==========================================================
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΠΕΡΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ
Γράφει ο Προβοκάτορας ο Είρων
Οταν το 2004 ο Γιωργάκης έπαιρνε το δακτυλίδι της διαδοχής από τον Σημίτη έκανε ένα σωρό ανακοινώσεις κατά της διαπλοκής και υπέρ της διαφάνειας. Μάλιστα σε μιά μόνο στιγμή διέγραψε, παραμονές εκλογών, 11 βουλευτές γιά την περίφημη τροπολογία του Πόρτο Καρρά.
Έκτοτε και γιά 5 χρόνια στην αντιπολίτευση σήκωσε τη σημαία της διαφάνειας ψηλά αναδεικνύοντας συχνά σκάνδαλα της τότε γαλάζιας κυβέρνησης (Βατοπέδι-Ομόλογα κλπ).
Όμως όταν ήρθε εκείνη την περίοδο αντιμέτωπος με το σκάνδαλο Siemens και την ομολογία Τσουκάτου ο ίδιος έκλεισε το θέμα γιά το κόμμα του χωρίς κανένα έλεγχο, λέγοντας ότι τα χρήματα δεν πήγαν στο ΠΑΣΟΚ. Βέβαια μετά τόσα χρόνια ούτε και ο Κος Τσουκάτος έχει υποστεί κάποια συνέπεια.
Οταν εξαπατώντας τους Έλληνες με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις περί χρημάτων τα οποία υπήρχαν κέρδισε την εξουσία και πάλι σήκωσε τη σημαία της διαφάνειας. Την επομένη κιόλας της εκλογής του, και ενώ το σύνθημα «Λεφτά υπάρχουν» ηχούσε στ΄αυτιά μας, συναντήθηκε επί 10λεπτο με τον πρόεδρο του ΣΕΒ γιά να του αναγγείλει ότι θα φορολογήσει εκ νέου τους βιομηχάνους γιά να δώσει το φιλοδώρημα των 100 ευρώ στους συνταξιούχους. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ χοροπηδώντας μπρός στις κάμερες σαν την Αλίκη στο ναυτικό, δήλωσε ότι είχε αποδεχτεί την πρόταση του νέου πρωθυπουργού . Οσοι καταλαβαίναμε από πολιτική αντιληφθήκαμε ότι αυτό δεν είχε γίνει χωρίς ανταλάγματα. Και όντως ο επόμενος Μάιος με το μνημόνιο μας δικαίωσε. Είχε πάρει κάτω απ΄το τραπέζι ό,τι επί δεκαετίες προσπάθησε να πετύχει. Διάλυση των εργασιακών σχέσεων, κόψιμο Σ.Σ.Ε απολύσεις και οτιδήποτε έπληττε τον εργαζόμενο (είναι γνωστά).
Ταυτόχρονα και με την δυσφήμηση της χώρας παντού (κυβερνώ ενα διεφθαρμένο λαό) ετοίμαζε και τα άλλα φιλέτα γιά τους διαπλεκόμενους. Στο εσωτερικό της χώρας η μία εξεταστική επιτροπή διαδεχόταν την άλλη με περιορισμούς βέβαια στην έρευνα (να μην ψάξουν πριν το 2004, να σταματήσουν στο 2008 κλπ). Αποτέλεσμα των επιτροπών μερικής διερεύνησης των σκανδάλων ήταν απλώς να αυξάνουν το εισόδημά τους οι βουλευτές (αμοιβή από συμμετοχή σε επιτροπές της Βουλής). Κανένα σκάνδαλο δεν διερευνήθηκε ουσιαστικά και γιά τα μάτια του κόσμου το ανάθεμα έπεσε σε ένα-δύο τέως πολιτικούς, οι οποίοι ήδη ήταν παρελθόν γιά τον λαό που τους είχε τιμωρήσει με την μην επανεκλογή τους.
Οι νόμοι γιά την επιχορήγηση των τραπεζών διαδέχονται ο ένας τον άλλο. Υποχρεώνει τον κόσμο να βγάλει πιστωτικές κάρτες γιά αγορές άνω των 3.000,00 ευρώ και σε λίγο άνω των 1.500,00 ευρώ πληρώνοντας τις τράπεζες γιά την χρήση της κάρτας ή άλλως να εκδίδει ο πολίτης επιταγή πληρώνοντας πάλι το τίμημα γιά τις τράπεζες. Υποχρεώνονται οι εργοδότες να κάνουν τη μισθοδοσία μέσω τραπεζών, να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές μέσω τραπεζών με αποτέλεσμα να διακινούν άτοκα οι τράπεζες αυτά τα χρήματα έστω και γιά 1-2 μέρες . Γιά να πληρώσεις το Δημόσιο Ταμείο πρέπει να περάσεις από τις τράπεζες αλλά ακόμη και γιά να πάρεις ό, τι σου αναλογεί από ασθένεια ή ιατρικές εξετάσεις που αδυνατεί να κάνει το ασφαλιστικό ταμείο τα χρήματα θα τα πάρεις πλέον σε τραπεζικό λογαριασμό. Τελευταία είχαμε και τη θεσμική παρέμβαση στην PROTON BANK με τις εγγυήσεις που έδωσε ο Κος Βενιζέλος παρά το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη (Ο Βενιζέλος έσπευσε ο ίδιος να φέρει ν-τροπολογία στη Βουλή γιά να καλύψει την παρανομία που έκανε). Βέβαια αυτό δεν τον απαλλάσσει των ευθυνών του γιατί στην επόμενη προανακριτική επιτροπή το ότι ο ίδιος έκανε νόμο γιά να τον καλύψει, επιβαρύνει τη θέση του (κατάχρηση εξουσία δεν λέγεται;).
