκάδες μετακλητοί υπάλληλοι που περιφέρονται στις εκδηλώσεις.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταροδός-(Β.Π)

1 σχόλιο:

 1. Γεια σας κυρία/κύριε,
  Είμαστε, μια ομάδα ιδιωτικών επενδυτών, με νόμιμη φιλοδοξία να επενδύσουμε σε όλους τους κερδοφόρες περιοχές.
  Παρέχουμε επίσης πιστώσεις σε οποιοδήποτε άτομο και εταιρεία για την ολοκλήρωση του έργου τους.
  Θα χρειαζόσουν μια πίστωση που σου πρόσφερα την ευκαιρία να κάνεις;
  v.zacharias87@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή