Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ:ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗ ΔΟΣΗ

ΓΡΑΦΕΙ: Ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ Ο ΜΑΝΤΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ
12/10/2011

Βλέποντας την αγωνία της κυβέρνησης μας μετά από τόσες άστοχες αποφάσεις και παλινωδίες να εξασφαλίσει την «έκτη δόση της» παρακαλώντας γονυπετής τους δανειστές της, με την όλη κατάσταση να θυμίζει εξαρτημένο τοξικομανή, τρομάζεις. Αναρωτιέσαι πως
φτάσαμε ως εδώ, πού ακόμα θα πάμε και αν τελικά έχουμε φτάσει στον πάτο ή πόσο παρακάτω θα πάμε.
Η κυβέρνηση μας σαν εξουθενωμένος τοξικομανής, με μάτια που κοιτάζουν αλλά δεν βλέπουν, με μυαλό θολό που έχει πάψει εδώ και καιρό να σκέφτεται, με χέρια που τρέμουν από την στέρηση, με πόδια που σέρνονται και δεν την κρατούν, εκλιπαρεί για έκτη φορά για την δόση της, που θα την οδηγήσει πάλι στον ύπνο της ανυπαρξίας, της απραξίας και της απομόνωσής της από την πραγματικότητα. Αδιαφορεί για το τι συμβαίνει γύρω της και προσφέρει στον «έμπορο» όσο-όσο όλους τους Έλληνες για εργασιακή εκμετάλλευση και όλο το περιουσιολόγιο της χώρας σαν εγγύηση για την έκτη και τις επόμενες δόσεις της. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι και στην αναζήτηση της επόμενης έβδομης δόσης με τον ίδιο τρόπο θα συμπεριφερθεί. Με συμπεριφορά εξαρτημένου τοξικομανή, που καθοδηγείται από την στέρησή του. Σε συνθήκες μνημονίου η αποτοξίνωση είναι αδύνατη και το μόνο που θα κάνει είναι να «ανεβάσει» και άλλο την εξάρτησή της.

Δεν έχω τίποτα με τους τοξικομανείς, αντίθετα μου είναι ιδιαίτερα συμπαθείς, τους θεωρώ βαριά άρρωστους και η μόνη σωτηρία τους είναι η δημόσια περίθαλψη, που η σημερινή κυβέρνηση διαλύει.

Ο απομονωτισμός και το θολωμένο της μυαλό δεν την αφήνουν να δει την θλίψη, τον πόνο, την απογοήτευση και την
απελπισία των Ελλήνων. Δεν την αφήνουν να δει τις στρατιές των ανέργων, τη μετανάστευση των νέων ανθρώπων, την καταστροφή των μικροεπαγγελματιών αλλά και τις αυτοκτονίες τους, την αδυναμία των εργαζομένων να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαί για τα παιδιά τους, τον χειμώνα χωρίς θέρμανση, τα διαλυμένα νοσοκομεία, τα σχολεία χωρίς βιβλία, τους ανήμπορους Δήμους να εκπληρώσουν τα στοιχειώδη και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Αναρωτιέται πια κανείς αν άξιζε ο Ελληνικός λαός τέτοια μεταχείριση. Μέσα σε λίγους μήνες έχασε την ελπίδα και το γέλιο του και τα αντικατέστησε με θλίψη, αγωνία και ταπείνωση.
Δεν μπορεί η προοπτική αυτής της χώρας να είναι νέα δάνεια και νέα αντιλαϊκά μέτρα. Δεν έχει τέλος αυτή η πολιτική του μνημονίου, που τελικά θα μας οδηγήσει το 2013-2014 στο μόνιμο καθεστώς της «συντεταγμένης ελεγχόμενης χρεοκοπίας». Και άλλη κυβέρνηση να έρθει εφαρμόζοντας την
ίδια πολιτική, το καθεστώς της χρεοκοπίας δεν θα αλλάξει. Άλλωστε οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται. Ο φασισμός του χρήματος είναι παντοτινός.
Στη σημερινή κυβέρνηση το τιμόνι της διαχείρισης των οικονομικών της τυχαίνει μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό της να το κρατά ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ότι χειρότερο για την σημερινή Ελλάδα. Είναι ο υπουργός των Οικονομικών που δεν έχει ιδέα από οικονομία και οικονομικά. Στην πράξη μετατρέπεται σε μέρος του προβλήματος εξαιτίας της αδυναμίας του από την έλλειψη γνώσεων να γίνει συγκεκριμένος σε οικονομικά θέματα και της σταθερής προτίμησής που δείχνει σε γενικότητες που δεν έχουν πρακτική σημασία. Μην ξεχνάμε ότι είναι ο αρχιτέκτονας της ενσωμάτωσης στο σύνταγμα της χώρας των διατάξεων για την μη ευθύνη των υπουργών. Με συνταγματική διάταξη τους αθώωσε όλους. Ο συνάδελφος του συνταγματολόγος Αλιβιζάτος επώνυμα τον κατηγορεί ότι «εξασφάλισε την ατιμωρησία των πολιτικών».Άλλωστε το υπουργείο που προίσταται, αυτό των οικονομικών, δεν χρειάζεται υπουργό. Έχει τεθεί στον αυτόματο πιλότο από την τρόικα. Υπηρεσίες courier κάνει μεταφέροντας τις εντολές και τα fax της τρόικας στο υπουργικό συμβούλιο. Με
τον τελευταίο του ισχυρισμό ότι αν δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές μας θα γίνουμε Αργεντινή του 2001, ανάγκασε ακόμα και την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ να παρέμβει δηλώνοντας ότι δεν είναι χρήσιμες οι συγκρίσεις ανόμοιων περιπτώσεων. Τι να πει και η Λαγκάρντ με τον Βενιζέλο που έχει μπλέξει. Ότι η Αργεντινή χρεοκόπησε ακριβώς επειδή εφάρμοσε τα μέτρα του ΔΝΤ; Ότι μετά την χρεοκοπία στήθηκε στα πόδια της εφαρμόζοντας πολιτικές εντελώς διαφορετικές από αυτές που συστήνει το ΔΝΤ;. Ένας άσχετος Βενιζέλος μπορεί και να σε κάψει.
ΥΓ.1- Κύριε πρόεδρε της βουλής, εκείνος ο λογαριασμός για την σωτηρία της πατρίδας που ανοίξατε, πως πάει; Μάζεψε κανένα φράγκο ή έμεινε σε εκείνο το εικοσάρικο αυτού του συνταξιούχου που τόσο διαφημίζατε; .

ΥΓ.2- Το ΚΚΕ εν έτει 2011 αποκατέστησε τον Ζαχαριάδη, τον Βαβούδη και τον Βελουχιώτη. Πω πω βιασύνες!
=======================================================
Περισσότερα για τον Βενιζέλο στο:
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Ο ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ
http://vaspik.blogspot.com/2011/09/blog-post_13.html

=======================================================

Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου