Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ:ΑΝT.ΣΑΜΑΡΑΣ-ΣΩΤΗΡΑΣ ή ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ;



ΓΡΑΦΕΙ:Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ Ο ΕΙΡΩΝ
Τα τελευταία 2 περίπου χρόνια ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου.  Από πολιτική απάτη σε πολιτική κοροϊδία πέφτουμε.  Από τα «λεφτά υπάρχουν» και την άνοδο στην εξουσία του ΠΑΣΟΚ στο «κυβερνώ χώρα διεφθαρμένων» και στο Δ.Ν.Τ. και την εξαθλίωση. 
"Τιμωρήθηκε" ,λενε, η ΝΔ στις εκλογές του 2009 με χαμηλό (;) ποσοστό λόγω των τόσων σκανδάλων. Άλλαξε πρόεδρο, από τον Καραμανλή στον Αντώνη Σαμαρά.
«Τιμωρήθηκε» από τους ίδιους τους οπαδούς της η Ντόρα Μπακογιάννη.  Ξαφνικά είδαμε να υψώνεται ο πήχης ψηλά και πάλι από τον Σαμαρά (αυτός δεν ήταν που ζήταγε ν΄ανοίξουν τα σύνορα με την Αλβανία;  που έταζε ζωή χαρισάμενη στους αλβανούς στην Ελλάδα; που επί υπουργίας του άνοιξαν οι αλβανικές φυλακές και οι αλβανοί ποινικοί ήρθαν στη χώρα μας;), όπως τότε το μακρινό 1993 όταν «έριξε» (και καλώς έπραξε) την κυβέρνηση Μητσοτάκη. ΄Ομως τότε ο λαός γιατί δεν τον στήριξε;  Γιατί μετά από εκείνο το 4% τον έστειλε στο σπίτι του;  Τώρα ανακάλυψε την αξία του; 
Αλλά ας επανέλθουμε στο τώρα, μετά την εκλογή του στην προεδρία της Ν.Δ. Μίλησε για διαφάνεια στην δημόσια ζωή, για παραπομπή όλων όσων ενέχονταν σε σκάνδαλα (αλήθεια ποιος από το κόμμα του παραπέμφθηκε για το Βατοπέδι, για τα ομόλογα, για τη Siemens;  Κανένας). ΄Ομως οι «συμφωνίες κάτω από το τραπέζι» με το άλλο αμαρτωλό κόμμα οδήγησαν σε απαλλαγή όλους όσους είχαν εμπλακεί με τον α ή β τρόπο στα σκάνδαλα.  Κι έτσι προσπάθησε να μας πείσει, όπως στην τελευταία περίπτωση, (στην ψηφοφορία για τη Siemens στη Βουλή απείχε η Ν.Δ.) ότι δεν υπάρχουν ένοχοι στο κόμμα του.  Να θεωρήσω εγώ τώρα ότι αφού δεν έχουμε ενόχους, δεν υπήρξαν και σκάνδαλα;  ΄Οτι όλα όσα ζήσαμε τη διετία 2007-2009 ήταν αποκυήματα φαντασίας;

Στελέχωσε το επιτελείο του με ανθρώπους που το όνομα μερικών ενεπλάκη σε περίεργα γεγονότα (ο κος Μαρκόπουλος και κος Σπηλιοτόπουλος κατηγορήθηκαν από την κα Γκερέκου ότι διεσπάθησαν δημόσιο χρήμα γιά ψηφοθηρικούς λόγους κατά την περίοδο της υπουργίας τους στο υπουργείο τουρισμού.  Ο κος Στυλιανίδης, υπουργός παιδείας τότε, την ημέρα της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου διασκέδαζε στα μπουζούκια και δεν ταρακουνήθηκε από την θέση του, παρότι η Αθήνα είχε αρχίσει να καίγεται.  Και άλλοι).  Θα είμαι ο τελευταίος που θα κατηγορήσει κάποιον από αυτούς ως ένοχο.  ΄Ομως ένα γνωρίζω.  ΄Οταν υψώνεις τη σημαία της διαφάνειας αυτούς τους ανθρώπους όσο άξιοι κι αν πιστεύεις ότι είναι τους κρατάς μακριά. Δεν αφήνεις κανένα να ρίχνει σκιές στο περιβάλλον σου.  Διαφορετικά κάτι τρέχει (πολύ δε περισσότερο όταν περίπου ένα μήνα πριν οι δύο ανωτέρω κ.κ. βουλευτές σε εμφάνισή τους στο δελτίο ειδήσεων του ALTER, σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν πρέπει να περικοπούν οι αμοιβές των πολιτικών μας κούναγαν το δάκτυλο ότι τότε κινδυνεύουμε να έχουμε πολιτικούς διεφθαρμένους!!! Και πάλι ο Αντωνάκης σιώπησε, δεν ενοχλήθηκε).

Είναι βέβαιο ότι εκ της φύσεως του το κόμμα της Ν.Δ. όποτε κυβέρνησε εξυπηρέτησε τα συμφέροντα, «το σύστημα» που υπαγορεύει πολιτικές και νόμους.

Μπορεί επικοινωνιακά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φωνάζει σε όλους τους τόνους ότι είναι ενάντια στο μνημόνιο, ενάντια στο μεσοπρόθεσμο και να τα καταψηφίζει επί της αρχής (καλό το κόλπο να τσιμπήσει κανα ψηφουλάκι, ίσως και την αυτοδυναμία όποτε γίνουν οι εκλογές). ΄Ομως έχει ψηφίσει τα 2/3 των νόμων που εφαρμόζουν το μνημόνιο (και συμπτωματικά ήταν όλοι αυτοί οι νόμοι που διέλυαν τις εργασιακές σχέσεις, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τον ΟΜΕΔ, τον κοινωνικό ιστό).  Ψήφισε τα 35 από τα 50 άρθρα του μεσοπρόθεσμου (βρες εσύ τώρα που είναι εναντίον!).  ΄Ηταν έτοιμος να ξεχάσει ... τις αντιρρήσεις του και να συμμετέχει τον Ιούνιο σε κυβέρνηση συμμαχίας κομμάτων (όχι οικουμενική ή εθνική, αφού κάποια κόμματα αρνούνται να συμμετέχουν).
Ο εκφραστής της λαϊκής δεξιάς βρήκε κοινό τόπο να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για την παιδεία (προπομπός ιδιωτικών πανεπιστημίων και διδάκτρων στα δημόσια) απαιτώντας μάλιστα την κατάργηση του ασύλου (είδατε πως στηρίζει η λαϊκή δεξιά τα κοινωνικά κεκτημένα).  Αυτό εξόργισε και τη δική τους φοιτητική παράταξη και την ώθησε να βγάλει σκληρή ανακοίνωση μιλώντας για λαμόγια και αλήτες (ποιους τάχα να υπονοούν;).

Θα μπορούσα να πω πολλά απ΄αυτά που διαβάζω στις εφημερίδες και ακούω στα δελτία ειδήσεων .  Γιά το Ζάππειο 1 και το Ζάππειο 2 που έταξε ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και χαμηλόμισθων (που είναι τα λεφτά;) δεν δεσμεύτηκε όμως να ακυρώσει κανένα νόμο απ΄αυτούς που ψηφίστηκαν λόγω μνημονίου ή μεσοπρόθεσμου.  Απλώς ένα παραλήρημα περί επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του δανείου.  Μέχρι να του δώσουμε την εξουσία.  Τότε θα ατονήσουν οι φωνές.  Τότε θα μας πει ότι φταινε οι προηγούμενοι κι αυτός τη βρήκε αυτή την κατάσταση.  Και τότε όλοι εμείς και πάλι θα γυρνάμε με κομμένα χέρια, «εξαπατημένοι».

Μετά το χουνέρι που πάθαμε με τον G.A.P. θέλω να πιστεύω ότι πήραμε το μάθημά μας.  Είναι ώρα να στείλουμε εμείς στα χαμηλότερα εκλογικά ποσοστά και τα δύο αυτά κόμματα.  Είναι καιρός να σταματήσουμε να επιβραβεύουμε τη χαρά του γελοιογράφου κάθε φορά και να της δίνουμε την εξουσία.

Με τα σκάνδαλα που ζήσαμε, με την φτώχεια που μας κυκλώνει, σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία τα κόμματα που ευθύνονται για αυτά θα είχαν διαλυθεί (δες την Ιταλία το ΄90 με την υπόθεση καθαρά χέρια. Διαλύθηκαν οι χριστιανοδημοκράτες και οι σοσιαλιστές). Εδώ όμως οι ψηφοφόροι αλληθωρίζουν προς τον Αντωνάκη (είχε δίκιο ο Μητσοτάκης.  Ο έλληνας ξεχνάει πολύ γρήγορα).  Σήμερα βλέπουν το Αντωνάκη ως νέο Σωτήρα.  ΄Ενας λαός που δεν θέλει να αποδεχτεί ότι Σωτήρες στ΄αλήθεια δεν υπάρχουν.  Το σύστημα θέλει να ελέγχει τους κυβερνώντες.  Οπότε επικοινωνιακά σου εμφανίζει έναν «επαναστάτη Αντωνάκη» που με το στόμα λέει σε όλους τους τόνους όχι σε βασικά θέματα αλλά στην πράξη τα στηρίζει και τα ψηφίζει.  Το σύστημα όταν φοβάται ότι δεν θα ψηφίσεις Γιωργάκη ή Αντωνάκη σε προτρέπει στην επανάσταση (αποχή-λευκό-άκυρο).  Δεν σου λεει πόσο θα σε ευγνωμονεί (κανένας τρόπος από τους ανωτέρω δεν τους βλάπτει. Τους ωφελεί, γιατί απλά δεν προσμετρώνται οι ψήφοι.  Τα ποσοστά βγαίνουν επί των εγκύρων). Οφείλεις λοιπόν να πάψεις να ψάχνεις Σωτήρες σ΄αυτούς που θα συνεχίσουν τις ήδη ασκούμενες πολιτικές.  Θα πρέπει να αντιληφθείς ότι ούτε κυρίαρχος λαός είσαι, ούτε τη θέση σου βοηθάς όταν ενεργείς έτσι.  Οφείλεις να πας στην κάλπη και να ρίξεις έγκυρο ψηφοδέλτιο ακόμα κι αν θα ψηφίσεις τις κότες, την Αλόμα κλπ.
Ο Αντωνάκης, προσωπικός φίλος του Γιωργάκη από τα φοιτητικά τους χρόνια, συνεχίζει να τον στηρίζει σιωπηρά και σήμερα.

Αν ο Αντωνάκης ήξερε να κυβερνήσει δεν θα τον άφηνες από το 1996.  Θα είχες δει αυτές τις δυνατότητες του από τότε.  Σήμερα δεν έχεις τα περιθώρια για τέτοια πειράματα.  Συνένοχος είναι. Μην ψάχνεις για σωτήρες.


Υ.Γ. «Μόνο για τον νόμο για τα ταξί πήρε θέση και είπε ότι θα τον ακυρώσει. Όλοι οι άλλοι του πάνε γάντι!!

Υ.Γ.2 Δεν προειδοποίησε κανέναν από το ΠΑΣΟΚ ότι θα τον στείλει στο ειδικό Δικαστήριο (τόσους του γλίτωσε ο Γιωργάκης!!).

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ Ο ΕΙΡΩΝ
===========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου