Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΝΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ BRICS


Ανοιχτό άφησε ο Αλέξης Τσίπρας το ενδεχόμενο η Ελλάδα να συμμετέχει στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των χωρών BRICS [Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία, Ν. Αφρική], σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Ρώσο υφυπουργό Οικονομικών Σεργκέι Στορτσακ. 

Από το Μέγαρο Μαξίμου λέγεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την έκπληξή του στο Ρώσο αξιωματούχο για αυτή την πρόταση και δεσμεύθηκε να την εξετάσει διεξοδικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον κ.  Στορτσακ πως θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά με τους ηγέτες των κρατών των BRICS πάνω σε αυτό το ζήτημα στην Αγία Πετρούπολη, την οποία θα επισκεφτεί προκειμένου να συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ που διοργανώνεται 18 με 20 Ιουνίου.

Τί είναι η νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS
Στις 3 Μαΐου η συμμαχία των χωρών BRICS ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας νέας αναπτυξιακής τράπεζας στα πρότυπα του ΔΝΤ, με αποθεματικό $100 δισ.

Οι χώρες BRICS αποτελούν το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 20% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Η συμμαχία τους θεωρείται από πολλούς αναλυτές το αντίβαρο στην κυριαρχία της Δύσης κι ενδεικτική του νέου πολυπολικού σκηνικού που αναδύεται στον πλανήτη.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου