Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟ "ΤΑΞΙΚΟ" ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΤΟΥ ΧΙΛΤΟΝ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Τα κατοικίδια του Χίλτον

πηγή:
editorial

Με όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στο Χίλτον και με όσα γίνονται και λέγονται γύρω από το θέμα των συντάξεων, γράφονται νέα επεισόδια υποτέλειας και εξαπάτησης.

Είναι σε όλους γνωστό ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε περικοπές των συντάξεων που θα υλοποιηθούν από 1/1/2019. Είναι επίσης γνωστό, όμως, ότι προσπαθεί με κάθε μέσο να κοροϊδέψει την κοινή γνώμη.

Στην πραγματικότητα, το μόνο τους μέλημα είναι πώς θα διαχειριστούν το πολιτικό κόστος που έχουν οι ήδη ειλημμένες αποφάσεις.

Οι «θεσμοί», τους ανάγκασαν να δηλώσουν δημόσια ότι θα προχωρήσουν στις περικοπές, σταματώντας το «κρυφτούλι».

Μεγαλοπρεπώς, λοιπόν, τα στελέχη του υπουργείου δήλωσαν ότι οι περικοπές θα γίνουν κανονικά.

Τελευταίος, το δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Τ. Πετρόπουλος. Επανήλθε βέβαια την άλλη μέρα για να διευκρινίσει: «Δεν είπα ότι θα επέλθει μείωση. Είπα ότι από το σύστημα προκύπτει μείωση»… Μιλάμε πλέον ότι η εξαπάτηση έχει γίνει επιστήμη ή και δεύτερη φύση.

Τη δήλωση βέβαια την είχε ήδη κάνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που άλλωστε είχε δώσει, λίγες μέρες πριν, δίκιο στο ΔΝΤ γιατί δεν είναι σωστό η γιαγιά με τη σύνταξη να ζει το εγγόνι της…

Τώρα, αν ρωτήσει κανείς πώς ακριβώς θα το ζήσει το εγγόνι που είναι άνεργο ή παίρνει 300 ευρώ μαύρα και δεν έχει και τίποτα μετοχές της BlackRock να βρίσκονται, θα χαρακτηριστεί λαϊκιστής. Καλύτερα, βέβαια, λαϊκιστής παρά απατεώνας και «ταξικό» κατοικίδιο του Χίλτον.

Ο άλλος που το απογείωσε προχτές, ήταν ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης. Αυτός δήλωσε: «Πιστεύω ότι πάει τόσο καλά η οικονομία που μπορεί να μας πουν να τα αφήσουμε».

Τόσο καλά… Έτσι ακριβώς θα γίνει, μωρέ. «Αφήστε το ρε παιδιά να πάει στο διάολο, μην το ψηφίζετε αφού τα πάτε τόσο καλά» θα πουν στον κύριο Σπίρτζη οι «θεσμοί». Έτσι συμπεριφέρονται άλλωστε, 8 χρόνια τώρα.

Φυσικά, γνωρίζουν ότι ψεύδονται και το κάνουν συνειδητά. Έπειτα, σου λέει ο κύριος Σπίρτζης: Αν κάνουμε εκλογές νωρίτερα, θα τα φορτωθεί ο Μητσοτάκης κι εμείς θα λέμε ότι είχαμε πει ότι μπορεί και να μην τα εφαρμόζαμε.

Βέβαια, το θέμα της περεταίρω περικοπής των συντάξεων, δεν είναι καθόλου πλάκα και θα το χρεωθούν ό,τι χειρισμούς και να κάνουν όσοι το ψήφισαν και όσοι το εφαρμόσουν. Γιατί έρχεται να προστεθεί στην ήδη συντελεσμένη κοινωνική καταστροφή και επιβαρύνει κι άλλο την κοινωνία και σε τελική ανάλυση την οικονομία.

Η σημασία του θέματος φαίνεται κι από όσα είπε ο παραιτηθείς από το ΣτΕ Σακελλαρίου. Ο δικαστής που εμφανίζονταν σαν «εκλεκτός» της κυβέρνησης μίλησε για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και για τους χειρισμούς με τις συντάξεις και, άσχετα με τις δικές του προθέσεις, όσα είπε κάνουν εμφανές το μέγεθος των προβλημάτων.

Κατά τα άλλα το χτεσινό πρόγραμμα που δημοσιοποιήθηκε από το Χίλτον είχε: 10:00 Φορολογικά – 11:00 Δημοσιονομική διαχείριση – 12:00 Επιχειρηματικό περιβάλλον & Αγορές Προϊόντων – 13:00 Εργασιακά – 16:00 Κοινωνική πρόνοια – 17:00 Χρηματοπιστωτικά – 19.00 Follow up Δημοσιονομικά.

Το Follow up, παιδιά, μην ξεχάσετε…
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταροδός-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου