Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ - ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ: Η ΧΑΜΗΛΗΣ ΥΠΟΣΤΑΘΜΗΣ ΚΟΚΕΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΠΡΕΛΕΣ


πηγή:
Γεωργακοπούλου Ρούλα

Βασκανίες και ξεματιάσματα


Βασιλεύ ουράνιε, παράκλητε. Κάπως έτσι μου φαίνεται ότι αρχίζει σύμφωνα με την επίσημη εκκλησία η προσευχή κατά της βασκανίας. Φυσικά υπάρχει πάντα ο απήγανος, έτσι όπως το έκανε η Γεωργία Βασιλειάδου στην «Κυρά μας τη μαμή», και φτου φτου φτου, με την κάθε πιτσιλιά γύριζε ανάποδα το μάτι του Ορέστη Μακρή.

Τόσο ματιασμένες να ήταν πια οι κυρίες Παπακώστα και Γεροβασίλη όταν παράγγελναν ομπρέλες αξίας 496 ευρώ, δημοσία δαπάνη; Αστείον ποσόν, μεταξύ μας. Το πιο τσίπικο σ' αυτήν την ιστορία δεν είναι που χαράτσωσαν το Δημόσιο με τέσσερα ακριβούτσικα αλεξιβρόχια αλλά ότι για να τα παραγγείλουν εγγράφως την 19η Νοεμβρίου 2018, λογικά θα πρέπει να είχαν προβλέψει το φτύσιμο που θα επακολουθούσε από τον Οκτώβριο κιόλας, τον ξηρότερο μήνα των τελευταίων εξήντα χρόνων, όπως μας δείχνουν οι μετρήσεις.

Οπότε, τι τις θέλουμε τις δημοσκοπήσεις, την τόση αδρεναλίνη στη δημόσια σφαίρα και τα τόσα καντήλια στην ιδιωτική για το πότε θα γίνουν εκλογές; Ασήμωσε να σου πω. Το δημόσιο έγγραφο που διέρρευσε κάνοντας μούσκεμα τις υπουργίνες των ληγμένων δακρυγόνων δεν αποκαλύπτει όμως μόνον μια χαμηλής υποστάθμης κοκεταρία εκ μέρους τους.

Σε πολλούς πολιτισμούς άλλωστε η ομπρέλα αποτελεί αντικείμενο φετίχ. Στην Κίνα και την Ιαπωνία λόγου χάριν. Στη νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης με τις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου. Στις θρυλικές Ομπρέλες του Χερβούργου με την Κατρίν Ντενέβ. Στις αφορολόγητες ομπρέλες Ρόδου της μαμάς σας. Στη φαλλική εκδοχή της ομπρέλας, την πασίγνωστη φωτογραφία του Robert Cappa με τον Πικάσο και τη Φρανσουάζ Ζιλό. 

Στην παραλία Ψαρού της Μυκόνου κυρίως, εκεί όπου το ενοίκιο για το συγκεκριμένο αξεσουάρ αποτιμάται τουλάχιστον όσο όλα τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων συν το κοινωνικό μέρισμα και τα λοιπά φιλέματα και χαρτζιλίκια που προαναγγέλλει η αδιάβροχη Αχτσιόγλου, αρκεί βεβαίως να φοράς μαγιό, μπρούμυτα ή ανάσκελα αδιάφορον. Γιατί το φτύσιμο δεν είναι ο μοναδικός δημοσκοπικός δείκτης. Εξίσου καταστροφική είναι και η υπεριώδης ακτινοβολία, αν τυχόν ξαστοχήσεις και εκτεθείς χωρίς την ενδεδειγμένη προστασία.


Ποιος προστατεύει τις δύο κυρίες από το αλόγιστο shopping; Και τι είναι αυτά που παραγγέλνει εγγράφως πλην σαφώς το πράσινο - χακί Υπουργείον σκανδαλίζοντας έτσι τα βλοσυρά όργανα της τάξεως; Αν φτάσουν στις φουρκέτες, στα ενέσιμα και στα ψαλίδια ισιωτικής, να με φωνάξετε να καταθέσω ενόρκως ότι πρόκειται όντως για εργαλεία ανακρίσεως. Παλιά, όλο το χαρτί των Υπουργείων πήγαινε σε κραβάτες, τραπεζώματα, πούρα, λουλούδια και σουίτες ξενοδοχείων. Με τη σημερινή ψιχάλα, μαζί με τις εκπαιδευτικές εκδρομές της οικογένειας Τσίπρα στην Ντίσνεϊλαντ ή στην Τράπεζα Ρότσιλντ, θα 'ρθουν πολύ γρήγορα και οι γαλότσες.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταροδός-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου