Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ ΑΜΟΛΑΕΙ ΜΠΑΛΑΦΑΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ : " ΚΑΙ Ο ΕΝΓΚΕΛΣ ΕΙΧΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΑΡ` ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΤΟΝ ΜΑΡΞ"

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΙΤΣΑ

             Φρίντριχ Κόκκαλης

πηγή:

Δημήτρης Νανούρης

Παραφροσύνη προκαλεί ενίοτε το περίσσευμα θλίψεως, κατά τη στιχουργική σύνθεση «Κήπος Χαρίτων» του κοσμοπολίτη Αγιορείτη Καισάριου Δαπόντε. Εάν συνδυάζεται μάλιστα με τα καλοπροαίρετα ψέματα της Πρωταπριλιάς μπορεί να δημιουργήσει τραγέλαφους· κωμικοτραγικές καταστάσεις με εξάρσεις εκκωφαντικού ξεκαρδίσματος.
 Εξηγούμαι: Έξω καρδιά ο Δημήτρης Βίτσας, σπανίως έχει απασχολήσει τη στήλη. Οι κοντοκουρεμένοι, χιονάτοι του κρόταφοι, ο πλούσιος υπόλευκος μύσταξ, οι γογγύλες διόπτρες οράσεως και η μπάσα φωνή καταυγάζουν με αχλή σοβαρότητος τις δημόσιες εμφανίσεις του.

Ελαχίστως ευεπίφορος φέρεται επίσης σε λεκτικά ολισθήματα, εις άτινα υποκύπτουν συχνάκις ο Τσάκα-λόττος, ο Νίκος Οφείλεις, ο Πολλάκις και πλείστα όσα στελέχη της πρωτοδεύτερης φορά Αριστεράς πλαισιωμένης από μοιραίες δόσεις Ακροδεξιάς με πρώτο διδάξαντα τον αρχηγό. Φαντάζει δε ακόμα λιγότερο επιρρεπής σε μπαλαφάρες, στις οποίες μας έχουν συνηθίσει ο εκ Κεφαλληνίας συνονόματος τέως υφυπουργός, η Αυλωνίτου, η Καρακώστα και άφθονα αστέρια της παράταξης. Έχασα πάσα ιδέα περί το πρόσωπό του με τις δηλώσεις του παραμονή Πρωταπριλιάς στο γυαλί. Θα χαρακτήριζα κακεντρεχή και οπισθόβουλο όποιον μου τις διηγόταν, αλλά τον άκουσα, βλέπεις, ιδίοις ωσί.

Του ζήτησαν να δικαιολογήσει την κάθοδο γόνου γνωστής διαπλεκόμενης φαμίλιας στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδού επί λέξει η αποστομωτική του απάντηση: «Τον Πέτρο Κόκκαλη τον γνώρισα στο λιμάνι του Πειραιά και αργότερα στον Σκαραμαγκά, όπου είχε αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για το προσφυγικό. Ο Θοδωρής ο Δρίτσας μού έχει πει ότι ως δημοτικός σύμβουλος έκανε εξαιρετική δουλειά και κάτι ακόμα, που δεν είναι αστείο: Και ο Ενγκελς είχε εργοστάσια στην Αγγλία, αλλά, παρ’ όλα αυτά, βοηθούσε τον Μαρξ».

Ρωτήστε τους λαογράφους. Επιμένουν πως οι πατροπαράδοτοι ψευδείς αστεϊσμοί της Πρωταπριλιάς -καλό μήνα επί τη ευκαιρία- παραπλανούν και συνακόλουθα αποτρέπουν τις ελλοχεύουσες βλαπτικές δυνάμεις, προστατεύοντας από το κακό. Πιστεύεται ότι όποιος καταφέρει να ξεγελάσει τον διπλανό του θα έχει την τύχη με το μέρος του την υπόλοιπη χρονιά. Φρονώ πως ο συμπαθής Βίτσας προσπαθεί εν προκειμένω να κοροϊδέψει, όχι τους άλλους, αλλά τον εαυτό του· τόσο χοντροκομμένο πρωταπριλιάτικο ψέμα δεν τα καταπίνουν ούτε βυζανιάρικα στη ρώγα.

Αφού ο Φρειδερίκος, όστις διέθετε κλωστοϋφαντουργεία στο Μάντσεστερ, συνέδραμε τον Κάρολο, άρα και ο Πετράν, κληρονόμος μονάδων υψηλής τεχνολογίας, τείνοντας στην κρισιμότερη στιγμή χείρα βοηθείας στον ΘΑλέξη, μεταμορφώνεται αίφνης σε Ενγκελς και συνεπώς ο Τσίπρας δεν είναι παρά ο σύγχρονος Μαρξ. Τετράγωνη λογική. Άλλωστε ο Κόκκαλης Τζούνιορ λογίζεται αναντάν μπαμπαντάν κουμμουνιστής.

Ντελαπάριζε πλειστάκις οικονομικά ο Μαρξ. Αν δεν λειτουργούσε ως φύλακας άγγελός του ο Ενγκελς να τον τσοντάρει μονίμως με μπικικίνια, ουδέποτε θα ολοκλήρωνε το εμβληματικό συγγραφικό του έργο, ισχυριζόταν ο Λένιν. Δεν γνωρίζω κατά πόσον η ενίσχυση από τον Πέτρο Κόκκαλη θα κάνει τον ένοικο του Μαξίμου να ξεκολλήσει από τα πενιχρά δημοσκοπικά ποσοστά, ωστόσο οι δύο θεμελιωτές των νόμων της νομοτέλειας έβλεπαν πολλά χρόνια μπροστά γράφοντας την «Αγία Οικογένεια».
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταροδός-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου