Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ


Ο φόβος του δεν κρύβεται

πηγή:
του Άγγελου Κωβαίου

Η κατάσταση είναι προφανώς οριακή για τον Πρωθυπουργό και το καραβάνι του.

Λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές, με τα όποια κορυφαία στελέχη να αρνούνται τις… τιμητικές προτάσεις για υποψηφιότητες στο ευρωψηφοδέλτιο, ο κ. Τσίπρας έχει απομείνει μόνος κι έρημος.

Είναι αναγκασμένος να εκφωνεί τρεις – τέσσερις ομιλίες την εβδομάδα, σε μετρίως σκηνοθετημένες εκδηλώσεις, σε χώρους κλειστούς κι  ελεγχόμενους, με ό,τι κινδύνους αυτό εγκυμονεί.

Μεταξύ όλων των άλλων, ο σοβαρότερος από όλους τους κινδύνους της υπερ-έκθεσης αυτής είναι τα συνεχή γλωσσικά ατοπήματα, τα οποία ωστόσο δίνουν και μία ευχάριστη νότα…

Μία άλλη παρενέργεια των αλλεπάλληλων ηρωικών εμφανίσεων του Πρωθυπουργού, είναι η αποκάλυψη μίας απελπιστικά απλοϊκής προσέγγισης της πραγματικότητας.

Στην πρόσφατη ομιλία του στην Πάτρα είναι αλήθεια ότι απέφυγε τα «μαργαριτάρια». Έδωσε όμως ένα ρεσιτάλ παιδαριώδους επιχειρηματολογίας.
Είπε μεταξύ των άλλων ότι:
Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ θέλουν να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να κυβερνήσουν μαζί με τον Μαρινάκη. Γιατί άραγε να το θέλουν αυτό; Και πάντως, απάντηση για τα όσα είπε ο Μαρινάκης την προηγούμενη εβδομάδα ακόμη δεν έχει δοθεί…

Θέλουν επίσης να κερδίσουν τις εκλογές για να αθωώσουν όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis. Πώς θα γίνει αυτό ακριβώς; Ή μήπως ομολογεί ο κ. Τσίπρας ότι πιστεύει πως οι δικαστικές αποφάσεις λαμβάνονται καθ’ υπόδειξιν και υπαγόρευσιν;

«Ζητάνε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Τσίπρας, «για να αθωώσουν τους ενόχους και να δικάσουν τους εντίμους, για να αθωώσουν τους βρώμικους και να καταδικάσουν τους καθαρούς». Θέλει δηλαδή η ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές γιατί έχει μία πολύ βιτσιόζικη αντίληψη για την διακυβέρνηση.  Τα γνωστά: εμείς είμαστε οι καλοί οι άλλοι είναι οι κακοί, εμείς έχουμε δίκιο επειδή έτσι γουστάρουμε, εμείς είμαστε οι καλοί Σαμαρείτες οι άλλοι βασανίζουν γυναικόπαιδα και το διασκεδάζουν.

Από τα όσα λέει ο κ. Τσίπρας, δυστυχώς για εκείνον, αποκαλύπτεται η ένδεια σε όρους λόγων, λογικής και σοβαρότητας. Δεν απευθύνεται πλέον στους πολίτες προσπαθώντας να καλλιεργήσει κάποια προσδοκία και να δείξει κάποια προοπτική.

Το μόνο που επιχειρεί είναι να δημιουργήσει ένα αίσθημα φόβου. Ότι έρχεται η κακή δεξιά, ότι θα απολύσει τους φτωχούς και καταφρονεμένους δημοσίους υπαλλήλους, ότι ο Μητσοτάκης θα οδηγήσει τον λαό στην εξαθλίωση, γιατί έτσι ανεβαίνει η ψυχολογία του, ότι όλοι οι άλλοι είναι απατεώνες, κλέφτες και δυνάμει δολοφόνοι, ενώ ο ίδιος και η παρέα του είναι κάτι σαν Ρομπέν των Φτωχών.

Καλά όλα αυτά και ίσως κάποιοι να τα πιστεύουν κιόλας. Μόνο που στην ουσία τα λόγια αυτά δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να αποκαλύπτουν την έντονη ανησυχία  του Πρωθυπουργού.

Προσπαθώντας τόσο επίμονα ο κ. Τσίπρας να δημιουργήσει αισθήματα φόβου στους ψηφοφόρους του, φανερώνει πρωτίστως τον φόβο τον δικό του.

Ενδέχεται να μην το κάνει συνειδητά, να είναι μία ενστικτώδης διαδικασία. Λογικό. Σε λίγο έχουμε εκλογές για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα χρόνια.
Είτε έτσι, είτε αλλιώς, πάντως κάποια στιγμή όλοι φτάνουν στο στάδιο της αποδοχής της πραγματικότητας.
Άλλοι πιο ομαλά, άλλοι πιο επεισοδιακά. Εξαρτάται από τα εφόδια του καθενός…
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταροδός-(Β.Π)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου