Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΟΣΜΟ ΖΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΥ "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ";


πηγή:
Mignatiou.com
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

Ο κ. Αλέξης Τσιπρας είναι καιρός να αποφασίσει πια τι ακριβώς θέλει να κάνει. Για να τον βοηθήσουμε όμως θα πρέπει να του εξηγήσουμε μόνο ένα:
Εάν νομίζει ότι θα συνεχίζει να κοροϊδεύει το πανελλήνιο, ότι θα παραμένει έτσι μόνιμος ένοικος του Μαξίμου και συγχρόνως θα αποθεώνεται όταν πηγαίνει σινεμά με την σύντροφό του Περιστέρα, είναι μακριά νυχτωμένος.

Θύμωσε ο Αλέξης γιατί το πολιτικό σύστημα, αυτό που έχουμε αυτό που μέρος του είναι και ο ίδιος δεν του έκανε το χατίρι. Να τους φωνάξει στο Προεδρικό, να του πουν Αλέξη συνέχισε να λες «Ναι σε Όλα» άλλαξε και την υπόλοιπη επίπλωση στο Μαξίμου και μείνε εκεί για πάντα…

Ο κ. Τσίπρας έχει μπει σε δρόμο χωρίς επιστροφή.
Το «ΝΑΙ σε ΟΛΑ» είχε ίσως ελπίδες επιτυχίας το 2010. Τότε που πήγε να το πει ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά ο κ. Τσίπρας και οι οπαδοί του ξήλωναν τα μάρμαρα από την Πλατεία Συντάγματος και έκανε το Προξενιό με τους Παλαιοπασόκους που μυρίζονταν ότι έπρεπε να πηδήξουν σε άλλη βάρκα εξουσίας.

Το εσωκομματικό του πρόβλημα τον Ιούλιο το έκανε εθνικό θέμα και για να εξωπετάξει από την νομή της εξουσίας τους Λαφαζανηδες και την Ζωή, έπαιξε με το δημοψήφισμα την τύχη της χώρας κορώνα γράμματα.

Και τώρα το κυβερνητικό του πρόβλημα, με βουλευτές που δεν είναι διατεθειμένοι να ξεπουλήσουν τα πάντα για να μην χάσει την πολυθρόνα του Μαξίμου ο κ. Τσίπρας το μετατρέπει και πάλι σε Εθνικό πρόβλημα.
Απαιτώντας από τους άλλους να του κάνουν το καπρίτσιο.

Για πόσο θα συνεχίσει αυτό; Για πόσο νομίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι θα πείθει τον οποιοδήποτε ο κάθε Κατρούγκαλος που ξαφνικά ανακάλυψε τώρα που τα έδωσε όλα στους δανειστές ότι το Ασφαλιστικό είναι …εθνικό ζήτημα, γι’ αυτό πρέπει όλοι να υπογράψουν προκαταβολικά το «απαλλακτικό βούλευμα» για τον ίδιο και την κυβέρνηση του για το αποκρουστικότερο έγκλημα των τελευταίων ετών. Εις βάρος όχι μόνο των νυν συνταξιούχων αλλά και των μελλοντικών γενιών.

Είναι ο ίδιος που έκανε καριέρα και έβγαλε λεφτά ως δικηγόρος με διαπρύσια κηρύγματα για τα απαράγραπτα δίκαια των συνταξιούχων…
Όταν υπόσχονταν αυτός και ο αρχηγός του λαγούς και πετραχήλια. Και 13η σύνταξη, και επικουρικές. Τότε δεν ήταν εθνικό θέμα το Ασφαλιστικό;

Γιατί τελικά η ζημιά που έκανε το PSI του Βενιζέλου, μπορεί να αποτιμηθεί, αλλά η τερατώδης ζημία που προκαλεί η ανεύθυνη αριστεροδεξιά ήδη από το 2003 όταν τορπίλιζε την μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού είναι ανυπολόγιστη.

Αν θεωρούν ότι όλα είναι εθνικά θέματα και δεν μπορούν να τα χειριστούν τότε ας πάρουν σύμβουλο τον Λεβέντη. Το είπε ο άνθρωπος… Κάντε οικουμενική να γλυτώσετε και εσείς, ίσως γλυτώσουμε κι εμείς… Αν η πρόταση του κ. Τσιπρα για διακομματικές επιτροπές για το ασφαλιστικό ήταν ειλικρινής, ας τις έκανε πριν την “λευκή σημαία” του Κατρουγκαλου και της κυβέρνησης του. Τώρα είναι αργά. Τους πήραν όλοι χαμπάρι.

Κι αν δεν μπορεί δεν υπάρχει πρόβλημα. Κανείς δεν καταδικάστηκε ούτε γεννήθηκε καταδικασμένος να είναι πρωθυπουργός.

Νομίζει ο κ. Τσιπρας ότι έγινε Παπανδρέου, προφανώς τον Γιώργο Παπανδρέου είχε στο μυαλό του.
Και πιστεύει ότι αν κάνει αυτό που δεν έκανε ο Γιώργος το 2010, να καταπιεί με την μια το πικρό ποτήρι του Α΄ Μνημονίου και να έχει χρόνο μετα να επωφεληθεί από την ανάκαμψη, θα κάνει την …έκπληξη!

Έτσι τώρα ξεκίνησε με το «ΝΑΙ σε ΟΛΑ», στα δυο, στα τέσσερα, στο ένα πόδι… Φεύγουν οι Τροϊκανοί από την Ελλάδα και ακόμη ακούς να φωνάζουν «ΝΑΙ σε ΟΛΑ» στο Μάξιμου…

Τέτοιο πρόθυμο δεν θα ξαναβρούν και ο κ. Τσιπρας έτσι ελπίζει ότι αποκτώντας την εύνοια της Μερκελ, αν η κυβέρνηση του καταπιεί κάθε τελεσίγραφο των δανειστών θα προλάβει να μπει καβάλα στην ανάπτυξη και να είναι ο πρωθυπουργός της επομένης δεκαετίας.

Έτσι είναι, άμα έτσι νομίζει…
Απλώς ας έχει υπόψη του ότι ούτε η κ. Μέρκελ πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ και έναν φόρο κάθε μήνα, ούτε ο κ. Ολαντ είναι άνεργος ούτε ο κ. Ντάισεμπλουμ συνταξιούχος…
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π


Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ



πηγή:
Γιώργος Δελαστίκ 

Αποκρουστική έχει καταντήσει η πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα, από τότε που ο πρωθυπουργός έκανε τη μνημονιακή κωλοτούμπα και πέρασε στο μνημονιακό στρατόπεδο.
 Ως όργανο πλέον των Γερμανών, ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο προσπαθεί να περάσει τα μνημονιακά μέτρα που απαιτεί το Βερολίνο, αλλά ψάχνει να βρει και …πολιτικά ηλίθιους συνενόχους από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι! Τέτοιους δηλαδή που θα φορτωθούν τις πολιτικές ευθύνες από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς κανένα αντάλλαγμα – ούτε καν συμμετοχή σε αμιγώς μνημονιακή κυβέρνηση!

Δεν είναι βέβαια, αβάσιμο το πολιτικό θράσος του Τσίπρα. Με τη «γλώσσα έξω» περιμένουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να τους καλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να λάβουν μέρος στη νομή της εξουσίας μήπως και επιβιώσουν πολιτικά μέσω του τρόπου αυτού. Μετά και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού στην Ελλάδα. Οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον κανένας αριστερός (πόσω μάλλον απείθαρχος βουλευτής), επιτρέπουν στον πρωθυπουργό να σχηματίσει οποιαδήποτε κυβέρνηση απαιτήσουν οι Γερμανοί – ακόμη και με τον… Λεβέντη.

Άλλωστε το πέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ στο μνημονιακό στρατόπεδο παρέχει στον πρωθυπουργό πάμπολλες δυνατότητες σχηματισμού αμιγών μνημονιακών κυβερνήσεων. Χτες αυτό αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά. Οι ηγέτες των προαναφερθέντων κομμάτων προσήλθαν στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά την ίδια στιγμή, προφανώς για να κρατήσουν τα πολιτικά προσχήματα, μέχρι και …ως πολιτικό απατεώνα (!) κατήγγειλαν έμμεσα τον πρωθυπουργό.

Το Ποτάμι – και μάλιστα με ανάρτηση στο Facebook του αρχηγού του, του Σταύρου Θεοδωράκη – δήλωσε τα εξής: «Το Ποτάμι θα προσέλθει στη σύσκεψη αρχηγών χωρίς ψευδαισθήσεις. Ξέρουμε ότι το μόνο που επιδιώκει ο κ.Τσίπρας είναι η επανάληψη του ίδιου σεναρίου… Μόνο που την ίδια απάτη δεν μπορεί να την κάνεις δυο φορές και πολύ περισσότερο στους ίδιους ανθρώπους»! Ακόμη σημαντικότερη όμως ήταν η αποκάλυψη από το Ποτάμι του διαλόγου που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Σταύρο Θεοδωράκη. «Τώρα πια δεν σου έχουμε εμπιστοσύνη», είπε ο αρχηγός του Ποταμιού στον πρωθυπουργό.

Προσπάθησε να διαφοροποιηθεί και ο επί δυο τρεις εβδομάδες πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, τον οποίον όρισε στο πόδι του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όταν υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την προσωρινή προεδρία του κόμματος της Δεξιάς. «Η συμμετοχή μου δεν πρέπει να εκληφθεί ως στήριξη στα τερτίπια και τους τακτικισμούς του κ. Τσίπρα» είπε ο Γ. Πλακιωτάκης, τον οποίον ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης αποκάλεσε …«Σκατάκη»!!!

Αρνητικό ήταν το κλίμα και στην επικοινωνία Τσίπρα – Γεννηματά. Η Φώφη έκανε λόγο για «παρωδία προσχηματικού διαλόγου με προειλημμένες αποφάσεις». Έριξε και βέλη εναντίον του Προκόπη Παυλόπουλου. «Οποιαδήποτε σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για θέμα κυβερνητικής πολιτικής δεν ενδείκνυται» υπογράμμισε και πρόσθεσε, απευθυνόμενη προς τον Προκόπη Παυλόπουλο: «Αυτό μπορεί να θίξει το κύριος σας ως ρυθμιστή του πολιτεύματος». Έτρεχαν τα σάλια του Βαγγέλη Βενιζέλου όταν δήλωνε: «Αν η ίδια η κυβέρνηση δεν αντέχει να προχωρήσει ως κυβερνητική πλειοψηφία και ως κυβερνητικό σχήμα, δεν έχει παρά να το πει για να κινηθούν οι διαδικασίες»! Η κυβερνητική στάση δηλαδή του γέννησε την ελπίδα ότι ίσως θα …ξαναγινόταν ο Βενιζέλος υπουργός!

 Η ουσία φυσικά είναι ότι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι δεν έχασαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη σύσκεψη αρχηγών, όσο και αν υποκρίνονταν ότι διαφωνούσαν. Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών άρχισε λίγο πριν το Πριν οδεύσει προς το τυπογραφείο και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, τίποτα από τα διαμειφθέντα δεν είχε διαρρεύσει. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε διαβεβαιώσει ότι «δεν θα ληφθούν αποφάσεις στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών». Εκείνο που προκάλεσε μάλλον αλγεινή εντύπωση είναι η δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου ότι στη σύσκεψη αυτή που διοργάνωσε τυπικά ο ίδιος και κατ’ ουσίαν ο Τσίπρας «θα μετάσχουν όλα τα κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό». Τι εννοεί ο ποιητής; Μήπως ότι θα μαζεύει όλα τα γερμανόδουλα κόμματα κάθε φορά που το απαιτεί το Βερολίνο;
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ -(VIDEO)


Επιθετική κατά της κυβέρνησης εμφανίστηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία, σε τηλεοπτική της συνέντευξη χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό της.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τοποθετήθηκε για το χθεσινό Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών κάνοντας λόγο για θεσμικά παιχνίδια και παράκαμψη της Βουλής.
«Είναι αστείο ο κ. Τσίπρας, ενώ φρόντισε να εκκαθαρίσει από τη Βουλή εκείνους που έλεγαν και λένε όχι στη μείωση των συντάξεων, τώρα να αναζητεί να πουν “όχι” εκείνοι που μείωσαν πρώτοι τις συντάξεις» είπε χαρακτηριστικά.

Μίλησε, ακόμη, για «θεσμικά παιχνίδια» στα οποία «συμμετέχει και ίσως ενορχηστρώνει ο κ. Παυλόπουλος» τα οποία «δεν θα αποσοβήσουν την καταστροφή των μνημονίων ούτε μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες της νεομνημονιακής κυβέρνησης». «Ο πρωθυπουργός δεν αναζητεί συναίνεση, αλλά συνενοχή και φύλλο συκής» δήλωσε κλιμακώνοντας την επίθεσή της στον Αλέξη Τσίπρα και μίλησε για «καθεστωτική αντίληψη», ενώ ζήτησε να δημοσιευθούν τα πρακτικά της χθεσινής συνάντησης.

Για τον Νίκο Βούτση 
Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στην Επιτροπή για το χρέος ασκώντας σφοδρή κριτική τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον Νίκο Βούτση. Χαρακτήρισε «δειλές» και «κουτοπόνηρες» τις προσπάθειες να απενεργοποιηθεί η επιτροπή.
«Αν ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Βούτσης έχουν οποιαδήποτε αντίρρηση στην Επιτροπή για το χρέος, τότε πεδίον δόξης λαμπρόν να τις διατυπώσουν. Αντίλογος δεν έχει διατυπωθεί από κανέναν. Στην έναρξη των εργασιών ήταν παρών και ο νυν πρόεδρος της Βουλής. Στην ανακοίνωση των πορισμάτων της Επιτροπής ήταν παρών και ο πρωθυπουργός. Δεν έχει εξηγήσει ακόμη γιατί τα παραμέρισε και έφερε το χειρότερο μνημόνιο. Δεν έχει απαντήσει γιατί τα θάβει. Δεν έχει απαντήσει γιατί με δειλό τρόπο προσπαθεί μέσω του Προέδρου της Βουλής να απαξιώσει την Επιτροπή» είπε η  κα Κωνσταντοπούλου.

Κατηγόρησε, ακόμη, τον Αλέξη Τσίπρα ότι υπογράφει ανακοινωθέντα με τα οποία αποδέχεται ότι το χρέος είναι βιώσιμο και φορτώνει τη χώρα με επιπλέον 86 δισ. «Αυτές είναι εγκληματικές επιλογές» σχολίασε.

Για τον διάδοχό της στην προεδρία της Βουλής σημείωσε ότι «λύσσαξε να θάψει την Επιτροπή, θέλησε να κάνει έξωση και έληξε τις εργασίες της νωρίτερα από ότι έπρεπε». Πρόσθεσε δε ότι ο Νίκος Βούτσης το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να κατεβάσει τα πορίσματα της Επιτροπής από την ιστοσελίδα της Βουλής.
Συγχαρητήρια για τη μεγαλύτερη αποχή σε εκλογές
Ειρωνική ήταν και η τοποθέτησή της για το αποτέλεσμα των εκλογών του Σεπτέμβρη για το οποίο ανέφερε «Η διατήρηση του ποσοστού που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε παίρνοντας 300.000 ψήφους λιγότερες και μπράβο του που πέτυχε την μεγαλύτερη αποχή σε εκλογές».

Αναλαμβάνω πρωτοβουλίες
Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω κινήσεις στην πολιτική σκηνή δηλώνοντας «Έχω ήδη αναλάβει ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για να αναδειχθούν νέες δυνάμεις, αλλά και σε επίπεδο εσωτερικό θα αναλάβω πρωτοβουλίες».

«Έχω σκοπό να αναλάβω πολλές πρωτοβουλίες και να στηρίξω ήδη υπάρχουσες πρωτοβουλίες. Προς την κατεύθυνση αυτή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι διαθέσιμοι και αποφασισμένοι να συμβάλουν. Έχουν δώσει εξετάσεις και είμαστε σε επαφή. Αλλά υπάρχουν και νέοι άνθρωποι που ετοιμάζονται για να διεκδικήσουν τη ζωή και το μέλλον τους» συμπλήρωσε.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO


===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π




Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗ. ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 12 ΠΝΠ ΚΑΙ 3 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΔΟΥΛΟ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ Ο ΒΟΥΤΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


***************************************************************************
ΤΟ TWEET ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Την ώρα που η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ προσπαθεί να... μαζέψει τα κομμάτια της στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, εντός της Ολομέλειας η κυβέρνηση, ξεχνώντας όσα κατήγγειλε όταν βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης, βρίσκει «πεδίον δόξης λαμπρό», προχωρώντας με ιδιαίτερη άνεση σε πρακτικές κακής νομοθέτησης.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι «περνά» για κύρωση από την Ολομέλεια 12 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, κυρίως για τα capital controls, με την... «μία» και στο «άψε σβήσε». Καθώς η ΝΔ ασχολείται με τα συντρίμμια του εσωκομματικού «ναυαγίου» της περασμένης Κυριακής, η κυβέρνηση... πρόσθεσε και τρεις τροπολογίες στο νομοσχέδιο κύρωσης των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΤΟ ΓΕΛΙΟ-Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ ΜΕ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΛΟΓΟ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ-(ΗΧΗΤΙΚΟ)


πηγή:


Αβίαστα βγαίνει το γέλιο ακούγοντας την ραδιοφωνική εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, γνωστού στην δημοσιογραφική πιάτσα σαν «Τράμπα» ή «Φράγκα». Γνωστός ο ρόλος αυτού του εκδότη – δημοσιογράφου, αλλά κανείς δεν μπορεί να μην του αναγνωρίσει την θεατρική  χροιά του λόγου του, τις μοναδικές ατάκες, την άνεση του σαν λεξιπλάστης.


Σήμερα, όπως ήταν αναμενόμενο σχεδόν μονοπώλησε την ραδιοφωνική του παρουσία το τελευταίο νεοδημοκρατικό φιάσκο που συνέβη, με αφορμή την εκλογή νέου αρχηγού της Ν. Δ.

Νεοδημοκρατική ... σουργελίαση, θα μπορούσε να είναι  ο τίτλος της εκπομπής του και φυσικά βάζει στο στόχαστρο του τους επίδοξους αρχηγούς της συντηρητικής παράταξης και όχι μόνο.  


ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ
(ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΟΥΡΓΕΛΙΑΣΗ

===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ



πηγή:
Στάθης

Ζητείται


1.Το πολιτικό σύστημα. Ουδέποτε άλλοτε απ’ τη Μεταπολίτευση και ύστερα τα κόμματα – θεσμοί της δημοκρατίας – δεν ήταν σε τόσον κακή κατάσταση τα ίδια, τόσον ανωφελή για την κοινωνία και τόσον ανάξια της συγκυρίας.

 α) Η Ν. Δ. απαξιωμένη απ’ τη θητεία της στην εφαρμογή των μνημονίων, αλλά και από την προγενέστερη διαδρομής της εν μέσω διαπλοκής και υποτέλειας, σχεδόν ημιθανής, σχεδόν αυτοδιαλύεται. Αν ανασυνταχθεί και αν συνέλθει, θα είναι ένα κόμμα ζόμπι, την ύπαρξη του οποίου θα έχουν επιτρέψει η αδράνεια και η παθολογία των άλλων κομμάτων.

β) Το ΠΑΣΟΚ, ο έτερος εταίρος στον δικομματικό μονοκομματισμό που καθήλωσε την Ελλάδα της μεταπολίτευσης μεταξύ της Σκύλλας της δημαγωγίας και της Χάρυβδης του «εκσυγχρονισμού», κατασπαράχθηκε, προσπαθώντας να εφαρμόσει τα μνημόνια, από το τέρας που δημιούργησε η ώσμωση της σοσιαλδημοκρατίας με τον νεοφιλελευθερισμό. Τώρα προσπαθεί να αναστηθεί μέσω της ανασύστασης του χώρου της Κεντροαριστεράς (όρος που χρησιμοποιείται μόνον στην Ελλάδα και που στην πραγματικότητα αποτυπώνει μόνον διαπροσωπικές σχέσεις κομματαρχών και πολιτικών «φυλάρχων») που περιστρέφονται πρόθυμοι γύρω από τα κέντρα της πραγματικής εξουσίας.

 Στον ίδιο χώρο κινείται πλέον και 
γ) η ΔΗΜΑΡ. Ορμώμενη απ’ το πάλαι ποτέ ΚΚΕ εσ. κι αφού τροφοδότησε επί σειρά ετών με στελέχη τα άλλα κόμματα, κρατώντας πάντα προνομιακές σχέσεις με τον Τύπο, κατέληξε σήμερα σε ένα μη κόμμα, που το μισό προσπαθεί να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο μισό να εμφυσήσει ζωή στον Λάζαρο της Κεντροαριστεράς. 

δ) Το Ποτάμι. Ένα κόμμα δημιούργημα της μιντιακής αυταπάτης ότι μπορεί να κατασκευάσει κόμματα χωρίς ιδεολογικό προσανατολισμό, ένα μόρφωμα των ρηχών καιρών.

ε) Οι ΑΝΕΛ: μια διάσπαση της Δεξιάς με λαϊκό και αντιμνημονιακό παρονομαστή, που απεποιήθη τον εαυτόν της και τις αιτίες που τη γέννησαν. Χωρίς ιδιαιτέρως ικανό πολιτικό προσωπικό (πλην εξαιρέσεων), το κόμμα αυτό αγωνίζεται πλέον, απλώς να βρει λόγο ύπαρξης δίπλα στον νεομνημονιακόν ΣΥΡΙΖΑ.

στ) Ο κ. Λεβέντης κατά κόσμον (στον κόσμο της) Ένωση Κεντρώων. Πτωχοπροδρομισμοί, και χατζατζαριλίκια. Που τα «δικαιούται» κάθε λαός σε κρίση. 

ζ) Το ΚΚΕ. Έχει αναχωρήσει. Δεν ανακατεύεται με τα πίτουρα για να μην το φάνε οι κότες. Έχει χάσει τη μισή εκλογική του δύναμη (μάλλον ανεπιστρεπτί), αλλά επιμένει ότι ώσπου να του δώσει την εντολή ο λαός για τον σοσιαλισμό, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει – επί της ουσίας. Μερεμέτια μπορούν να γίνονται με τους εργατικούς αγώνες (στους οποίους συνεχώς καλεί το ΚΚΕ) αλλά με πενιχρά αποτελέσματα (χωρίς να φταίνε για αυτό ούτε οι αγώνες ούτε το ΚΚΕ). Το τέλειο αδιέξοδο μιας αντιφατικής στρατηγικής. Όπως τα αποτελέσματά της αποδεικνύουν. 

η) Η Χρυσή Αυγή. Το χρήσιμο για την αστική τάξη τέρας, μια μαύρη εφεδρεία της εξουσίας που αξιοποιεί μια μαύρη συμμορία φασιστών, εγκληματιών, ρατσιστών, ανελλήνιστων, εθνικιστών με μακρά θητεία στις εθνικές προδοσίες. Σήμερα διχάζεται ανάμεσα στη γραμμή που θέλει τη μετεξέλιξη του μορφώματος (που σιχαίνεται ακόμα και η Μαρί Λεπέν) σε ένα ακροδεξιό κοινοβουλευτικό κόμμα και στη γραμμή που θέλει οι επίγονοι του χιτλερισμού να διατηρήσουν τα κινηματικά τους χαρακτηριστικά, τα τάγματα εφόδου και την εθνικοσοσιαλιστική τους ιδεολογία, έστω και στα κρυφά. 

θ) Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ελπίδα που χάθηκε. Η Αριστερά που γονάτισε και αυτομόλησε στη Δεξιά. Πασχίζει τώρα να εφαρμόσει επαχθή μέτρα (νομιμοποιώντας και τα προηγούμενα μνημόνια), μιλώντας ταυτοχρόνως μια γλώσσα που προκαλεί πλεόν θυμηδία, οργή, θυμό, απελπισία. Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται πλέον εις ένα κόμμα του κ. Γιούνκερ και του κ. Σόιμπλε. Που το διαχειρίζονται άνθρωποι, οι οποίοι διαπιστώνουν με τρόμο την ανεπάρκειά τους (χωρίς να αποκλείεται, οι πιο προχωρημένοι, να θέλουν να επωφεληθούν ακόμα κι απ’ αυτήν).

 Με τα κοινοβουλευτικά κόμματα σε ένα τέτοιο επίπεδο γίνεται φανερό ότι το ζοφερό παρόν έχει μέλλον.
Αν έτσι συνεχίσουν τα πράγματα, η τυχαιότητης και η ισχύς των Επικυρίαρχων θα σφραγίσουν τη μοίρα της χώρας και όχι η οποία εθνική στρατηγική - ούτε καν η προσπάθεια για κάποια εθνική στρατηγική.
Η μόνη «στρατηγική» που έχει ως τώρα η χώρα είναι να εκτελεί τις διαταγές που την εκτελούν.

2. Το Πολίτευμα. Υπάρχει κατά τους τίτλους. Το Σύνταγμα έχει αντικατασταθεί από τα μνημόνια. Η Βουλή διεκπεραιώνει με θεσμοκτόνες τακτικές τις εντολές μιας εξωχώριας τυραννίδας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι υφιστάμενος ενός γκαουλάιτερ υπερπρωθυπουργού. Τα Υπουργεία επιτροπεύονται από κομισάριους. Η Τρόικα, οι «θεσμοί», έχουν καταργήσει την υποχρέωση του κράτους να υπερασπίζεται την ελευθερία και την ευημερία των πολιτών. Η Ασυλία της δημόσιας περιουσίας των δημόσιων πόρων και των δημόσιων θησαυρών δεν υφίσταται. Το κράτος όχι μόνον επιτρέπει, αλλά σαν κοινός νταβατζής προάγει και εκδίδει τη χώρα προς λεηλασία των πόρων της, των υποδομών της και των ανθρώπων της. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πολίτες έχουν χάσει κάθε δικαίωμα πάνω στην ίδια τους τη ζωή. Εργασιακά και ασφαλιστικά κεκτημένα είναι υπό αίρεσιν, καταπατώνται βάναυσα, ενώ η Παιδεία και η Υγεία ψυχορραγούν.

Η δημοκρατία στη χώρα μας υπάρχει κατά τους τύπους, στην ουσία φέρεται και άγεται από μια οικονομική δικτατορία της φρίκης (που εξαλολουθεί να πλουτίζει τους πλούσιους και να φτωχαίνει τους φτωχούς). Η δημοκρατία (που πλέον η αστική τάξη δεν πολυχρειάζεται), αρχίζει να γίνεται δυσώνυμη στην ψυχή ενός λαού, που αποξενώνεται από το πολίτευμα. Και αυτό, η αποξένωση  των πολιτών απ’ το πολίτευμα, είναι το πιο επικίνδυνο απ’ όλα τα παράγωγα της κλεπτοκρατικής μεταπολίτευσης και, στη συνέχεια, των κατοχικών μνημονίων. Όμως ακόμα
χειρότερη από την αποξένωση των πολιτών απ’ το πολίτευμά τους είναι η αποξένωση απ’ τον πολιτισμό τους. Παραζαλισμένοι οι Έλληνες από τη διαρκή κατασυκοφάντησή τους τα τελευταία χρόνια, αρχίζουν να χάνουν την αρχοντιά τους, το κυρίαρχο δηλαδή στοιχείο του πολιτισμού τους, που προέρχεται απ’ τη μνήμη τους.

 Με την αξιοπρέπειά τους να αμφισβητείται, με την ιστορία τους να κακοποιείται απ’ το εκπαιδευτικό σύστημα και την προπαγάνδα που ασκείται εναντίον τους, κυρίως μέσα απ’ τα ΜΜΕ, οι πολίτες ιδιωτεύουν, μάλιστα ορισμένοι χαιρέκακοι – να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα – καθώς και όλο και πιο πολύ επιρρεπείς στο «διαίρει και βασίλευε» που με μεγάλη μαεστρία ασκούσε εναντίον τους η Κεντροδεξιοπασοκική (Ακροδεξιά) και τώρα, δυστυχώς, η Αριστερά που γονάτισε. Το πολίτευμα στόμωσε. Η διάκριση των εξουσιών αποτελεί παρελθόν, ενώ καρκινικά σοφίσματα, όπως αυτά των Ανεξάρτητων Αρχών, συντείνουν στον εκφυλισμό του πολιτεύματος (δια της διαχύσεως των ευθυνών, δια της συγκαλύψεώς τους επίσης). Είναι αντιδημοκρατικά σώματα (προϊόντα κομματικών συναλλαγών και ποσοστώσεων) που δεν εκλέγονται απ’ τους πολίτες και ούτε λογοδοτούν σε αυτούς.

3. Το κράτος. Χάριν αστεϊσμού, φίλος παλιός μου έλεγε ότι το ρωμαίικο επαναστάτησε κι έφτιαξε κράτος όταν υποψιάσθηκε ότι θα μπορούσε να το ληστεύει καλύτερα απ’ όσον το τούρκικο δοβλέτι.
Σήμερα το ελληνικό κράτος λειτουργεί κατά το ήμισυ λόγω του φιλότιμου της πλειοψηφίας των δημοσίων υπαλλήλων και κατά το έτερον ήμισυ για να εξυπηρετεί λαμόγια και αεριτζήδες, με τη βοήθεια των αφιλότιμων άμα τε και άτιμων δημοσίων υπαλλήλων.
Το ελληνικό κράτος σήμερα έχει εκφυλισθεί σε έναν απατεώνα, έναν Ιαβέρη, έναν τυραννίσκο υποτελή σε Επικυρίαρχους, και όσες υπηρεσίες παρέχει (στην παιδεία, την υγεία και την άμυνα) οφείλονται στους πολίτες που υπηρετούν σ’ αυτούς τους τομείς και όχι στις κρατικές δομές που το ίδιο το κράτος φθείρει.

Συνεπώς: με το πολιτικό σύστημα φθαρμένο, το πολίτευμα αποδομημένο και το κράτος εχθρικό και υποτελές, ο ελληνικός λαός (και όχι απαραιτήτως το έθνος) καλείται να αντιμετωπίσει προβλήματα όπως: το μνημόνιο και τις συνέπειές του. Το προσφυγικό και τις συνέπειές του. Το δημογραφικό και τις συνέπειές του.

Με τί κράτος; τί πολιτικό σύστημα; σε ποιό πολιτειακό πλαίσιο;

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει προσθέσει τον εαυτόν του σ’ όλη την παθολογία που μας έφερε έως εδώ, τώρα να φυλλοροεί και στα έσχατα να αναζητά «οικουμενικές λύσεις», δηλαδή την αναπαραγωγή της ίδιας παθολογίας, τα ερωτήματα για τη χώρα γίνονται υπαρξιακά. Ο λαός πρέπει να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι δεν διαθέτει, και με δικές του ευθύνες, εκείνες τις κομματικές δυνάμεις που θα εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα του έθνους και της πατρίδας, μέσα σε έναν κόσμο που οι αντιδραστικές δυνάμεις του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού γίνονται όλο και πιο ισχυρές.

Οι πολίτες που αντιλαμβάνονται και αναλόγως πράττουν δεν είναι ικανό μέγεθος, όσον δεν γίνονται αντιληπτοί απ’ τον λαό.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ΚΑΙ Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ: ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΤΟΥ ΕΞΟΡΚΙΣΤΗ


πηγή:
Καρτέσιος

Τον Αύγουστο του 2013 ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, έλεγε σε διάφορες συνεντεύξεις του: «Κανείς δεν θέλει να εξαιρούμε τους κακοπληρωτές από την πληρωμή των κόκκινων δανείων τους, διότι αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει στεγαστική πίστη. Δεν πρόκειται ποτέ τράπεζα να ξαναδώσει δάνειο», έθετε ζήτημα σταδιακής επανεκκίνησης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία και δήλωνε πως «δεν μπορούμε να μην κάνουμε κάτι, γιατί διαφορετικά θα καταρρεύσουν οι τράπεζες». Διαβεβαίωνε δε, ότι «θα τεθούν κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, ώστε να προστατεύονται αυτοί που έχουν πραγματικά ανάγκη και να μην βρίσκουν ευκαιρία να αποφύγουν την καταβολή των δόσεων οι κακοπληρωτές».

Δύο χρόνια μετά και «αριστερά». Προχθές, στην πανηγυρική συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από τους κ.κ. Τσακαλώτο και Σταθάκη σχετικά με τη συμφωνία που υπήρξε και για τα κόκκινα δάνεια με το… κουαρτέτο, τονίστηκε ότι με τη συμφωνία γίνεται το πρώτο βήμα προκειμένου οι τράπεζες να απαλλαγούν από το πρόβλημα των κόκκινων δανείων ώστε να μπορέσουν να ξαναδώσουν δάνεια σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Επίσης κατά τη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή, ο κ. Τσακαλώτος μας συγκίνησε λέγοντας: «Πράγματι υπάρχουν αυτοί που δεν προστατεύονται, αλλά αφορά αυτούς που έχουν χρήματα. Ποια είναι πιο σημαντικά; Η ανθρωπιστική κρίση; τα νοσοκομεία; οι πρόσφυγες; ή ακόμα περισσότερη προστασία σε αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν;». (Άθλιος και επειδή συνδέει πρόσφυγες με τη σωτηρία των τραπεζών).

Το αποτέλεσμα: Ο Στουρνάρας πάλευε να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας με δύο επιχειρήματα. Πρώτον, ότι αν οι τράπεζες δεν πάρουν τα λεφτά τους δε θα μπορέσουν να ξαναδώσουν δάνεια. Δεύτερον, ότι η προστασία των δανειοληπτών από πλειστηριασμούς ευνοεί τους κακοπληρωτές που έχουν να πληρώσουν τις δόσεις και δεν το κάνουν.

Ο Τσακαλώτος με τον Σταθάκη και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. πραγματοποίησαν αυτό που επιδίωκε ο Στουρνάρας, χρησιμοποιώντας ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα. Πρώτον, ότι οι τράπεζες θα μπορέσουν να ξαναδώσουν δάνεια και δεύτερον ότι θα σταματήσουν να ευνοούνται οι κακοπληρωτές. Επιχειρήματα φτηνιάρικα, καθώς οι τράπεζες υποτίθεται ότι θα ξεκινούσαν την επαναχορήγηση δανείων βοηθώντας στη ρευστότητα της αγοράς από την πρώτη τους κιόλας ανακεφαλαιοποίηση. Έγιναν άλλες τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις και οι τράπεζες όχι μόνο δεν δίνουν δάνεια, αλλά κρατάνε κλειδωμένες και τις καταθέσεις των πολιτών. Και μιλάμε για ανακεφαλαιοποιήσεις που έγιναν αποκλειστικά με τους όρους των τραπεζιτών και με παγκόσμιες πρωτοτυπίες όπως ότι 7 δισ. ευρώ πήγαν για την ανακεφαλαιοποίηση της ΑΤΕ μετά την απορρόφησή της από την Πειραιώς.

Το δεύτερο επιχείρημα είναι ακόμη αθλιότερο. Κακοπληρωτές είναι τα ΜΜΕ, τα κόμματα, τα λαμόγια που πήραν τα θαλασσοδάνεια και ακόμη το συζητάμε όλο αυτό σε ακαδημαϊκό επίπεδο μέχρι να ξεχαστεί. Πέρα όμως από τα γνωστά κέντρα Εξουσίας που χαρτζιλικώνονταν από τις τράπεζες, σαφώς υπάρχουν και κάποιοι απλοί δανειολήπτες που είδαν στις δικλείδες ασφαλείας για την αποφυγή πλειστηριασμού την ευκαιρία να μην πληρώσουν τα δάνειά τους ενώ μπορούσαν.

Όμως με τόσα στοιχεία και δυνατότητες διασταυρώσεων που διαθέτουν σήμερα οι υπηρεσίες οικονομικού ελέγχου, δεν μπορούν να βρουν ποιοι είναι αυτοί; Φυσικά και μπορούν, όμως είναι χρήσιμοι για να χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα για να ξεσπιτωθεί κόσμος και κοσμάκης που έχει γονατίσει οικονομικά. Από τον Ιανουάριο θ’ αρχίσει το γνωστό κόλπο με το οποίο θα δίνονται στη δημοσιότητα «κραυγαλέες περιπτώσεις» εχόντων που εντάχθηκαν στο νόμο Κατσέλη, με σκοπό να γενικεύσει η κυβέρνηση αυτή τη συμπεριφορά και την πρακτική χρεώνοντάς την σε όλους τους δανειολήπτες.

Και τελειώνουμε με το καλύτερο. Ο Σταθάκης, την τελευταία στιγμή πρόσθεσε λέει «νομοτεχνικές βελτιώσεις» στο νομοσχέδιο για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια. Σχεδόν όλες αυτές οι «βελτιώσεις» παρουσιάζουν ως ασπίδα προστασίας για τους δανειολήπτες, την Τράπεζα της Ελλάδας. Της οποίας πρόεδρος είναι ο Γιάννης Στουρνάρας. Ο οποίος από το 2013 πάλευε να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί για να «μην καταστραφούν οι τράπεζες». Κι άντε τώρα να ξεχωρίσεις ποιο από αυτά τα δίδυμα του νεοφιλελευθερισμού είναι το πιο σιχαμερό.

Υγ1: Φυσικά επιμένω να πιστεύω ότι στην ελεύθερη αγορά τα δάνεια από τις τράπεζες δίνονται στα πλαίσια των επενδυτικών τους κινήσεων. Οι επενδύσεις εμπεριέχουν ρίσκο. Όπως συμβαίνει σε όλες τις επιχειρήσεις, όταν μια επένδυση αποτυγχάνει το κόστος το χρεώνεται η επιχείρηση. Οι ελληνικές τράπεζες είναι οι μόνες ιδιωτικές επιχειρήσεις που επενδύουν με την εγγύηση του κράτους σε ποσοστό 100% και προστατεύονται απόλυτα από κάθε λανθασμένη τους επένδυση. Η προστασία αυτή γίνεται εις βάρος όλων των πολιτών, ανεξάρτητα αν έχουν δάνεια ή καταθέσεις ή καμία σχέση με τράπεζες. Αυτή η προστασία των τραπεζών είναι το νοσηρότερο είδος κρατισμού, τον οποίο κρατισμό απεχθάνονται οι νεοφιλελεύθεροι που ταυτόχρονα απαιτούν να διασώζονται οι τράπεζες από το κράτος. Κι αυτοί τώρα θέλουν να λέγονται σοβαροί…
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΔΙΝΕΙ ΤΑ "ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ" ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ FUNDS. ΟΤΑΝ Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ




 ΟΤΑΝ Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ 



Τον νόμο του ισχυρού με συνθήκες που προσιδιάζουν σε ειδεχθές έγκλημα εναντίον μιας ολόκληρης χώρας επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση των «διαπραγματευτών», η οποία, μετά και την απόφασή της να απελευθερώσει τα «κόκκινα» δάνεια και τους πλειστηριασμούς, ξεπουλά με τον πλέον επονείδιστο τρόπο τα σπίτια των Ελλήνων σε περισσότερα από 15 διαφορετικά κερδοσκοπικά funds, με τα εννέα από αυτά να έχουν ήδη πιάσει «στασίδι», ανοίγοντας γραφεία στην Αθήνα.

Η αρχή για τους κερδοσκόπους γίνεται από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν πρώτης τάξεως «φιλέτα» για τα distress funds (σ.σ. επενδυτικά κεφάλαια δυστυχίας), καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο συνολικός δανεισμός των τουριστικών επιχειρήσεων αγγίζει τα 7,5 δισ. ευρώ, με τα 2,5 δισ. εξ αυτών να συνιστούν «κόκκινα» δάνεια.
Επί της ουσίας, τα «κοράκια» ενδιαφέρονται διακαώς για τα δάνεια αυτά, επειδή μπορούν να τα αγοράσουν σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, μια τακτική που θα τους αποφέρει τεράστια κέρδη, ενεργοποιώντας την «μπίζνα» του real estate.

Όταν, μάλιστα, τα δάνεια αυτά δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εξοφληθούν, οι κερδοσκόποι τα εξαγοράζουν ακόμη και στο 5% της αξίας τους.

Ήδη στο παιχνίδι των εξαγορών έχει μπει, σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα μεγαλύτερα funds των ΗΠΑ, το KKR, που το 1988 είχε γίνει ευρέως γνωστό μετά και την εξαγορά του τότε «κολοσσού» της καπνοβιομηχανίας RJR Nabisco.

Τα 9 «αρπακτικά» της κερδοσκοπίας
Εκτός, όμως, από το KKR, αλλά εννιά μεγάλα κερδοσκοπικά funds έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και είναι τα εξής:
1. To Oaktree Capital, που έγινε γνωστό μέσα από την αγορά πολυτελούς ξενοδοχείου στη Χαλκιδική. Ιδρύθηκε το 1995 και πλέον διαχειρίζεται κεφάλαια συνολικού ύψους 80 δισ. δολαρίων
2. Το York Capital Management, που συνεργάζεται με τα funds Greylock Capital Management και Eaglevale Partners, μαζί με τα οποία έχει ήδη γραφείο στην καρδιά της Αθήνας και έχει βάλει στόχο πληθώρα ελληνικών επιχειρήσεων
3. Το Paulson Fund, με έδρα τη Νέα Υόρκη και με πλούσιο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων σε τραπεζικές μετοχές
4. Ο επενδυτικός οργανισμός Valde Capital Investment, που ακολουθεί μια από τις πλέον επιθετικές στρατηγικές εξαγορών σε ό,τι αφορά προβληματικές επιχειρήσεις, που εμφανίζουν σοβαρές δυσχέρειες λόγω «κόκκινων» δανείων
5. Το αμερικανικών συμφερόντων Marathon Asset Management, με την αυξημένη δραστηριοποίησή του στις διεθνείς χρηματαγορές
6. Το Fortress Investment Group, ένα μεγάλο hedge fund που έχει βάλει στο μάτι «προβληματικά» στεγαστικά δάνεια τραπεζών
7. Το Dromeus Capital, το οποίο αν και είχε κλείσει τα γραφεία του στην Αθήνα λόγω ζημιών τον Ιούνιο του 2015, ξεκίνησε εκ νέου να δραστηριοποιείται στην πρωτεύουσα, δείχνοντας εντονότατο ενδιαφέρον για υπερχρεωμένες επιχειρήσεις
8. Το Apollo Global Management, ένα κολοσσιαίο hedge fund με κεφάλαια άνω των 164 δισ. δολαρίων, και με εντονότατη δραστηριότητα από το 2008 σε χώρες της νότιας Ευρώπης και ιδίως στην Ισπανία
9. Η «τρόικα» των funds: Fortress, Baubost και Strategic. Συνεργάζονται στενά για την περίπτωση της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου
Ο οικονομικός πόλεμος σε βάρος της Ελλάδας έχει ήδη ξεκινήσει και οι «Δούρειοι Ίπποι» των κερδοσκόπων έχουν εισβάλει νύχτα στη χώρα, αξιώνοντας – τι άλλο; - «γην και ύδωρ».


Πηγή:

21/11/2015
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π