Ενώ εντοπίζεται και το πρόβλημα στην δικαιοσύνη. Κανένας δικαστής δεν απέρριψε μέχρι σήμερα τέτοιου είδους νόμους σε αντίθεση με την γειτονική Ιταλία όπου το ανώτατο δικαστήριο επέστρεψε στον Μπερλουσκόνι όλους τους νόμους που έκανε γιά να καλύψει παρανομίες του. Ο δικός μας πρωθυπουργός και εδώ ήταν απών.
Λίγες μέρες πριν την κίνηση Βενιζέλου ο πρωθυπουργός είχε κάνει ανασχηματισμό με τρείς σημαντικές κινήσεις.
Α) την τοποθέτηση του κου Βενιζέλου στο Υπουργείο Οικονομικών (ήδη ευγνωμονεί η PROTON BANK)
Β) την τοποθέτηση του κου Παπακωνσταντίνου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Αμέσως έτρεξε να νομιμοποιήσει τα αυθαίρετα (άρα και της οικογένειάς του) ώστε να μην τον κτυπάει ο Τύπος αλλά και να περάσει τη φωτογραφική διάταξη συμφερόντων της Εταιρίας Μυτιληναίου που πεισματικά η προκάτοχός του αρνείτο να πράξει και
Γ) την αντικατάσταση του κου Ρέπα από το Υπουργείο Μεταφορών με τον κο Ραγκούση. Ο κος Ρέπας αντικαταστάθηκε μετακινούμενος σε ένα Υπουργείο που θα συσταθεί πληρώνοντας την εμμονή του να συζητήσει με τους ταξιτζήδες απορρίπτοντας κάθε παρέμβαση του ΣΕΤΕ.
Ο κος Ραγκούσης αφού έριξε στον χαρτοφάγο το σχέδιο Π.Δ. του προκατόχου του κάλεσε ως πρώτους (άρα και βασικούς; ) συνομιλητές τον ΣΕΤΕ (αλήθεια τι γυρεύει ο ΣΕΤΕ στην συζήτηση γιά τα ταξί; Δεν είναι αντικείμενό του. Και γιατί ο ΣΕΤΕ και όχι και ο δικηγορικός ή ο ιατρικός σύλλογος –τόσοι γιατροί και δικηγόροι μετακινούνται με ταξί).
Αραγε ο Κος Ραγκούσης, προερχόμενος από τουριστική περιφέρεια, είναι πιό εύκολος στις προσβάσεις του ΣΕΤΕ και ίσως πιό ευάλωτος στις πιέσεις των επιχειρηματιών του τουρισμού; Ακούσαμε στα δελτία ειδήσεων καταγγελίες από υπεύθυνα χείλη γιά τον χ ή τον ψ μεγαλοεπιχειρηματία του τουρισμού που ενδιαφέρονται γιά τις διαδρομές φιλέτο. Καμία διάψευση από το Υπουργείο και ο ευαίσθητος κος Παπανδρέου δεν πήρε θέση. Ακόμη και αν οι καταγγελίες δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια θα έπρεπε γι αυτόν που έχει σημαία του τη διαφάνεια να έχει απομακρύνει τόσο τον κο Ραγκούση (και μόνο το μπάχαλο που δημιουργήθηκε εξαιτίας της συμπεριφοράς του που προκάλεσε τις δυναμικές κινητοποιήσεις του κλάδου των ταξί) όσο και τον κο Παπακωνσταντίνου για τα αυθαίρετα που ανέδειξε ο Τύπος και γιά την τροπολογία του Μυτιληναίου. Δεν ξεχνάμε ότι στην υπόθεση Μαγγίνα ο κος Γ.Α.Παπανδρέου πρωτοστατούσε γιά την διερεύνηση του σκανδάλου και την παραίτηση Μαγγίνα.
Και βέβαια συνεχίζεται η ιστορία με τις αποκρατικοποιήσεις. Ήδη ο ΟΤΕ πουλήθηκε με ευτελές τίμημα και θα ακολουθήσουν κι άλλες .
Θεωρούν ότι η νομή και κατοχή στης εξουσίας τους επιτρέπει να φέρονται απολυταρχικά και αλαζονικά. Θεωρούν εαυτούς άτρωτους. Όμως οι απλοί πολίτες, που τους στήριζαν και τους ψήφιζαν ως χθές, σήμερα ζουν με σκοπό να τους δουν στα δικαστήρια να λογοδοτούν γιά όλα αυτά τα δεινά που επέφεραν στον λαό. Ο κόσμος πλέον ζητά σήμερα να λογοδοτήσουν όχι μόνον εκείνοι που έκλεψαν και άδειασαν τα ταμεία, αλλά και όσοι σήμερα με την πολιτική τους τον οδηγούν στη φτώχεια, στην περιθωριοποίηση, στην απώλεια της εθνικής του κυριαρχίας. Όλους όσους σήμερα την μερική πτώχευση την βάφτισαν σωτηρία της Χώρας και χειροκροτούσαν ως άλλοι Ρωμαίοι την εμφάνιση του αυτοκράτορα που δήθεν επέστρεψε νικητής. Όλους όσους συνειδητά παραφράζουν τα αγγλικά κείμενα των μνημονίων, κρύβοντας στην ελληνική μετάφραση τους όρους γιά εμπράγματες εγγυήσεις κ.ά.
Διότι δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν μιλούν αγγλικά στην κυβέρνηση. Και μόνον η παρουσία της κας Διαμαντοπούλου μεταξύ τους δεν επιτρέπει κακή γνώση των αγγλικών και λάθη στην μετάφραση.
Υποστολή σημαίας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου