Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ: ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΕΠΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ "ΚΑΘΑΡΙΣΕ" ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1350 ΕΥΡΩ


Πηγή:


Η εταιρεία που φέσωσε όλη την αγορά με πάνω από 1,3 δισ. ευρώ δεν δημοσίευε ισολογισμούς από το 2012 και «καθάρισε» με το γελοίο πρόστιμο των 1.350 ευρώ! Ποιοι και γιατί κάλυπταν όλα αυτά τα χρόνια τον Μαρινόπουλο; 

Η ασυδοσία στην αγορά δεν έχει όριο. Όπως και τα βρώμικα παιχνίδια που παίζονται στο παρασκήνιο.

Με αφορμή το σκάνδαλο Μαρινόπουλου ξεδιπλώνονται και άλλες πτυχές της διαφθοράς και της διαπλοκής, αφού φαίνεται ξεκάθαρα πώς ορισμένοι επιχειρηματίες είχαν και εξακολουθούν να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση όχι μόνο από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.

Η είδηση που εξοργίζει δεν είναι μόνον ότι η εταιρεία του Πάνου Μαρινόπουλου χρωστάει πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ σε προμηθευτές, τράπεζες και δημόσιο, την ώρα που οι ιδιοκτήτες πρόλαβαν και έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Η μεγάλη είδηση που αποσιωπούν τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι ότι τα 5 τελευταία χρόνια η «Μαρινόπουλος» δεν έχει δημοσιεύσει ούτε έναν ισολογισμό!

Και βεβαίως αναφερόμαστε σε μία τεράστια εταιρεία, με μεγάλο τζίρο και «βαρύ» όνομα στην αγορά, η οποία όμως απέφευγε συστηματικά από το 2012 και μετά να δημοσιεύει τους ισολογισμούς της.

Απέκρυβε δηλαδή συστηματικά τα κέρδη, τα έσοδα και τα έξοδα και όλα αυτά τα χρόνια κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ελέγξει τι ακριβώς συμβαίνει με μια τόσο μεγάλη εταιρεία.

Ή μήπως ήξεραν;

Και βεβαίως το μείζον θέμα που προκύπτει είναι τι έκανε η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε στην εξουσία για να διασφαλίσει τη διαφάνεια και να πατάξει τη διαπλοκή.

Οι κύριοι Σταθάκης και Αλεξιάδης που αποτελούν τον κορμό του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ήξεραν; Ναι ή όχι; 

Εδώ και χρόνια όλη η αγορά είχε βουίξει για τα χρέη του Μαρινόπουλου και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ελέγξει τι συμβαίνει;

Πρακτικά η αποφυγή της «Μαρινόπουλος» να υποβάλλει ισολογισμούς σημαίνει ότι κανένας κρατικός φορέας δεν ήξερε ποια είναι τα πραγματικά χρέη της εταιρείας. 

Και καλά οι προηγούμενοι (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ)... Οι σημερινοί (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ.) τι ακριβώς κάνουν εδώ και 2 χρόνια;

Παρόλα αυτά, το ελληνικό κράτος τον άφησε λίγες μέρες πριν την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 να καταθέσει άρον άρον στο ΓΕΜΗ τρεις ισολογισμούς (2012, 2013 και 2014), για να μπορέσει να υπαχθεί στον πτωχευτικό κώδικα. 


Μιλάμε για την επιτομή της διαπλοκής και της διαφθοράς. 

Ή μήπως όχι; 

Με 1.350 ευρώ ο Μαρινόπουλος «καθάρισε» για όλα αυτά τα χρέη που απέκρυπτε επί σειρά ετών. 


Με ποιου ή ποίων τις «πλάτες» κατάφερνε και επιβίωνε ανενόχλητος ο κ. Μαρινόπουλος;

Είχε φίλους στα αρμόδια υπουργεία που δεν... έβλεπαν καλά;
Ποιοι επέτρεπαν στον κ. Μαρινόπουλο να μην δημοσιεύει ισολογισμούς, ενώ είχε βουίξει η αγορά για τα χρέη του;

Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα από όσο φαντάζεστε, αφού τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περιπτώσεις αποφυγής υποβολής ισολογισμών είναι κάτι παραπάνω από εξευτελιστικά.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, σε αυτήν την αποφυγή δημοσιοποίησης ισολογισμών η «Μαρινόπουλος» έχει σύμμαχο την ίδια τη νομοθεσία, η οποία επιβάλλει αστεία πρόστιμα στις εταιρείες που δε δημοσιεύουν ισολογισμούς, ακόμα κι αν πρόκειται για εταιρείες-κολοσσούς τέτοιου βεληνεκούς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρόστιμο για τη μη δημοσιοποίηση ισολογισμού ανέρχεται στο... συγκλονιστικό ποσό των 450 ευρώ ετησίως!

Αν λοιπόν κάποια εταιρεία έχει κάτι να κρύψει από το ευρύ κοινό, τότε μάλλον τα 450 ευρώ είναι ένα πολύ μικρό τίμημα για να την αποτρέψει από την... παρανομία.

Και κάπως έτσι, μάθαμε τελικώς ότι η «Μαρινόπουλος» έσπευσε, ακριβώς πριν υποβάλλει το αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99, να δημοσιεύσει στο ΓΕΜΗ μαζεμένους τους «χαμένους» ισολογισμούς της για το 2012, το 2013 και το 2014, πληρώνοντας το απίθανο πρόστιμο των... 1.350 ευρώ, όταν οι οφειλές της προς τους πιστωτές της και το Δημόσιο είναι κατά... 10 εκατομμύρια φορές περισσότερες, ξεπερνώντας το 1,3 δισ. ευρώ!

Τι ήθελε να κρύψει;

Τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια η γενική γραμματεία Εμπορίου και το υπουργείο Οικονομικών;

Ποιος κάλυπτε ή έκανε τα στραβά μάτια για αυτή την αθλιότητα;

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. που δεσμεύει τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών για χρέη 500 ευρώ στην εφορία είναι υποχρεωμένη να απαντήσει εδώ και τώρα ποιοι κάλυπταν τον κ. Μαρινόπουλο όλα αυτά τα χρόνια.

Και τέλος, πόσοι άλλοι Μαρινόπουλοι υπάρχουν στην αγορά για τους οποίους το κράτος κάνει τα στραβά μάτια; 

Οι κύριοι Γιώργος Σταθάκης – υπουργός Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, Ευκλείδης Τσακαλώτος – υπουργός Οικονομικών, αλλά και οι αναπληρωτές Γιώργος Χουλιαράκης και Τρύφων Αλεξιάδης είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν - ενώπιον του ελληνικού λαού - αν γνώριζαν, τι γνώριζαν και τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου